Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

Öteki Fener'in dramı

Öteki Fener'in dramı

Hakem kararlarına sürekli itiraz ve soğukkanlılığın çok erken kayboluşu Fenerbahçe'de çok uzun süredir görmediğimiz bir durum en başta. Ve bu ruh hali oyunu da temelden etkiledi

İlk yarıdaki Antep maçında sahaya çıkan takıma 'Fenerbahçe Oftaş' demiştik. Bu kez yine benzer bir takım sahaya çıktı. Ama bu takıma Oftaş demek, Yavru Alkaralılar'a haksızlık olur. Bu takıma 'öteki Fenerbahçe' diyelim.

Aslında Fenerbahçe'nin Marco, Volkan ve Semih dışındaki 'ötekiler' takımı maçın başında Bursa'nın kendi sahasında oyunu kabul edişini fena kullanmadı. Ceza sahası çevresine yığılıp sert savunma yapan Bursa'ya karşı pozisyonlar da buldular. İlhan'ın bunlardan yararlanamayışı, Fenerbahçe'yi an ve an güvensizleştirirken, Samet Aybaba ve Bursalı oyuncuları da yüreklendirdi. Aybaba'nın hemen ilk yarıda rakip kaleye hızlı inebilen Sinan Kaloğlu ve Volkan'ı oyuna alışı bu güvensizliği daha da büyüttü.

Büyüyen sadece güvensizlik değil sinirlilik hali de oldu. Hakem kararlarına sürekli itiraz ve soğukkanlılığın çok erken kayboluşu Fenerbahçe'de çok uzun süredir görmediğimiz bir durum en başta. Ve bu ruh hali oyunu da temelden etkiledi.

Savunma aksadı
Başka bir büyüyen ise Fenerbahçe'nin oyunu oynadığı alan oldu. 2 sebeple. Egemen sert stiliyle, Semih'i sindirdi ve bilinen pivot özelliklerini kullandırmadı. Ali Bilgin, Kemal ve Kazım onu kullanmakta gittikçe daha da yetersiz kalmaya başladılar. Diğer yandan Fenerbahçe'nin Avrupa arenasında bile bu sene çok iyi yaptığı savunmayı öne çıkarma, orada rakibi durdurma işi de aksadı. Tamamı yedek savunma aslar kadar ekip olamadı normal olarak.

özellikle Aybaba'nın hamlelerinden sonra Fenerbahçe'nin yüklenirken kaptırdığı toplarda Bursalı oyuncular 40-50 metre topu sürükleyebildiler. Fenerbahçe savunması ise sürekli takipte bu mesafeyi geri koştu. Topun oynandığı alan ister istemez çok genişledi. Akın oluşturma zamanı arttı, Bursa savunmasına yerleşme imkanı sağlandı ve top gol bölgesinden uzak kaldı. Bu öne geçmiş ve savunma yapan takım için büyük avantaj tabii.

Bu avantajı da Fenerbahçe'nin artık tescilli belası unvanını kesin bir şekilde alan Sinan Kaloğlu değerlendirdi.

Bu sonuç sonrası Fenerbahçeli ötekilerin külliyen yetersiz olduğu sonuçları çıkarılacaktır.

Bu da külliyen yanlıştır. Peki Zico'nun bu riski almasına gelince. E o da bu sonuçtan sonra pek doğru gelmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Demirkol Arşivi