Siyasetin Kefen Soyucuları

Siyasetin Kefen Soyucuları

Her darbe döneminde, kapatılan partilerin mirasına konmak için –kefen soyucuları-devreye girer. Güç odaklarına ne kadar uysal, muti,esnek her türlü alavere-dalavereye hazır olduklarını anlatmaya çalışırlar.

Bu defa da gelenek bozulmadı. AKP’ nin kapatılma davası açılır açılmaz dalkavukların koltuk kapma yarışı da başladı.Gazeteler her gün yeni bir lider adayını sahneye sürerek –göle maya-çalmaya çalışıyor. Hangisi tutarsa onun adı parlatılacak..

Şu sıralar adı etrafında en çok spekülasyon yapılan kişi Abdüllatif Şener. Sistem henüz onun adını adaşı Gül gibi, ilk üç harfini büyütüp,ABD-ullah olarak yazmadı.Ama yazacağı günler uzak değil.. çünkü diktacı azınlığın en belirgin vasfı –işbirlikçilerini-kullanıp, kullanıp kenara atmaktır.Şener ismi tutarsa yıkama-yağlama devam edecektir, tutmazsa zaten o da irticacıydı, eşi kapalıydı diyerek üstü çizilecektir.

Siyasetçinin kumaşı ara dönemlerde belli olur.İlkelerin,prensiplerin adamı olanlar, önlerine atılan kotlulara rağbet etmez, ulufe peşinde koşmayı en büyük zül sayarlar.İlkesi olmayanlar için ise her yol mübahtır zaten.

Kapatma davası ilerledikçe –kargalarla,anka’ların-kimler olduğunu göreceğiz.Bir kemik uğruna amuda kalkanları, değerlerini pazarlayanları, fikrinin fahişesi olmayı göze alanları ibretle seyredeceğiz.

Türkiye hala darbelerle boğuşan ve üçüncü sınıf bir demokrasi ile yönetilen bir ülke ise, bunun bir sebebi de siyaset kurumunu çürüten bu işbirlikçi takımıdır.Darbeciler her dönem kullanacak birilerini bulmuşlardır.

Halbuki,siyasetçiler kendi alanlarını tarumar eden darbelere karşı onurlu bir duruş ve direniş ortaya koyabilselerdi, bugün kimse solculuk,ulusalcılık bilmem necilik adına vatan kurtarmaya cesaret edemezdi.Yunanistan da darbeleri, Yunan politikacılarının darbecilerle iş birliği yapmayı ret eden tavırları bitirmiştir. Biz de ise, darbecilerle işbirliği yapan zayıf karakterli,ihtiraslı siyasetçiler demokrasiyi bitirmiştir.

Abdullatif Şener’in hangi yana akacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama darbe lobisiyle adının çıkması bile kendisi için bir tükeniştir.Kaldı ki, kimse Şener’i kaşı gözü için tercih etmiyor. Tüm anketler, halkın yüzde altmış’ı AKP kapatılsa bile, aynı yönde oy kullanacağını gösteriyor. Sistemin elinde de Şener’den başka hem muhafazakar,hem biraz komunist,(kendisi her siyasal mezunu biraz komunisttir demişti ya) hem de uysal başka bir malzeme yok.Yani, hedef AKP tabanını dağıtmak olduğu için darbecilerin Şener’e elleri mahkum.

Ancak,Ankara kulislerinde alternatif isimler üzerinde seçim toto oynayanların göremedikleri bir gerçek var.Türk toplumu, Türk seçmeni bilinçlendi.Saplantılı küçük gurupların dışında kimse gözü kapalı oy kullanmıyor.Seçmen demokrasiye, hukuka,adalete aykırı bir operasyona şahit olduğu an, kolaylıkla tercihini değiştirip,hedefteki partinin arkasında durabiliyor.Onun için Abdullatif Şener’i karesiyle çarpsalar bile hiçbir şey değişmeyecek.Sistemin tek bir çıkış yolu var, o da,demokrasiyi hazmetmek, milletin sesine kulak vermektir. Başka çare yok.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi