LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Başı kapalılarla uğraşan başı çuvallılar!

Başı kapalılarla uğraşan başı çuvallılar!

- Lütfü Bey; başı kapalıların üniversiteye alınmalarına destek verdiği için MHP Genel Merkezi'ne protesto çelengi bırakan emekli subaylara, emekli paşalara göre, Atatürk'ün Türkiye'sinde başı kapalıların üniversitelere alınması her şeyden önce Atatürk'e ihanetmiş. Ne diyorsunuz bu görüşe?
- Şu garabete bakın ki, başı kapalılar ile en çok uğraşanlar bazı başı çuvallılar! Onlar başlardaki örtüyü çıkartmaya uğraşacaklarına, önce Kuzey Irak'ta kendi başlarına geçirilen Amerikan çuvalını çıkartmaya uğraşsınlar! Başı çuvallı olanların başı kapalı olanlara söz söylemeye hakkı var mı? Başlarına geçirilen Amerikan çuvalına ses çıkartmamak Atatürk'e ihanet olmuyor da, başı kapalıların üniversitelere alınması mı Atatürk'e ihanet oluyor? Hem ortada Atatürk'ün Türkiye'si mi kalmış ki, kendilerine "Atatürkçü" diyen çevreler şu yapılırsa, bu yapılırsa Atatürk'e ihanet olur deyip duruyor. Ordusu ABD'nin ta kendisi demek olan NATO'ya bağımlı olan Türkiye, "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk'ün Türkiye'si olur mu? Yahu daha ABD izin vermeden Türk Ordusu'na kayıp üstüne kayıp verdirten PKK'nın kamplarını vurmaya bile gidemiyorsunuz; siz hangi Atatürk'ün Türkiye'sinden bahsediyorsunuz? ABD'nin "Bizim oğlanlar" dediği bir kısım darbeci generaller, "Türkiye Atatürk'ün Türkiye'si gibi bağımsız olmalı" diyen Deniz Gezmiş misali gençleri asmış, siz hangi Atatürk'ün Türkiye'sinden bahsediyorsunuz? Ordusu NATO'ya, ekonomisi IMF'ye, dış politikası ABD'ye, iç politikası AB'ye bağımlı bir Türkiye, Atatürk'ün Türkiye'si olur mu? Şu ülkenin milyarlarca dolarını hortumlayan batık bankaların yönetim kurullarında bazı emekli generallerin yer aldığı Türkiye mi Atatürk'ün Türkiye'si? Atatürk'e bunların yaptığından daha büyük ihanet olur mu? Bu ülkenin hortumlanmasına, soyulmasına, sömürge ülke olmasına gözünü kapatanlarla uğraşılacağına, başını kapatanlarla uğraşılıyor! Ne derin çelişkidir ki başı çuvallılar, başı kapalılar ile uğraşıyor! Ve ne derin çelişkidir ki, Atatürk'e en çok ihanet edenler, kendilerine "Atatürkçü" diyenler!

EN BüYüK SUBAY BİZİM SUBAY!

- Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını protesto etmek için Anıtkabir'e giden CHP'liler gibi kesimler, orayı korumakla görevlendirilmiş askerlere "En büyük asker bizim asker" şeklinde tezahüratta bulunuyorlar. Bazı yorumcular bunu, askerin yönetime el koyması için bir çağrı olarak yorumluyorlar. Sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir?
- Bence başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını protesto etmek için Anıtkabir'e giden CHP'liler gibi kesimlere yakışan tezahürat "En büyük asker bizim asker" değildir. Onlar "En büyük subay bizim subay" demelidir! çünkü Anıtkabir'i de, ülkeyi de koruyan askerlerin, Mehmetçiklerin çoğunun ailesi başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı değildir. Nitekim CHP'nin dışındaki partiler başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı olmadığına göre, CHP'nin aldığı oy da yüzde 20 olduğuna göre, demek ki toplumun ezici çoğunluğunu oluşturanlar başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını bir tehlike olarak görmemektedir. öyleyse toplumun ezici çoğunluğunu oluşturan ailelerin şu anda askerlik görevini yapmakta olan çocukları hiç başörtüsünü tehlike olarak görebilir mi? Zaten bunların çoğunun annesi, kızkardeşi gibi aile fertleri de başörtülü değil mi? İşte onun için CHP'liler gibi kesimler "En büyük asker bizim asker" diyerek askerin yönetime el koymasını istiyorlarsa eğer, askerden umudu kessinler. Askerlerin, Mehmetçiklerin ailelerinin ezici çoğunluğu CHP'ye oy vermediler, ama subay ailelerinin çok büyük bir bölümü CHP'ye oy verdiler. Zira başta Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın oy kullandığı sandıklar olmak üzere nerede subay ailelerinin oturduğu lojmanlar, evler varsa orada oyların çok büyük bir bölümünü CHP aldı. Hal böyleyken CHP'liler gibi kesimlerin "En büyük asker bizim asker" yerine "En büyük subay bizim subay" demesi daha doğru olmaz mı?!

FİLİSTİN'DE VAHŞET, NERDE BU üMMET?

- İsrail Filistinlileri kuşatma altına alıp sıkı bir ambargo uygulamakta. Uyguladığı ambargoyla Filistinlileri aç bırakmakta, ilaçsız bırakmakta, en temel ihtiyaçlarından mahrum bırakmakta. Hem bu yolla hem de sık sık yaptığı ölümcül saldırılarla Filistinlileri yok etmeyi, kendisine köle etmeyi amaçlamakta. Bu arada Filistin'in Müslüman kimliğinin tanığı olan kültürel mirası yok etmeye, camileri bile yıkmaya kalkışmakta. İsrail bunları yaparken Müslüman aleminin sessizliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Bir kere günümüzde "Müslümanlar kardeştir" anlayışının geçerli olmadığını, onun yerine "Menfaatler kardeştir" anlayışının geçerli olduğunu görüyoruz. Eğer menfaatleri İsrail ile iyi geçinmekten yanaysa, bazı Müslüman ülkelerin İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulme destek verdiklerini bile görüyoruz. Hadi bunu geçelim; mesela İsrail'in Filistinlilere yaptığı bu zulme Türkiye Müslümanları neden böylesine sessiz? Yüzde 99'u Müslüman denilen Türkiye halkı neden böylesine sessiz? Anlaşılan Türkiye Müslümanlarının İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulümden çok daha önemli düşünecek şeyleri var! Mesela Türkiye Müslümanları, dakika başı ne yapsam da kolay yoldan köşeyi dönsem, beş yıldızlı bir hayat sürsem diye düşünüyorlar! Ne yapsam da en pahalı evlerde otursam, en pahalı arabalara binsem, en pahalı giyecekleri giysem, en pahalı yiyecekleri yesem, en pahalı eşyalara sahip olsam diye düşünüyorlar! Türkiye Müslümanlarının bunlar ve bunlara benzer şeyleri düşünmekten, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü düşünecek zamanları mı kalıyor?! Türkiye Müslümanlarının lotodan, totodan, Milli Piyango'dan, idda'dan, at yarışından, televizyonlardaki yarışma programlarından, kısacası kumardan para kazanmayı düşünmekten, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü düşünecek zamanları mı kalıyor?! Türkiye Müslümanlarının parayı hangi bankaya yatırsam da daha fazla faiz alsam diye düşünmekten, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü düşünecek zamanları mı kalıyor?! Türkiye Müslümanlarının bir liralık malı bin liraya nasıl satsam, eşeği boyayıp da at diye satsam diye düşünmekten, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü düşünecek zamanları mı kalıyor?! Zaten bir zamanlar mücahit denilenler bile şimdi olmuş halk diliyle mütahit! Onların bile dünya kadar para kazanmayı, rant elde etmeyi düşünmekten, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü düşünecek zamanları mı kalıyor?! Sonuçta Filistin'de yaşanıyor büyük bir vahşet. Buna sessiz kalmak Müslümanlar için büyük bir zillet. Ama nerde bunu düşünecek ümmet?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi