Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Erime noktası 48

Erime noktası 48

Bursaspor ilk yarı gayreti bedenine, yüreğini sahaya koydu yüklendi ManU'nun üzerine... Sercan'la, Turgay'la, Volkan'la pozisyonlar da buldu. Hele Turgay'ınki akıllara seza... Kaleci Van Der Sar'ın kafasına çarpan top tabak gibi kaleyi aştı. Sabırlar taştı... Tribünler hiç durmadan Bursaspor'u destekledi. Vederson soldan, Ali sağdan aktı, İngilizler baktı ama gol inat etti, çünkü kalede kırkına merdiven dayamış dev gibi Sar vardı.

Ertuğrul Sağlam üç forvetle çıktı Manchester'in karşısına. Belli ki gol istiyordu, siftah istiyordu. Cesurdu Sağlam ama Volkan, Turgay ve Sercan'ın çabaları Avrupa meydanında yetersiz kaldı. Öylesine telaşa kapıldılar ki Atatürk Stadı'nın çimleri bile onları tanımakta zorluk çekti. Ezilmediler ama karşılarında ManU'yu görünce son hareketlerde güven bunalımı yaşadılar.

Svenson, Ergiç ve İnsua ile orta sahayı da iyi tuttular. Savunma da iyi kapanıyor İvankov da son noktada takımın yüreğine su serpiyordu. Sadece İbrahim topu bir an önce ayağından defetmek ister gibi gereksiz bir telaş içindeydi. İlk yarı bittiğinde Bursaspor yenilmez diyorduk ki hevesimiz kursağımızda kaldı Bursaspor 48'de eridi! Turgay'ın kaçırdığı golün aynısını Fletcher attı. Sonrası Obertan'ın, 77'de de Bebe'nin ayağından geldi...

ManU oyunu istediği gibi sürükledi, tempoyu verdi, el frenini çekti, ara sıra gezindi, bir anda parladı gösteriye çıkmış illüzyonist gibi gollerini bir biri ardına hem de hiç zorlanmadan attı. Bursaspor'un yapacağı bir şey yoktu. Bursalı ilk kez Manchester'i sahasında görürken Ertuğrul Sağlam da ünlü hoca Alex Fergusın'dan rövanşı ne yazık ki alamadı.

Alman hakem Stark mükemmel bir yönetim tarzı gösterdi. Oyunu kesmedi, gereksiz düdük çalmayarak şüpheli faullere devam deyip maça renk kattı.. Bizim şampiyonumuz ve de onun taraftarı centilmen bir rakip olarak dünya takımı ManU'ya ev sahipliği yaptı. Bu sonuç elbet unutulur ama Bursa'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki centilmenliği asla unutulmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi