Serdar Arseven

Serdar Arseven

Kılıçdaroğlu’nun “temiz” raporu!..

Kılıçdaroğlu’nun “temiz” raporu!..

“Bunların hepsi iftira... Hakkımda çok sayıda inceleme yapıldı, rapor hazırlandı... Alayından temiz çıktım” demiştiniz...
Doğru!..
O “temiz” raporlardan birini..
“Hasan Tosun”un arşivinden çıkartıp...
“Sokayım” gündeminize!..
İşte Kılıçdaroğlu...
SSK’yı nasıl, hangi kriterlere göre yönettiğinize dair raporunuz:
Makam:
Teftiş Kurulu Başkanlığı
Mevzu:
Kurumumuzca 1993 yılında 25 il merkezinde yapılan sınav.
Genel Müdürlük Makamına;
- Başmüfettiş Ercan Bircan ile Müfettiş Tahsin Güney tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen ve ilişikte sunulan 9.6.1997 tarihli, (...) sayılı raporda....

“Kazanan sayısının 1272 kişi ile sınırlı kalması ve alınacak personel sayısından çok daha az olduğunun anlaşılması üzerine, o tarihteki Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu’nun “şifahi talimatı doğrultusunda”, kazanan sayısını artıracak alternatif çalışmalar yapılarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fatih Atabek’in başkanlığındaki bir teknik heyetçe, cevap kâğıtlarına sınav merkezleri, öğrenim ve başvurulan kadro itibariyle “ilave puanlar verildiği”, ve neticede “kazanan sayısının 3209’a yükseltildiği”

“Yazılıyı kazananlar “bu şekilde” belirlendikten sonra, yazılıyı kazananlara ait cevap kâğıtlarının iller itibariyle ayrılarak mühürlü, imzalı zarflar içerisinde Genel Müdürlük makam odasının karşısındaki odada muhafaza altına alındığı...”

“Genel Müdürlük makamının onayı ile sözlü sınav için merkezde 3, taşrada ise 24 ayrı komisyon olarak ‘yeniden’ merkez ve taşra sınav kurulları oluşturulduğu...”

“Her safhada ayrı komisyon kurulmasının ve taşra komisyonlarında Genel Müdürlük elemanlarının görevlendirilmesinin Personel Yönetmeliği’nin 37. maddesine “aykırı” olarak değerlendirildiği”

“Yönetmeliğin söz konusu maddesine “uygun olmadığı” düşünülen eylemin Genel Müdürlük makamından alınan yazılı ve sözlü onaylara istinaden yapıldığı...”

Disiplin hükümleri açısından “zaman aşımına uğradığından” yapılacak bir işlem bulunmadığı”

Keza, raporun konusunu teşkil eden sınava ilişkin olayların 1993 yılının 2. yarısında ve 1994 yılı başında vuku bulduğu ve Personel Yönetmeliği’nin 131. maddesinde öngörülen 2 yıllık “zamanaşımı süresinden” daha uzun süre geçtiği belirtilerek...”

“Yapılacak bir işlem bulunmadığı...”
“Mütalaa olunmaktadır.”
Tarih:
8 Eylül 1997
İmza:
Mustafa Konuk
Teftiş Kurulu Başkanı.

Eveeeet...
Bu can sıkıcı raporu, hep birlikte okuduk...
Ne olmuş özetle?..
Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlüğü döneminde bir sınav açılmış...
Sınavı kazanmak için 70 puan almak gerekiyormuş...
Barajı 1272 kişi aşabilmiş...
Mezkûr sayı ‘ihtiyaca’ kâfi gelmediğinden...
Yeni bir sınav açmak yerine, Genel Müdür Kılıçdaroğlu’nun “şifahi talimatı” doğrultusunda “kazanamayanların” puanları yükseltilmiş!..
Böylece, “kazanan sayısı” 3209’a çıkartılmış!..
Yani, aslında başarısız olan 1937 kişinin sınavı kazanması “hükmen” sağlanmış!..

Bu yapılabilir mi?..
Yapılabilir!..
“Ülkücüleri mi alacaktım, elbette kendi adamlarımı alacaktım” sözleriyle ünlü Sosyal Demokrat Bakan Mehmet Moğultay da Genel Müdür olsaydı, aynen böyle yapardı!..
Peki efendim...
Kılıçdaroğlu’nun yaptığı suç mu?..
Değil!...
Rapora göre;
“Zaman aşımı” söz konusu ya...
Onun için değil!..
Bu böyle olduktan sonra...
İsteyen istediği kadar, “Güvenlik birimlerinin uyarılarına rağmen, aşırı sol örgüt militanlarını doldurdular” filan desin!..
Bunların zamanı geçmiş!..
Zaman aşımı, her derde deva imiş!..
E ne diyelim:
Türkiyem, Türkiyeeeem cennetiiiiim!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi