Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

Tek kelimeyle derbi

Tek kelimeyle derbi

Fenerbahçe'yi geriden top yapmada bu kadar zorlayan, savunmaya bu kadar mahkum eden olmuş muydu son birkaç yıldır?
İlk maçtaki oyunun senaryosuyla başladı rövanş da. ümit'i sağ kanada çeken 2 kanadı çok adamla doldurup Fenerbahçe'yi içeri dönmeye zorlayan bir oyun. İçeri döndüklerinde ise bir nevi hilal yöntemiyle kapanıp, Fenerbahçe'nin top yapan adamlarını boğmak. Alex, Marco, Selçuk devam eden oyunda hiç bu kadar etkisiz kalmış mıydı, bu kadar top kaptırmış mıydı? Fenerbahçe'yi geriden top yapmada bu kadar zorlayan, savunmaya bu kadar mahkum eden olmuş muydu son birkaç yıldır? Doğrusu hatırlamıyorum. Kezman'a atılan uzun toplardan başka seçeneği kalmadı konuk ekibin. Sırp oyuncunun bu görevde, yani savunmayı rahatlatma işinde geldiğinden bu yana en iyi oyunu oynamasına rağmen yine de çok, ama çok yetersiz kaldığını söylemeli.
Galatasaray bu tabloda pozisyon bulmaya 12. saniyede başladı. Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldığında Hakan Şükür golü attığından daha iyi bir durumda Volkan'la karşı karşıyaydı. Adı geçmişken Hakan'ın dünkü oyununa dikkat çekmek şart. 10 yıl önce ondan gördüğümüz hücum presi ve ender gördüğümüz bir santrfor performansıyla sahadaydı. çok özel bir iş yapıyor Euro 2008 öncesi. Karşı çıkılmaz şekilde kadroyu zorluyor. Benzetmeden hoşlanır mı bilmem ama 37 yıllık gövdeli, tok içimli bir şarap gibi. Değerine dün de değer kattı.
Ancak garip bir şekilde Fenerbahçe Lugano'nun bir pozisyonda 2 sarı kartlık hareketle kendisini zorla attırması sonucu (bu sezon kaçıncı kez oluyor) Galatasaray'ın presinde, oyunu rakip sahada oynama arzusunda yaklaşık 20 dakikalık belirgin bir düşüş oldu. Fenerbahçe rakip alana geçmeye başladı. Amerikan futbolu usulü 10 metrede bir faul bularak akın girişimlerinde bulundular, ancak Galatasaray'ın belki de en çok tebrik edilmesi gereken yönü ortaya çıktı ve bu ceza sahası içine atılan serbest vuruşlarda rakiplerine vurdurmadılar.
Bu arada Fenerbahçe her ne kadar hareketli ve cansiperane oynasa da oyunu tutan oyuncunun Volkan olduğunu söylemek lazım. Bir zamanların Rüştüsü gibiydi hiç tartışmasız. Bir zamanların Roberto Carlos'u gibi oynayan Gökhan'ın 2. denemesinde attığı şahane gol ve uzatma dakikalarında gelen gol ve sonrasındaki kırmızı kart olmasa (herhalde dünyada tek örnektir) maçın yıldızı ya Volkan ya da hemen her şeyi fazlasıyla yapan Deivid olacaktı.
Ama yetmedi tabii. Kadrosundaki tüm forvetleri sahaya süren Galatasaray için golü bulmak an meselesiydi. ümit'le oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Demirkol Arşivi