Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hac heyecanı dorukta

Hac heyecanı dorukta

Bütün okuyucularımı, şu anda şu satırları yazdığım, dünyanın en şerefli beldesi Mekke-i Mükerreme'den, Kabe-i Muazzama'dan kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Esselâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtüh.

Dünyanın dört bir yanından yola çıkan Müslümanlar Beytullah'a akın akın varıyorlar. Hacı adaylarının heyecanı gerçekten çok büyük. Bu büyük heyecan içerisinde Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan'ın eşi Mebrure Suna Kutan hanımefendinin hakkın rahmetine kavuştuğu haberini üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Kâbe'den çok dua ettik. Makamı cennet olsun. Başta Kutan ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Şimdi burada başta umre ve tavaf olmak üzere diğer bütün ibadetler tam bir huşu içerisinde yerine getiriliyor. İslâm alemi ve bütün Müslümanlar için dua ediliyor. Dualarımıza 00966 594 529 085 nolu telefonla katılabilirsiniz. ALLAH Teâlâ'nın kendi evine misafir kabul ettiği bu bahtiyar kullar, kendilerini Haccın menasiki yani Arafat, Müzdelife ve Mina günleri için hazırlıyorlar.

Hac, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan, dilleri, renkleri, milliyetleri, gelenek ve görenekleri farklı olan, fakat inanç ve gayeleri ile hedefleri aynı olan milyarlarca Müslümanı asırlardır aynı zaman ve mekânlarda bir araya getirmekte, dünya Müslümanlarının tanışmasına, kaynaşmasına ve aralarındaki mevcut bağın kuvvetlenmesine de vesile olmaktadır. Gerçekten Hac esnasında, ta çocukluk yıllarından itibaren tanışmış olduğumuz, fakat bir şekilde görüşemediğimiz birçok kimselerle görüşebiliyoruz.

Bilhassa tavaf esnasında... Memleketimizin bir vilayetinden veya dünyanın bir ucundan sizi Milli Gazete'den veya kitaplarınızdan okuyan, radyo veya televizyondan dinleyen birçok okuyucu ve dinleyici ile, öğrencileriniz ile karşılaşabiliyorsunuz. Yakînen tanışma, karşılıklı dua ve temenniler, istişareler....

Çok duygulu anlar oluyor. Yirmi yıllık Milli Gazete abonesi olan ve daima okuyan, her ay en az bir kişiyi abone yapan Gaziantep'li hacı adayı Ömer Balcı bizi tanıyor ve devam ediyor:

- Sizi Kâbe'de görünce sanki bana uçuş kanadı takıldı. Sizi gördüm Milli Gazete'yi, Milli Görüşü gördüm. Çok heyecanlıyım. Ağlıyor ve bizi de ağlatıyor. İçtenlikle yaptığı dualarına teslim oluyor ve sadace amin diyebiliyorsunuz.
Zilhicce ayının ilk on günü

18 Kasım 2009 Çarşamba günü Zilhicce ayının birinci günüdür.

Zilhicce: Ayların on ikincisi ve haram ayların ikincisidir. İçinde Kurban Bayramı'nın da bulunması sebebiyle mübarek ayların en mühimleri arasında yer almaktadır.

Zilhicce'nin sekizinci gününe "Terviye günü" dokuzuncu gününe "Arefe günü"; onuncu gününe yani Kurban Bayramı gününe "Nahr günü", ondan sonraki üç güne de "Teşrik günleri" denilmiştir.

Zülhicce'nin ilk yarısındaki günler, ALLAH Teâlâ katında değerli günler arasındadır Hatta: "Cuma haftanın; Zilhicce'nin ilk onu ise yılın mübarek günleridir" denilmiştir. Buna göre Zilhicce'nin ilk onuna tesadüf eden Cuma, her iki fazileti de toplayacağı için yılın en mübarek günlerinden biri sayılmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi