LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

İran’a füze, İsrail’e kalkan!

İran’a füze, İsrail’e kalkan!

- Lütfü Bey; topraklarmzda kurulmas düşünülen füze kalkanna kimin kumanda edeceği ve füze kalkannn hangi ülkeyi hedefleyeceği meselesi netleştirilmedi. Bunlar netleştirilmeden, füze kalkannn topraklarmzda kurulmasna izin verilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
- Yöneticilerimiz önce “Füze kalkannn kumandas bizde olursa topraklarmzda kurulmasna izin veririz” dedi; sonra ne olduysa “Füze kalkannn kumandas NATO’da olursa topraklarmzda kurulmasna izin veririz” noktasna gelindi. Ama bu arada “Füze kalkannn kumandas bizim elimizde olacak” diye peş peşe açklamalar yapyor ABD yöneticileri. Kald ki “Füze kalkannn kumandas NATO’nun elinde olacak” karar alnsa bile ne değişecek ki? Zaten NATO’nun kumandasnn da ABD’nin elinde olduğu bilinen bir gerçek değil mi? Füze kalkanının kumandasının NATO’nun elinde olması demek, aslında ABD’nin elinde olması demek değil mi? Hem unutmayalm ki, füze kalkannn topraklarmzda kurulmas, Türkiye’yi komşularyla düşman haline getirecek. Dolaysyla da Türkiye’yi hedef haline getirecek. Dahas, ülkemizde kurulacak füze kalkanyla vurulacak füzelerin serpintileri sonuçta bizim topraklarmza düşecek. Bu füzelerin nükleer başlk taşdğ düşünülürse, bunlarn nükleer serpintilerinden insanmz da, topraklarmz da tarifsiz zararlar görecek. Öte yandan füze kalkannn ülkemizde kurulmasna halk ikna etmek için mazeret arayanlar, “Füze kalkannn kurulmasnn kararlaştrldğ NATO toplantsnda hangi ülkenin hedef alndğnn ad geçmiyor” diyorlar. Evet, kararda İran’n ad yok; ama san var! Ben şimdi size bir ülke tarifi yapsam ve mesela “Cumhurbaşkan Ahmedinejad’dr; idare tarz İslâm Cumhuriyeti’dir; başkenti Tahran’dr” desem, bunun İran olduğunu sokaktaki çocuk bile anlar. Neresinden baksanz bu konuda İran’a çkyor bütün yollar. Neresinden baksanz İran’ vurmaya, İsrail’i korumaya çkyor bütün yollar. Yani İran’a füze, İsrail’e kalkan! İşte budur füze kalkannn kurulmasyla amaçlanan. Evet, bu amacn gerçekleştirilmesine çkyor bütün yollar. Öyleyse füze kalkanna karş tepkiyle dolup taşmal Türkiye’deki bütün yollar! Nerede Türkiye’nin yollarnda, meydanlarnda füze kalkanna karş füze gibi yükselen tepkiler? Ve de nerede AKP Hükümeti’nin her yaptığı işe tepki gösterdiği halde, füze kalkanının ülkemizde kurulmasına tepki göstermeyen CHP’liler?
AYDINA DAYAK, AYDIN DOĞAN’A KIYAK!
- Geçenlerde ilan edilen mali af sonucunda devlete olan borçlarn önemli bir bölümü affediliyor. Bu mali af konusundaki değerlendirmeniz nedir?
- Kimileri buna mali af diyor, ama kimileri de buna Aydn Doğan aff diyor. Malumunuz, holding medyasnn en büyük patronu Aydn Doğan’n, Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi kaçağna yol açtğ yazlp çiziliyor. Bu durumda Aydn Doğan’a Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi kyağ yaplyor. Çünkü bu mali af sonucunda Aydn Doğan’n devlete olan 6 katrilyonluk borcunun çok önemli bir bölümü siliniyor. Üstelik böylesine bir kyak Aydn Doğan’a ilk kez de yaplmyor. Nitekim daha önce de Aydn Doğan’n yine devlete olan buna benzer bir borcu bu şekilde affedilmişti. Yani Aydn Doğan’a yaplan bu tür kyak bir değil, iki... Peki Aydn Doğan’a yaplan son kyak ne anlama geliyor? Bu kyak sonucunda, bugün dünyadaki dolar milyarderlerinin içine giren en zengin Türk’ün parası kadar bir parann affedilmesi anlamna geliyor. İşte vicdanlar buna isyan ediyor. Yahu ille de bir af yasas çkartmak istiyorsanz, düşüncelerini dile getirmekten ötürü mahkum olan ve de halen yargılanmakta olan aydnlar için bir af yasas çkartn. Dahas, düşünce açklamay suç sayan yasalar ortadan kaldrın. Düşüncelerini açkladklar için Hrant Dink, İsmail Beşikçi gibi aydnlar suçlu sayan yasalar ortadan kaldrn. Ama bu yapılacağına, Aydn Doğan gibiler için bir değil iki kez af yasas çkartlyor. Bu da kestirmeden söylersek şu demek oluyor: Aydn Doğan gibi vergisini ödemeyenlere kyak, fikrini ifade eden aydnlara dayak! Oysa bu ülke gerçek bir hukuk devleti olsa, bu ülkede Avrupa İnsan Haklar Sözleşmesi’nin 10. maddesindeki ifade özgürlüğü normlar uygulansa, böyle olmayacak. Hakkn hukukun tek ölçü olduğu bir ülkede dayağ yiyen aydnlar değil, Aydn Doğan’lar olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi