Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Silivri’nin yoğurdu!

Silivri’nin yoğurdu!

Silivri’nin neyi meşhur?
Elbette yoğurdu!
Fakat o eskidendi!
Var mı şimdi “Silivri yoğurdu”?
Gören, bilen ve bilhassa yiyen insaniyet namına haber versin! Bu şehirleşme kır mı, otlak mı bıraktı, hayvancılık mı bıraktı?
Silivrinin yoğurdu seni kimler doğurdu!
Şimdi Silifkeliler bana kızacaklar. “Bu bizim türkümüz!” diye. Haklılar.
E yoğurdu tükenmiş, türküsü araklama. Şimdi neyi var Silivri’nin?
Son zamanlarda Silivri’yi en çok duyuran şey meşhur “mahkeme”si. Malum “ergenekon” olarak tesmiye edilen devletçi çeteleşmelerin davası Silivri’de görülüyor.
Birileri şu günlerde Silivri’yi mukaddes bir yer addediyorlar. Çeteci oldukları veya çeteciliğe bulaşmış oldukları iddia edilen çok sayıda zevat orada yargılanıyor.
Ergenekon boyuna dal budak salıyor. Açılmış davalara yenileri ekleniyor veya yeni unsurlar eski davaların içine alınıyor.
Epey tutuklu var. Tutuksuz yargılananlar daha fazla. Her şeye rağmen tutuklanamayan “ergenekonomanya hastalığı”na tutulmuş olanlar da var! Hele bir tanesi var ki, mahkemeye çıkarıldığında kalbinin duracağı Cerrahpaşa’nın hazık kalb cerrahları tarafından rapora bağlandığı için 2 yıldır yoğun bakımda...
Ergenekon birçok rekorlar yanında iki yıldan fazla yoğun bakımda kalma dünya rekorunun da kırılmasına sebebiyet veriyor.
Silivrililer Silivri’ye gelmemekte direnen bu meşhur doktor hakkında ne düşünüyorlar bilmem. Ben olsam, Silivri yerine bir hastahane köşesine tercih eden bu zata kızardım.
Ergenekon icad edilince, çeteci yönlendirmecilerin eli kolu bağlandı. “Türkiye laiktir laik kalacak” höykürtüleri kesildi. Cumhuriyet veya darbeye mecburiyet mitingleri yapılmaz oldu.
Peki bunlar olmayınca ne olur?
İktidar ümidi kalmayan CHP’nin ana muhalefet şansı bile ortadan kaybolabilir.
CHP daha başından beri neden ergenekonun avukatlığını üstlendi? Bu bilinçsiz bir tercih mi? Değil elbette! Ergenekon davası Türkiye’nin ideolojik zeminini zaafa uğrattı. İnsanlar ideolojisiz de pekala var olunabileceğine kani oldular.
Bu zemin kaybı, CHP’nin oy kaybına dönüşüyor. Gandi (pardon Dandi) Kemal ve caz arkadaşları Silivri kuyusundan adam (!) çıkararak eski havayı canlandırmaya çalışacağa benziyorlar.
Bu mümkün mü?
Ne demişler: Olmaz deme olmaz olmaz!
Silivri yaranı seçim sonuçlarını ne kadar etkiler peki?
1930 model bir arabanın yarış kazanması mümkün mü?
Mümkün: Varsa başka 1930 model arabalara karşı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Asım Yenihaber Arşivi