Nusret Çiçek

Nusret Çiçek

Seçim mi geçim mi?

Seçim mi geçim mi?

Şu anda ortalık oldukça karışık görünüyor. Bir tarafında paçayı yargının elinden kurtarmak için adaylığı yeğleyen Ergenekon cenahı, diğer tarafta liyakatsizler.
Hadi onlar neyse de kimileri var ki ne istekli ne de köstekli oldukları halde kapılarına kadar teklifler kıymalı, yumurtalı gidiyor...
Avam diliyle söylersek; kapımız davulcuya da açık, zurnacıya da...
Benim garibime giden ne biliyor musunuz?
Hem İslamiyet diyeceğiz, hem İslam’ın yasaklarını pervasızca delen kesime milletvekili teklifi götüreceğiz. Hadi götürdük, ülkeye ne vereceklerini de düşünsek.
Ekranlar yetmedi bir de meclis koridorlarını da mı kirletelim...
Benim takıntım iki yüzlüler, yoksa salt olarak şu meslek bu meslek mensupları değil.
Devrin adamları... Milletvekilliğinde yıllanmışlar... Köşe yastıkları.
Umarım bu sefer AK Parti bu gibilere fazla rağbet etmez, milletin sağduyusuna daha çok kulak verir. Örneğin, Alevi kesimden aday gösteriliyor.
AK Parti zannediyor ki Aleviler oy verecekler, ben verdiklerini sanmıyorum. Hatta bulundukları illerdeki oy oranı izlendiğinde bu kesimin oy verip vermediği anlaşılır.
Uzaklara gitmemize gerek yok.
Referandum oylaması önümüzde.
Soralım bakalım, bu referandumda Alevi oyları var mıdır?
Hiçbir kapıyı çalmaya, başka Romen rakamları ile hesaplar aramaya gerek yok. Biz bize yeteriz, yeter ki bir araya gelmiş olalım.
AK Parti sağ kesim dediğimiz seçmenin ittifakını sağladığında Allah’ın izni oy oranı %50 civarındadır. Milletvekili sayısı da 380’den aşağıya düşmez.
Peki bu ittifak nasıl olacak?
Geçmiş makalelerimde de ifade ettim.
Geniş bir yelpaze gerekiyor. Bu yelpazede önümüzdeki meclis gündeminde adam gibi dik duracak milletvekillerine ülkenin ihtiyacı var.
Bırakıp kaçmayacaklar...
Öyle ki muhalefetin hesapları koalisyon üzerine kurulduğuna göre, AK Parti içerisine gizlice yerleştirilecek Truva atları yarın bakmışsın tası tarağı toplayıp karşı tarafa geçmiş. O bakımdan aday seçimi iyi yapılmalı...
Bunlar geçmişte hep olmuştur.
Önümde Kahramanmaraş’ın referandum oy oranı var.
%60’dan %80’e fırlamış.
Peki nasıl oldu bu iş?
Mutlaka ittifakla. Maraş deyince aklımıza Ökkeş Şendiler gelmez mi?
Şimdi bakıyoruz, Ökkeş Şendiler, Kahramanmaraş’ta bağımsız aday.
Yanlış bir hesap...
Bölünme olduğu taktirde göreceksiniz ki referandumdaki sayı tutmayacak.
Bölünme ah bölünme...
AK Parti kurmayları bu ili halledecekleri gibi diğer illerde de aynı bölünmeler olmasın diye yelpazeyi geniş tutmaları gerekiyor.
Bu arada Ankara da çok kritik.
Tepeden inmeler... Çalışmaz, anlamaz birtakım köşe yastıkları yerine partinin ruhuna bağlı olanlar var. İkinci bölgeden Çubuk eski Belediye Başkanı Süleyman Haksever...
Bu kişinin Çubuk havalesinde çokça sevildiğini biliyorum, en önemlisi mezara kadar arkanda durur. İzmir’den partinin kuruluşundan beri hizmetleri geçen deneyimli Kamil Tabak.
Serdar Anlaş...
Bunlar genç isimler ve de samimi...
Hem merhum Erbakan Hoca’nın geride bıraktığı hatıra isim Fatih Erbakan, çağrılır ama gelir gelmez kendisi bilir...
Referandumda çalışan birçok flaş isim var, bunlardan birisi de Sıdık Demir’dir... Etrafındaki inançlı eski ülkücüler... Bana kalırsa referandum akışı aynen devam etmeli.
Kişisel hırslarımızla, duygusallığımız bir tarafa bu seçimi hep birlikte kaldırmak zorundayız. Her şeye rağmen iktidar bu sefer de meclise güçlü olarak girmeli yarım kalan işleri bitirmeli. Bizden gayret, yardım Allah’tan(c.c)...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nusret Çiçek Arşivi