İşte CHP

İşte CHP

Ahmet Hakan’ın sunduğu tarafsız bölge programına,canlı yayın konuğu olarak katılan CHP Denizli İl başkanı Ali Kavak,Denizli Vali yardımcısı Mustafa Güney’in “Dünya Hz.Muhammed gibi bir Lider istiyor” sözüne ,Atatürk gibi bir Lider varken peygamber gibi lider bekliyorlar” diye talihsiz bir cevap verdi..
Bu sözün tevile, yoruma, analize ihtiyacı var mı?
Ali Kavak’ın sözleri CHP zihniyetinin kainatın efendisine bakış tarzını ele veriyor.
Peygamberler Allah tarafından seçilerek gönderilen kimselerdir.Hiç bir fani ile mukayese edilemezler.Kaldı ki peygamberimiz insanların da, peygamberlerin de en üstünüdür.Kainatın yaradılış sebebidir. Onun için bir hadis-i Kutsi’de Yüce Allah,”sen olmasaydın,sen olmasaydın alemleri yaratmazdım”diye buyurmuştur.
Peygamberlik çalışılarak,emek verilerek kazanılan bir mertebe değildir. Eğer öyle olsaydı Peygamberimiz son peygamber olmaz, ondan sonra da çalışıp, gayret eden bu ulvi makama çıkardı.öyle olmadığı için bir daha peygamber gelmeyeceği gibi, hiçbir kul o yüce makamın eteklerine bile tırmanamaz.
Yüce Peygamberimiz bütün insanlığı muhatap alan ve onlara Dünya ve Ahiret saadetinin yolunu gösteren ilahi bir mesajla gelmiştir. Sözü bütün insanlığa ve bütün zamanlaradır.Ondan sonra gelip geçmiş, ve gelecek olan herkes bu söz ve davetin muhatabıdır. Dolayısıyla misyon, zaman, ve mekan yönünden de kimse ile mukayese edilemezler.
CHP il başkanının talihsiz sözleri uzun zamandır, bu milletin dinine,diyanetine hatta Atatürk’e musallat olan zihniyeti gözler önüne seriyor.
CHP ve onun bazı sözcülerinin İslam’a bakışı zaten biliniyordu. Laiklilik, başörtüsü, irtica kavramları etrafında koparılan fırtınanın, çıkarılan gürültünün sebebi de İslam’dan, her türlü dini tezahürden duyulan rahatsızlığın dışa vurumudur.Bu kavramlar üzerinden vurulan, hırpalanan,zayıflatılmaya çalışılan İslam’dır.Bizi millet yapan, bir arada tutan, bu topraklarda tutunmamıza sebep olan değerlerdir.Eğer Atatürk kurtuluş savaşını başarabilmiş,Anadolu’da milli direnişi harekete geçirebilmiş ise bunun sebebi de İslam’dır.Daha açık ifadeyle İslam’ın milli ruhu harekete geçiren,her türlü düşmana karşı milli direnişi ateşleyen yanı olmasa Atatürk’de olmazdı.Milli mücadele kazanılıncaya kadar Atatürk’ün kullandığı dini kavramlar, sembolik anlamı büyük olan davranışlar bunun ispatıdır.TBMM’nin dualarla açılması, Hacı Bayram Veli türbesinde icra edilen dini merasim, Zaganos paşa camiinde bizzat Atatürk’ün okuduğu hutbe, dinin harekete geçirici gücünden istifade etmek için yapılan sembolik icraatlardan bazılarıdır.
CHP bu tavrıyla Atatürk’e de kötülük etmektedir.
Atatürk’ü peygamberi dışlayacak, gereksiz kılacak bir mevkii’ye çıkararak millete sevdiremezsiniz.
Atatürk’ü peygamberin, İnönü Kemalizm’ini İslam’ın alternatifi haline getirerek millete hizmet edemez, onun desteğini alamazsınız.
Farklı değerleri bir biriyle mukayese ederek, veya birbirinin yerine geçirip çatıştırarak sosyal barışı sağlayamazsınız.
Yazık ki, CHP yıllardır bunu yapıyor ve değişeceğine dair hiçbir ümit de vermiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi