MHP'yi eleştirmek

MHP'yi eleştirmek

MHP ile ilgili yazılara gönül koyan dostlar oluyor. MHP, AKP'nin icraatlarını desteklemek zorunda mı diyorlar.
Desteklemek zorunda değil, ama eğer o icraatlar MHP nin de çözmeyi vaat ettiği problemlerle ilgili ise evet desteklemek zorundadır.
Bir başörtü, bir Katsayı meselesine, MHP bigane kalabilir, bunlar benim meselem değildir diyebilir mi?
Danıştay’ın,Yargıtay’ın kimi tartışmalı kararlarını görmezden gelip, bunun biricik sebebi olan HSYK'nın yapısının değiştirilmesi ile ilgili Anayasa değişikliğine hayır diyebilir mi?
Bugün AKP'nin çözmeye çalıştığı sorunların çoğu siyasetin çözmekle mükellef olduğu MHP veya öteki partilerin de çözmekle sorumlu olduğu meselelerdir.
Yargı,ülkenin CHP ideolojisi ile yönetilmesini istiyor.
Hangi parti iktidara gelirse gelsin CHP zihniyetinin devamı için engeller koyuyor.
MHP eğer CHP'den başka bir parti olduğunu iddia ediyor, farklı bir siyasetin mücadelesini verdiğini söylüyorsa –siyaset kurumunu top yekün CHP'lileştirmek isteyen bu Yargı darbesine karşı, AKP'nin getireceği açılımlara destek olmasından daha tabii bir şey olamaz. AK Parti'nin getirdiği kimi yasa değişikliklerine destek olmak, AKP iktidarını tahkim etmek değil, çoğu kez sivil siyaseti tahkim etmektir. Bu tür girişimler kimden gelirse gelsin MHP'nin destek olması kendi geleceğini garantiye almanın da bir gereğidir. Partiler iktidar olmak için mücadele ederler. MHP'nin de nihai hedefi iktidar olmak, kendi kadroları, kendi programıyla Türkiye’yi yönetmektir. Bugün AKP'nin önüne çıkarılan engeller yarın MHP'nin de önüne çıkarılacaktır. Nitekim zaman, zaman MHP sözcülerinin hoşa gitmeyen beyanlarına karşı birilerinin ağızlarından faşizm baklasını çıkarmaları bu gerçeğin ifadesidir. CHP bizi sever gibi bir teselliye sığınan varsa ya tarih bilmiyor, ya da aklından zoru vardır. AKP'nin CHP ile geçmişte kavgası olmadı, AKP'liler kimseyle dövüşmediler. Yolları ölüm tarlalarından, kanlı kavgalardan geçmedi. Yani solun ve CHP'nin kuyruğuna hiç basmadılar. Buna rağmen AKP onlar için yok edilmesi gereken bir düşman. Halbuki MHP sol ile kavga yaptı, onları gördüğü zaman yolunu değiştirmedi,vurdu, vuruldu. Sol ile arasına bir de kuyruk acısı girdi. Kimseyi incitmemiş AKP'ye sırf ideolojik sebeplerle düşman olanların, bu kadar kavga ve boğuşmadan sonra MHP'yi seveceklerini düşünmek ahmaklığın danıskasıdır. Şimdi MHP'ye ihtiyaçları olduğu için pohpohluyorlar. MHP'yi AK Parti'nin yanına iterek iyice zor durumda kalmak istemiyorlar. MHP'yi meşrulaştırma karşılığında(MHP meşru bir partidir ama onlara göre her türlü meşruiyet onlardan sorulur) AK Parti ile dövüşmeye teşvik ediyorlar. MHP de kendine biçilen bu rolü hakkıyla yerine getiriyor. Toplumun çözüm bekleyen tek bir sorununa eğilmiyor. AK Parti ile dövüşerek siyasette mevzi kazanmaya çalışıyor. Daha iki gün önce Manisa’da konferans veren Erdal Sarızeybek 'ya MHP'ye ya CHP'ye oy verin' diye kendini dinlemeye gelenleri sistemin planı doğrultusunda hareket etmeye çağırıyordu. CHP'nin yedeğinde bir MHP, ülkücülüğe de milliyetçiliğe de toprağın altında yatan yüzlerce şehide de ihanettir. Bunu yazmaktan hoşlanmayan arkadaşlarımız önce aynaya bakmalı, nereye gidiyoruz diye kendilerine sormalıdırlar. Benim ülkücülüğümde CHP'nin bayrağını sallamak yoktur. Olanları da geçmişte paylaştıklarımızın verdiği hakla eleştirmeye devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi