Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Mourinho taktiği

Mourinho taktiği

Trabzonspor'un fikstürde gözüken en zor deplasman Eskişehir idi. Bu ligin iyi takımlarından biri Eskişehirspor... Trabzonspor sürekli kontrollü oynayıp tek farklı maçlar kazanıyor; gerektiğinde son bölümlerde risk alarak. Dün de aynısı oldu. Ama risk aldığı bölümlerde Eskişehirspor'un etkinliği başladı.
Karşılaşmanın ilk 30 dakikası kontrollü ve baskın bir oyun Trabzonspor adına. Ama ceza sahası dışına kadar... İlk yarının son 15 dakikasında ev sahibi Eskişehirspor da kontralarla iki pozisyon buldu. İkinci yarıda farklı bir görüntü yoktu. Trabzonspor ikinci yarının ortalarında Jaja ile net bir pozisyon yakaladı. Ancak son 20 dakikaya girince Trabzonspor, savunmasını orta çizgiye kadar çıkardı.
Bunun üzerine Eskişehirspor'un pozisyonları gelmeye başladı. İki tane de net fırsat buldular. Özellikle son dakikalar iki kale önünde müthiş pozisyonlara sahne oldu ama 90 dakika golsüz sona erdi.
Maçta Bülent Uygun müthiş bir taktikle oynadı. Rakibini çok iyi analiz etmiş. Bir hafta içindeki iki Real Madrid-Barcelona maçından dersler çıkarmış. Mourinho, Pepe'yi orta sahada oynatmıştı. Rakibin hazırlık pası yapan stoper-ön orta saha diyebileceğimiz oyunculara karşı stoper oyuncuyu oynatmıştı. Amacı Xavi ve Iniesta'ya gelecek pasları kesmekti.

GÜNEŞ CEVAP VEREMEDİ
Dün de Bülent Uygun, Alper ile Doğa'yı Colman ve Selçuk'a yakın oynatıp trafiği kesti, geriden olgun atak girişimlerini engelledi.
Trabzonspor'un savunması zaten hücum yapmıyor, bekleri dahil. Uygun'un öğrencileri, oyunun son bölümünü fizik olarak da, taktik olarak da üstün oynadı. Sonlarda Batuhan'ı çıkarıp takımı hizlandırması da doğruydu.
Buna karşılık Şenol Güneş Eskişehirspor'un bu önemli taktiksel anlayışına karşı bir taktik hamleyle yanıt vermedi; oyunu seyrine bıraktı.
Hakem Bülent Yıldırım Eskişehir'de mükemmel bir maç yönetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi