Mehmet Talu

Mehmet Talu

Müslüman AnaBabalara Açık Mektup II

Müslüman AnaBabalara Açık Mektup II

Kendi cüz'î iradesiyle iyi Müslüman olmaya çalışan kimseye Cenab-ı Hak vehbî ilimler, hikmetler, faziletler ihsan eder. Onların aydınlığı o Müslümanda görülür. Lakin herkes göremez. Gören görür, görmeyen görmez.

10- İyi Müslüman "Ölmeden önce ölmeye çalışır", yani bencilliğini, varlığını yok etmek için uğraşır. Sonunda ALLAH ona bu başarıyı nasip ederse hiç olur.

Muhterem Müslüman anne-babalar!

Yukarıdaki cümleyi tekrarlıyorum: Ciğerpâreleriniz çocuklarınızı iyi Müslümanlar olarak yetiştiriniz. ALLAH'ın yardımı ile böyle bir muvaffakiyete nail olabilirseniz ebedî bir mutluluk kazanırsınız.

• İyi Müslüman olarak yetiştirdiğiniz çocuklarınız, siz öldükten sonra sizin için birer sadaka-i cariye, kapanmayan, sayfalarınıza hep hayır ve sevap yazılan defteri olur.

• Günde beş kez namaz kılarlar ve namazın içinde ve sonunda: "Ya Rabbi! Beni, anne-babamı ve bütün mü'min kardeşlerimi bağışla, onlara mağfiret et!" diye dua ederler.

• Onlar, dünyadan ahirete size sadaka ve hayır olarak hediyeler gönderirler. Fakirlere yardım ederler, hastaları tedavi ettirirler, iman ve İslâm'ın yayılması için yapılan hizmetlere katkıda bulunurlar; bunların sevabının size ulaşması dileğini unutsalar bile siz hissenizi alırsınız. Çünkü hayırlı ve iyi Müslümanlar yetiştirmişsinizdir, asla mükafatsız kalmazsınız.

• İyi ve hayırlı Müslüman evlat yetiştiren anne ve babalar, bayramlarda ve başka zamanlarda onların kabirlerini ziyaret etmeleri, Fatiha veya Yâsin-i Şerif okumaları ile mutlu olurlar.

• İyi ve hayırlı evlat sahiplerinin günahlarının, evlatlarının iyiliğine hürmeten affedileceği veya hafifletileceği ümid olunur.

O halde, Muhterem anne-babalar!

"Çocuğum ehl-i dünya olsun... Çocuğum iyi okusun, ileride çok para kazansın... Çocuğum lüks yaşasın, lüks yesin, lüks gezip tozsun. Yavrum çok kazanmalısın, iyi ve lüks bir hayat sürmelisin. Yavrum biz iyi yaşamadık, çok sefalet çektik, bari sen iyi yaşa, lüks ve sefahat içinde ömür sür!" gibi şeytanî vesveseleri bir kenara atınız da, çocuğunuzun:

• Bilgi, inanç ve kültür bakımından vasıflı ve yüksek.

• Ahlâk, fazilet ve karakter bakımından vasıflı ve yüksek.

• En geniş mânasıyla güzellik bakımından vasıflı ve yüksek olmaları için çalışınız.

• Onları Şah-ı Nakşibend Muhammed Bahaüddin'lerden, İmam-ı Rabbanî'lerden, Selahaddin Eyyubî'lerden, Mevlânâ'lardan, Yunus Emre'lerden, Emîr Sultan'lardan, Abdülkadir Geylanî'lerden, Ahmed er-Rufaî'lerden, Halid-i Bağdadî'lerden Şeyh Şamil'lerden, ilham alan kimseler olarak yetiştiriniz.

İlhamlarını sakın şeytanlardan, deccallardan, Müseylemetü'l-Kezzablardan almasınlar. Sonra yanarlar. Siz iki misli yanarsınız.

Bütün gayretlerinize rağmen kendi çocuklarınızda iyi Müslüman olma kabiliyeti, yatkınlığı yoksa, temiz fakir çocuklardan bir-ikisini yetiştiriniz. Onlar sizin manevî evladınız sayılır ve ileride sizler için yine sadaka-i cariye olur.

Muhterem okuyucu!

Kâfirler sizin çocuklarınızın iyi Müslüman olarak yetişmesini istemiyorlar. Onların imansız yetişmesi için açıkça ve sinsice bin türlü dolap çeviriyorlar. Onların namaz kılmasını istemiyorlar, oruç tutmasını istemiyorlar. Çocuklarınızın iffetli, haysiyetli, haya sahibi, edebli, terbiyeli olmasından hoşlanmıyorlar.

Görmüyor musunuz, organize çeteler okullara iyice sızdılar ve 11 yaşındaki masum çocuklarımıza uyuşturucu tattırdılar. Kızların tahsil haklarını engellemek için neler yaptıklarını görmüyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi