Nusret Çiçek

Nusret Çiçek

Türkiye, gündeminde tartılıyor

Türkiye, gündeminde tartılıyor

“Başörtüsünü biz hallederiz” diyen CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı, derin CHP’lilerden zılgıtı yiyince çamura yatmaya başladı.
Yok İran, yok Pakistan modeliymiş…
Kılıçdaroğlu meğersem İran’ı ne kadar seviyormuş!
Desek ki sistemi de örnek verdiğiniz İran modeli yapalım, o zaman da “Mollalar İran’a” diyerek sokağa dökülürler. İlle de yarım başörtüsü…
Yeşilçam kültüründen kalma bir alışkanlık. Eskiden artist yapmak için kandırdıkları kızların önce başlarını yarım, sonra da eteklerini yarıya açarlardı.
Anlaşılan CHP hâlâ eskilerde kaldı, halkın gözüne bakıp ne istediğini anlayamıyor.
İlle de kendi bildiği. Bina okuyacak, dönüp dönüp yine okuyacak…

Şu sıralarda Saadet Partisi’nden ayrılan Numan Kurtulmuş yeni parti çalışmaları ile meşgul. Böylece Saadet Partisi geçmişi ile ikinci doğumunu yapmış oldu.
Hem de sancılı bir doğum.
İftar sofraları basılırken, Önder Sav’dan olağanüstü kongreye gidilmesi için akıl alınırken, partiye kayyım tayin edilirken demiştik, var bunda da bir hayır.
Garip bir manzara… Yedi kişi listeye alınmadı diye partiyi yediler…
Afiyet olsun!
Dilerim yeni oluşum, ülkenin ve de milletin hayrınadır…

Baroda Birlik Grubu…
Ankara Barosu seçimleri için taraflar alabildiğine çalışıyor. Gün geçmiyor ki taraflardan ya mesaj, veya kitapçıklar gelmesin. Maşallah yağmur gibi geliyor.
Yazılıyor çiziliyor ama sonuç hep aynı...
Ankara Barosu’ndaki seçimleri statükocu sol yıllardır esir almış. Bir şey yaptıkları da yok. Özellikle genç avukatların sorunları yığınla. Sadece maddi alanda değil, duruşmalarından tutun da mahkemelerle olan ilişkilerinde oldukça sorunlar yaşıyorlar. En önemlisi davaları kıt.
Kamu kuruluşlarına ait binlerce davayı adamı olan kapıyor. Hiç kimse bunların baroya devri ile meslekte yeni olanlara eşit bir şekilde dağıtılması için proje sunmuyor…
Rabbena hep bana…
Geçen gün Baroda Birlik Grubu büroma geldiklerinde görüştük. Bu grup hem genç hem de dinamik. Av. Aydoğan Koru başkanlığında Ankara Barosu’ndaki geleneği değiştirip çalışmalara yeni boyut kazandırmak için ümit verdiler. En azından Baroda Birlik Grubu’nun kazanması demek, statükonun yıkılması anlamına gelir.
Artık ülkede tabular yıkılıyor.
“Değişmezler” değiştirilmeden yeniliklere doğru uzanmak mümkün değil. Sağda da, solda da aynı tutuculuk hakim.
Düşünebiliyor musunuz, kaç yıldır Ankara Barosu’nu statükocu sol zihniyet kazanıyor.
Kazansın da, yaptıklarını görmemiz lazım… Elde avuçta hiçbir şey yok.
Aynen Çankaya Belediyesi gibi, kazanır gelecek seçimi bekler... Parklardan, yollardan, çöplerden hemen farkı görürsünüz.
Baroda Birlik Grubu’nun, bu sefer seçimi kazanması lazım, değilse seçim sonuçları alın yazısına dönüşür. Aynı tas aynı hamam...

HSYK seçimleri bir başka gündem.
Adayları Yüksek Seçim Kurulu ilan edince sıra sandıklara gelecek. Şu anda YARSAV derneğinin MHP anlaşmalı çalıştıkları sinyalleri geliyor. Ulusalcılık ittifakı!..
Başka adaylar da var.
Geçenlerde YARSAV’ın Ankara çıkarmasında ayağa kalkıp YARSAV taraflılığına isyan eden Ankara İş Mahkemesi Hakimi Abdullah Erdem aday. Aynı şekilde, bir gece milletvekili Merve Kavakçı’nın evine polislerle gittiği için gündeme düşen Nuh Mete Yüksel de aday… Adalet Bakanlığı’nın üst bürokratlarından Personel Genel Müdürü Birol Erdem idari yargıdan, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okkalı adli yargıdan aday…
Yeni HSYK, sayın Numan Kurtulmuş genel başkanlığında yeni parti, Baroda Birlik ve de ülkeyi yıllardır rejim kavgasına dönüştüren başörtüsü zulmünün sona erdirilmesi girişimleri ülke için yeni bir başlangıç, yeni bir adım…
Göreceğiz kaç kara okka gelecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nusret Çiçek Arşivi