Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hz. Peygamber S.A.V. Efendimizin sevgisi etrafında bütünleşmek 4

Hz. Peygamber S.A.V. Efendimizin sevgisi etrafında bütünleşmek 4

O'nu yalanlayan, O'nu inkâr eden, O'nun dinini reddedenler ALLAH Teâlâ'ya isyan etmiş olur.

O zat en büyük velinimettir. O'nun kadr ü kıymetini bilmeyenler ne büyük bir gaflet içindedir. O'na ne kadar teşekkür etsek azdır.

Evliyaullahın ve salihlerin bazısına O'nu uykuda ve uyanıklık halinde görmek nasib olur.

O, iman edenlere, salih ameller işleyenlere, iyilere, doğrulara, cömert mü'minlere dua etmiştir. Bu dualar üzerimize sâyeban olsun.

Onu vesile kılarak ALLAH Teâlâ'dan bağışlanma dileriz. Rab olarak ALLAHü Teâlâ'yı, nebi olarak Muhammed Mustafa aleyhissalatü ve selamı, düstur ve imam olarak Kur'ân-ı Azimüşşanı, Şeriat olarak Şeriat-ı Garra-i Muhammediye'yi kabul edip, güçleri yettiğince uygulayanlar inşaALLAH kurtulacaktır.

Candan yürekten Lâ ilâhe illALLAH Muhammed Resûlullah diyerek iman edenler, bu imanlarını giderecek sözlerden, fiillerden ve davranışlardan kaçınanlar, ölümleri ömürlerine iman ile bitişerek dünyadan âhirete hüsn-i hâtime ile göçenler için ebedî zarar ve hüsran olmayacaktır.

O bize, hepimize en büyük iyiliği yapmış kimsedir.

O'na büyük minnet borcumuz vardır ve kendisine çok teşekkür ediyoruz.

O'nu nefsimizden, yakınlarımızdan, sevdiklerimizden daha fazla, en fazla seviyoruz.

O'ndan gördüğümüz faydayı ve iyiliği başka hiçbir insandan görmedik.

Bir gün yüz yüze buluşmak ümidiyle salat olsun ona, selam olsun ona.

Bizi ona ümmet kıldığı için eşi, ortağı, benzeri olmayan, zaman ve mekândan münezzeh bulunan, kemal sıfatlarla sıfatlı, noksan sıfatlardan münezzeh Âlemlerin Rabbine sonsuz hamdler ve şükürler. O'nun ümmeti olmak ne büyük mutluluk

Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere O'nun kutlu mesajları şifa olacaktır. Hz. Peygamber (S.A.V.) efendimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya ve yol göstericiliğine her zamankinden daha fazla muhtacız. O'nun şahsında belirginleşen sevgi, şefkat ve merhamet öğretisi kendimiz için istediğimizi başkası için de istemeyi, insana sırf insan olduğu için değer verebilmeyi, iyiliğe ve güzelliğe ulaşma yolunda çaba göstermeyi gerekli kılmaktadır. Onun örnek aile hayatı, kin, nefret ve intikam duygularını sevgi ve şefkate dönüştüren rahmet ve barış yüklü mesajını tam anlamıyla kavradığımızda dil, din, cins ve ırk gibi aidiyetlerimizden kaynaklanan yapay ayrılıklar ve çatışmalar yerini birbirimizi anlamaya, sevgi ve saygıya bırakacaktır.

"Ahlak iledir nizam-ı âlem" denilmiştir. Ahlak olmazsa, ahlak çiğnenirse nizam-ı âlem bozulur, devlet halk ülke hepsi çöker.

Ahlâk her şeyin üzerindedir. Siyasetle, iktisatla, ticaretle, medyayla, kültürle, hukuk ve yargıyla, belediyecilikle ahlakın ne alakası var diyenler ne kadar yanılıyor.

Siyasette ahlak olmazsa durum böyle olur.

İktisat hayatında ahlak olmazsa vahşi ve canavar kapitalizm olur.

Ticarette ahlak olmazsa sucuğun, kıymanın üzerine "Etlerimiz yüzde yüz dana etidir" diye yazarlar, domuzu dana diye yedirirler.

Medyada ahlak olmazsa, gazeteler yalan dolan, müstehcen neşriyat yapar.

Sporda ahlak olmazsa şike yapılır, bin bir türlü rezalet, hıyanet, kepazelik olur.

Öğrenciler ahlaklı yetiştirilmezse sınavlarda kopya çekilir.

Bu memlekette yeterli ahlak olsaydı hırsızlık bu kadar genel ve yoğun olur muydu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi