M. Emin Parlaktürk

M. Emin Parlaktürk

Pardösümü istiyorum!

Pardösümü istiyorum!

H.Demireşik kardeşimizden aldığım bir mail’i sizlerle paylaşmak istedim. İslami hassasiyetlerle hareket eden pek çok hanımefendinin ortak dileği bu. Bu çağrı, “mütesettir” bayanlar kadar, “giyim sektörü”nü de yakından ilgilendiriyor.

Tesettür giyim sektörü, önceleri belki çok masumane taleplerle ortaya çıktı. Ama değişen farklı anlayışlarla tesettür giderek “moda” haline dönüşünce tartışılır hale geldi. Artık bu günün “tesettür dünyası” Kur’an ve sünnete uygunluğu ciddi olarak sorgulanan ve hatta aykırılığı tartışılan bir “sınav” olarak karşımızda duruyor. Bu “sınav”, hepimizin ortak sınavıdır. O yüzden İslami hassasiyeti olanların bu çağrıya kulak vermeleri gerekir.

“Pardösümü istiyorum” başlıklı çağrı şu:

“Senelerdir, tesettür giyim mağazalarına gider ve pardösü ararız; fakat vücut hatlarını belli etmeyecek, bol kesim pardösüler bulmakta çok zorlanırız. Bu durumdan ne zaman yakınmaya kalksak, “ama hep bunlar talep ediliyor” denir. Nedense bizim talebimiz dikkate alınmaz ya da “sizin gibisi, senede ya bir geliyor ya iki” diye cevap verilir.

Durum böyle olunca, bazı kardeşlerimiz, bu dar kesim pardösülerden, bir iki beden daha büyüğünü alarak, hatlarını gizleyebileceklerini düşünürler. Hâlbuki bu da o kişiye “emanet pardösü” giymiş havası vermekten başka işe yaramaz.

Nadir birkaç mağaza ise “anne pardösüsü” adını verdiği, bol kesim tek tük birkaç ürünü koyar önünüze ve sanki şunu demeye getirir: “Eğer sünnete uygun ölçülerde giyinmek istiyorsan, anne olman, ya da yaşlanman gerek!..” Bu manâyı duyunca üzülür insan… Çünkü örtünmek, asıl gençken çok daha önemlidir. Anlayacağınız, hazır dış kıyafetlerde, genç ve orta yaşlılara hitap edecek tarzda, hadisi şeriflerde bildirilen ölçüye uygun bir pardösü ya da manto bulmak, neredeyse imkânsız hale gelmiştir.

Biz bu durumu değiştirmek ve taleplerimizin dikkate alınmasını sağlamak amacıyla, bir girişim başlattık. Dileyen tüm kardeşlerimizi yardıma çağırıyoruz. Aynı dertten muzdaripseniz, lütfen kamuoyu oluşturunuz.

Firmalara diyeceğimiz sadece şudur:
Saygıdeğer Yetkili,
- Şeffaf olmayan,
- Vücut hatlarını ortaya çıkarmayan,
- Dikkat çekecek kadar parlak ve gösterişli olmayan,
- Kaliteli kumaşlardan dikilmiş,
- Alternatif zenginliği olan,
- Şık ama sade,
- Bol kesim pardösüler istiyoruz!”
Bunları üretmeniz, çok mu zor?
Sevgiyle.”

Evet, “pardösümü istiyorum” çağrısı, İslami hassasiyeti olan herkesin ilgilenmesi ve katılması gereken bir davet. Çünkü annemiz, eşimiz, kızımız, kız kardeşimiz... Vb. gibi hepimizin dünyasında bir bayan mutlaka var!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Emin Parlaktürk Arşivi