Kılıçdaroğlu ile Baykal’ın 10 farkı

Kılıçdaroğlu ile Baykal’ın 10 farkı

1- Deniz Baykal 1938, Kemal Kılıçdaroğlu 1948 doğumlu. Yani Baykal 72, Kılıçdaroğlu 62 yaşında ama Kemal Bey, Baykal’ın abisi gibi duruyor. Memurluk yıpratmış.

2- Deniz Bey siyaset bilimi doçenti o yüzden yanında akademik ünvanlı siyasetçiye çok ihtiyaç duymazdı. Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü. Ne kadar akademisyen bulursa sepete atıyor.

3- Baykal için laiklik yolsuzluktan önemliydi, Kılıçdaroğlu tam bir müfettiş. Her şeyin üzerine atlıyor.

4- Deniz Baykal, açıktan açığa Ergenekon’un avukatıydı. Kılıçdaroğlu daha utangaç. Silivri’deki aydınlardan bahsediyor. Ama ikisi de Ergenekon davasını sevmiyor.

5- Baykal, partisinin üzerinde Ecevit gölgesi olsun istemezdi, Kılıçdaroğlu’nun umudu Ecevit. Mavi tutkusu, 70’lerin söylemiyle aynı efsaneyi canlandırmak istiyor.

6- Baykal, Mehmet Sevigen’den vazgeçemezdi, Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin’den vazgeçemiyor. CHP’liler Sevigen’e de, Tekin’e yolsuzluk iddiaları nedeniyle sıcak bakmıyor. Ama iki lider de bu konuda taviz vermiyor.

7- Baykal Antalyalı, Kılıçdaroğlu Dersimli. Ama ikisi de Kürt ve Alevi kelimesini ağzına almıyor.

8- Baykal usta bir hatip, kağıda bakmadan, etkileyici konuşabiliyor. Kılıçdaroğlu kağıttan okuyor ve sıkıcı ders anlatan öğretmen gibi.

9- Baykal fanatik denilecek kadar koyu bir Galatasaraylı, Kılıçdaroğlu Fenerbahçeli.

10- Baykal Ankara’dan çıkmazdı, Kemal Bey Anadolu’da gezmeyi seviyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi