Sorumluyuz!

Sorumluyuz!

Beş yazyla Vakit’te okuyucularmla buluşma imkann kaybettim. Özrümü ve arayp soran değerli kardeşlerime teşekkürlerimi arz ediyorum. İhtiyarlğn güzellikleri, farkna varmakta fulü kaldğmz nice nimetin önemini anlatyor. Bir DNA’ya, bin kitaplk program koyan Allah’n nimetleri hesaba gelmiyor. Belde bir nokta kprdatmad. Yazdrmad. İslam dünyasnn ilerleyişi hamdolsun durdurulamyor. İnsanlk için güzel günler kapda demektir. Bunlar ve yollarda oyalanmamzn vebalini düşündüm.
Sorumluyuz!
En güzel ahlak öğütleyen dinin sahibiyiz. Çirkinden sorumluyuz. İnsanlk, yalan, iftira, gizli örgüt batağnda. İnsanlktan sorumluyuz. “Veren el” olmak, sorumluluğumuz.
Kendimizi, ailemizi düşünmek... Başlama noktasdr. Ama sokakta arabalar yaklp kapkaç yapldğ, rüşvet ve zulmün kol gezdiği bir iklimde durmak olmaz. Sorumluyuz. Manevi bahar, mekarim-i ahlakla gelir. İslam’ yaşamak ve yaşatmakla sorumluyuz. Yetersiz kalmamz, kendimize ve insanlğa zulümdür. Sorumluyuz.
Kul kusursuz olmaz. Örtülmesi gereken hatalar, yanlşlar olabilir. Hep kusur aramak çirkin iştir. Bozuk düzen, pimi çekilmiş bombay atmaya izin vermeyip şehit edebilir. İslam nimeti, insan ftratdr, insana saysz nimetler sunar. Çok verilenden, çok şey istenir, çok sorumluyuz.
Ergenekon davasyla Türkiye, önemli bir geçitten, imtihandan geçiyor. Bu geçit, adaletle geçilmez, kaba kuvvetin Napolyon, Hitler macerasna izin verilirse, Hitler de, millet de ağr bedel öder. Bağdat harap olduktan sonra yine millet toparlanr. Zarar küçültüp yarar büyütecek sorumluluğumuz şimdi.
Allah, kimseye takatinin üstünde yük yüklemiyor. En üstün ftratla yaratlan, iman, ahlak ve sorumluluklarla yüceliğini koruyan insan, “ben ne yapabilirim ki?” diyemez. Sorumluyuz. Hüthüt kuşu, gagasndaki suyla Nemrut ateşini söndürmeye koşarken, “kötülük ve iyilik” arasnda seçimsiz ve tavrsz kalmak insana yakşmaz. Sorumluyuz. “At izi, it izine karşt. Kim hakl bilemiyorum” olmaz. Allah’n, akl, izan, vicdan ve bilgi verdiği insana, bilgisizlik, gayretsizlik yakşmaz. Sorumluyuz.
“Görmek istemeyenden kör kimse yoktur”. İnsan olmak, kötülüğü önlemek, iyiliği hakim klmak için bedel ödeyip, ter dökmeyi gerekli klar. İyiliği hep başkasndan beklemek, iyilikle beraber insanlğ da kaybetmektir. Sorumluyuz.
Doğru haber, doğru düşüncenin temelidir. Haberi getiren de, haber kadar önemlidir. Haberi verenin dününü, bugününü tanma imkan olmal ve tanmalyz. Hadiselerin arka plan ne diyor? Bu imkan en iyi, gazetede vardr. Doğru haberi ve gazetesini aramaz, almaz ve okumaz isek, at izi it izine karşr. Nimet, külfet karşlğdr. Haktan yana tavr koymak insanlktr, en büyük nimettir.
Yanlş doğrudan, hakk batldan ayramamak betbahtlktr. Lav silahnı boru zannetmek felakettir. Karadan denizden silah kaynarken görmeyen vicdan körleşir. Sra slak imzaya gelince de şaşrr. Baykal ferman etmişti. “Meclis, 2/3 ekseriyetle toplanmal” diye. Ne oldu? Türkiye, aylarca zaman, imkan ve itibar kaybetti. Şimdi senaryo yazmş, “Özel Kuvvetler aranp, ‘Aradğnz albay Arnç’a geldi” denmiş. Sonra emniyeti arayp, “Arnç’a suikast yaplacak” demiş de? Sonra açklama takip edilen bir albay yok? Böyle senaryolarla nereye? 1960 darbesi, “Menderes Kars’, Ardahan’ satt” şeklindeki benzer imalat senaryolar ne yarar sağlad? Zarar ve doğurduğu felaketlerse ortada.
Vatanperverlik bedel gerektirir. Ecdat kanla sulamş da vatan yapmş. Bağdat harap olduktan sonra bedel ağrdr. Vakit varken, tedbir vardr. Okuyup gerçeği bulmal, tavrmz koymal, yalana, hyanete geçit vermemeliyiz. Sorumluyuz...
Doğru haber sahipsiz kalmasn. Oku, okut ki at izi, it izine karştrlmasn!



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi