Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Misimoviç giderse iki yabancı alınacak

Misimoviç giderse iki yabancı alınacak

Önce Misimoviç bitirilecek. Adnan Sezgin ve Murat Yalçındağ bunun için Almanya'dalar. Misimoviç için Volfsburg'la görüşmeler yapılıyor. Uzlaşma olursa Misi iade edilecek. Sonrasında transferde atak yapılacak. Yabancı kontenjanını 6+2 olarak korumak isteyen Galatasaray Misi'yi boşaltmadan transfer yapmayacak. Onunu için de önce Misimoviç'e çare arayacak.

Elano'dan boşalan bir yabancı kontenjanı var.

Bu hesaba göre ocakta sadece bir yabancı futbolcu alınabilecek.

Bu yurt dışından da olur yurt içinden de...

Misimoviç'e de çare bulunabilirse ne ala... O zaman iki olabilir.

Kimse bu konuda konuşmuyor. Yöneticiler ser verip sır vermiyorlar. Onun için de medyada adı geçen futbolcu isimlerine itibar etmemenizi tavsiye ediyorum. Meğerki denk gele...

Yabancı isim iki yere olabilir;

1-Forvete
2-Kaleye

Forvet çok yönlü bir tanımlama.

Hagi ortanın soluna da oyuncu istiyor, golcü de. Bu iki işi tek başına yapacak tek isim Baptista'dır. Galatasaray bu oyuncuyla transferde çok ilgilenmiş ama başaramamıştı. Bu kez bu ihtimal hala ölmüş değil.

Galatasaray ocakta iki transfer yaparsa bunun biri kuvvetle muhtemel ki kaleye öteki de forvete olacak.

Fenerbahçeli Kazım Kazım ve Beşiktaş'tan Fatih Tekke adı medyada dolanıyor. Bunun sebebi iki kulübün de bu oyuncuları satmak istediğidir. Galatasaray'ın da transfer gönüllüsü olduğu bilindiğinden bu iki futbolcuyu Galatasaray'a yakıştırıyorlar, ama yönetimin bu hatayı tekrarlayacağını sanmıyorum.

Daha önce; Gökhan Zan ve Serdar Özkan'da şimşekleri üzerlerine çekenler bu hataya bir kez daha düşmezler.

Artık bu yönetimin transferde hata yapmaya hakkı yok.

Başka bir görüş de şudur;

Galatasaray'ın bu seneyi ilk dört sırada tamamlaması zordur. Avrupa Kupalarına gitmek için tek yol Türkiye Kupası'dır. Onun için de hiç riske girmeden takımın en gerekli yerlerine iki transfer yapılmalıdır.

Geleceğin takımını kurmak isteyen Galatasaray rakiplerinin ıskartaya çıkardığı oyuncuları almamalı.

Hagi üzerine de bir takım spekülasyonlar var. Hagi kalır mı gider mi?

Onu da zaman gösterir ama bu gün için yönetim Hagi'yle birlikte adım atmaktadır. Hagi'nin istekleri bütçe dahilinde uygulanacaktır.

Yurt dışında gelecek vaat eden Türk gençleri taranmaktadır. Olursa ocakta... Olmazsa seneye transfere...

Esas hedef temmuz transferidir. Ocakta şartlar zordur.

Galatasaray'ın yapacağı en önemli hamle, eğer takımı takviye edecekse elini çabuk tutup 3 Ocak'taki kampa yenileri yetiştirmek olacaktır.

Hagi de bunu istiyor.

Akıl da.

Beşiktaş'ı tebrik ve tenkit

Avrupa'dan 13 puan toplayarak gruptan çıkmak Beşiktaş'ın başardığı büyük iştir. Porto ile orada berabere kalmayı başaran takım burada yenebilse gruptan lider olarak bile çıkabilirdi. Kimse bu durumu küçümsemesin Beşiktaş büyük iş başarmıştır. Tebrikler.

Alınacağı söylenen üç yabancı daha var. Fernandes, Almeida ve Simao... Bunlar de gelirse Beşiktaş çok güçlenir. Ancak 14 yabancısı olan Beşiktaş bu işin içinden nasıl sıyrılacak o da merak konusu. Yabancı kontenjanını boşaltırken çok zorlanacağı ve maddi kayba uğrayacağı için de Beşiktaş tenkitlere hazırlıklı olmalıdır.

Schuster'in işi de zor. Yarı yolda kadro yenilemek takım içinde huzursuzluk yaratacaktır.

Dinamo Kiev eşleşmesi Beşiktaş'ın şansıdır.

Bir takım geçmişiyle yaşayamaz. Bir zamanların Kiev'i dünyayı titreten takımdı. Şimdi Galatasaray gibi o da gerileme devrinde. Shaktar'ın ardından ikini olması önemli değil aralarında 12 puan fark var. Önceki grubu lider bitirmiş ama Sheriff'ten ancak bir puan alabilen Dinamo Kiev'den çekinmiyorum. Düşünün en iyi adamı ahı gitmiş vahı kalmış Schevchenko! Beşiktaş daha iyi ve teknik takım. Soğuk hava da önemli değil. Biz de alışığız.

Beşiktaş için kolay rakip.


Ankaragücü'ne yazık

Türkiye hukuk devleti. Adaletin kestiği parmak kanamaz ama adalet de gecikmemeli. 2009'un ağustosunda yapılan seçimler 2010'un aralık ayında iptal ediliyorsa bunda bir terslik var demektir.

Davayı açanlar Ankaragücü'nü uzun yıllar yönetti. Bilhassa Cemal Aydın. O da bir varlık gösterememişti. Sonrasında gelen yönetim de pek varlık gösteremedi ve seçimi Ahmet Gökçek kazandı. Asırlık Ankaragücü büyük bir atak yaptı çok önemli yabancılat transfer etti. Fenerbahçe'yi iki kez yendi. Şimdi bütün bu emekler boşa gitti. Başkent takımı Ankaragücü kaderiyle baş başa kaldı.

Ayıp ve yazık!

Ahmet Gökçek yönetimi de davanın sonuçlanmasını bekledi ve futbolculara para ödemedi. Şimdi ne olacak?

Gökçek yönetimi futbolcuların TFF'ye müracaatla serbest kalmasını bekleyecek. Sonrasında da seçim kararı alarak istifa edecek.

Kulüp kayyuma kalacak.

Gelecek yeni yönetim bitik bir takım devralacak! Bu arada ligin sonu da gelmiş olacak.

Yazık değil mi Ankaragücü'ne.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi