Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

Hayrullah için

Hayrullah için

Fenerbahçeli oyuncular sadece 1 adım daha az attıkları için ulaşamadıkları toplar, yetişemedikleri paslar ve bir adım az attıkları için basamadıkları rakipler nedeniyle Avrupa'dan bu kadar farklı Türkiye'de
Sadece Hayrullah'ın dün yaşadığı keyif için bile kupa var olmalı. çok tartışılıyor çünkü. Sadece bizde değil, hemen her yerde. 'Bu maç trafiğinde bir de kupaya ihtiyaç var mı?' Platini bu yüzden, ulusal kupaları yaşatmak için kupayı kazananları Şampiyonlar Ligi'ne almayı dahi teklif etti. Tamam UEFA'da dahi tutmayan bu statüye bu kadar gözü kapalı girmemiz hata ama kupa sadece Hayrullah'ın yaşadıkları için bile yaşamalı.
Top önüne düştüğünde, 2 metre önünde Roberto Carlos varken, ardında da milli takım kalecisi Volkan, bir anda topun altına girmeye karar verip, ters 90'a yolladığı top filelere vurduğunda yaşadıkları, hissettikleri, yaşattıkları ve hissettirdikleri için kupa yaşamalı. Şahane bir vuruştu. ölümcül ve estetik.
Kupa, diğerlerinin ligi ve diğerlerinin de kendilerini büyük hissetmeye hakları var.
Dünkü maç üzerine aslında söylenecek başka bir şey yok.
Ancak Fenerbahçe'nin Türkiye'de yaşadığı sıkıntıların açık bir gösterisi olduğunu da söylemek lazım. Fenerbahçeli oyuncular sadece 1 adım daha az attıkları için ulaşamadıkları toplar, ivmelenmekte bir saniye geç kaldıkları için yetişemedikleri paslar ve bir adım az attıkları için basamadıkları rakipler nedeniyle Avrupa'dan bu kadar farklı Türkiye'de. Ben de 2 santrfor lazım böyle maçlarda diye düşünüyordum ama bu değil mesele. Mesele bir adım az atmak, biraz daha geç hareketlenmek, biraz uykulu oynamak yani. Inter'e tek santrfor yeterse, Urfa'ya da yeter yoksa.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Demirkol Arşivi