Mehmet Talu

Mehmet Talu

Müslüman AnaBabalara Açık Mektup III

Müslüman AnaBabalara Açık Mektup III

Dinin, imanın, millî varlık ve kimliğin büyük tehlikeler ve tehditler altında olduğu bu devirde zengin Müslümanlara lüks, israf, rehavet yakışmaz.

Kabir hayatında, hesap gününde, ahirette azap görmek istemiyorsak, çocuklarımızı Kur'ân-ı Kerim'in ve Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimizin emrettiği üzere iyi Müslümanlar, iyi mü'minler, iyi insanlar olarak yetiştirelim.

Kur'ân-ı Kerim, Sünnet, İslâm, Şeriat, fıkıh, tasavvuf, tarikat bu konuda ne diyorsa onları hayata geçirelim.

Çocuklarımız bize ALLAH'ın emanetidir. Emanete hıyanet etmeyelim. Çocuklarımız cennete girmemize, ebedî mutluluk kazanmamıza vesile olsunlar. Cehenneme girmemize yol açmasınlar. Onların ALLAH'a kul, Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimize ümmet olmaları için ne lazımsa yapalım: "Âbid olsunlar, ârif olsunlar, zâhid olsunlar, âlim olsunlar, ilmi ile âmil olsunlar, mücâhid fi sebilillah olsunlar, hizmet erbabı olsunlar, halis-muhlis, ihlaslı olsunlar. En güzel ve uygun şekilde, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak dâvetçi olsunlar, tebliğ etsinler, müjdelesinler, uyarsınlar. "

"Parlak bir tahsil yapsın da ileride iyi yaşasın!" v.b. safsataları, şeytanî kuruntuları bir kenara bırakalım da çocuklarımızın geleceğini karartmayalım!"

Çocuk ve din eğitimi

Değişen ve yozlaşan toplumla beraber çocuklarımız da aslında bize ait olmayan bir hayatı yaşamaya zorlanıyorlar. Televizyon ve sanal ortamlar sayesinde giderek önemli saydığımız kültürel ve ahlâki değerlerden daha da uzaklaşıyorlar.

Bizler ise bütün bu gerçeklere gözümüzü kapatarak çocuklarımızın gelecekte bizleri temsil edeceğine, dünyayı çok daha güzel bir hale getireceklerine inanıyoruz. Halbuki böyle bir yaşantı beraberinde çocuklarımıza duygusuzluğu, bencilliği, şiddeti öğretiyor.

İşte bu nedenle çocuklarımıza sahip çıkmalı, kaybolmaya yüz tutan dini ve ahlâki değerlerimizi öğretmeliyiz. Peki bunun için ne yapmalı, nerden başlamalıyız?

Kur'an-ı Kerim, ALLAH tarafından tüm insanlığa indirilmiş olan ilahi bir kitaptır. İnsanlara yol gösteren, karanlık yolları aydınlatan en önemli rehberdir. Bu nedenle öncelikle Müslüman olduğunu iddia eden her anne-babanın, Kur'an-ı Kerim'den ALLAH'ın emirlerini öğrenmesi ve bunu hayatına da yansıtarak çocuklarına örnek olması gerekmektedir. Doğru konuşmayı nasihat eden bir anne-babanın, kendisini arayan birisi için "Burda olmadığımı söyle!" dedirtmesinin, çocuk nazarında anlamı ne olacaktır?

Kur'an-ı Kerim eğitimi konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, Kur'an-ı Kerim'in, çocuk için en uygun zamanda, doğru ve anlaşılır ama korkutmadan, sevdirerek öğretilmesidir. "Öyle yapma günah!", "Bir daha yaparsan ALLAH seni cehenneminde yakar..." gibi ifadelerden kaçınmalı, Kur'an-ı Kerim'i gerçeklerden uzaklaşmadan fakat onların anlayabileceği bir şekilde anlatmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi