Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Heykelini altınla kaplayın...

Heykelini altınla kaplayın...

Herkes Fenerbahçe ve Trabzonspor'a alkış tutup saygı duyacak. İkisi de işlerini yapıyorlar. Üç, altı atıyorlar; deplasmanda kazanıyorlar; maçları geriden gelip çeviriyorlar. Fenerbahçe 16 maç, 32 averaj ve sadece iki puan kayıp. Hatta son 17 maçta 49 puan kazandılar. Trabzonspor son 10 maçında 28 puan kazandı. Bence ne Aykut Hoca, ne de Şenol Hoca böyle bir puana ulaşmayı bekliyordu. Devre arasında ligin iki takım kafada 82 ile biteceğini söylesek dalga geçtiğimizi sanırlardı.
Bence iki takımın aldığı skorlar abartılı. Çünkü yarışta çok erken baş başa kaldılar. Niye? Çünkü küme düşenlerin ikisi erken koptu. Hedefsiz takım sayısı her geçen hafta arttı. Fenerbahçe, son dönemde yendikleri arasında en çok Gaziantep'e karşı zorlandı; çünkü bir hedefi vardı rakibinin. Hedefsizlik, rakiplerin konsantrasyonunu düşürürken tepedeki ikilinin konsantrasyonu hep üst düzeydeydi. Dün Ankaragücü direnç göstermedi mi? Gösterdi. Ama ikinci penaltı ve kırmızıdan sonra bıraktı; üçten sonra maç bitsin diye bekledi. Cüneyt Çakır da centilmence 90'da bitirdi maçı.

3-0'LIK SKOR ALEX'İ KESMEDİ
Aykut Hoca, maçtan önceki röportajında oyuncularının şampiyonluğu ne kadar çok istediğini, olayı ne kadar sahiplendiklerini anlattı. Mesela 3-0'dan sonra takım fren yaptı, Alex arkadaşlarına kızdı, daha fazla gol istiyordu. İş averaja kalmamışken takımın 4, 5, 6'yı kovalaması Fenerbahçe'nin isteğini, konsantrasyonu gösteriyor. Üç fark Aykut Hoca'ya kart riskli oyuncularını da çıkarma imkanı verdi.
Alex inanılmaz bir sezon geçirdi. Terbiyesiyle, iş ahlakıyla, devamlılığıyla müthiş.
Hep iyiydi, ama bu sezon çok daha farklı. Bu sezon başı eleştirilen Aykut Kocaman'ın haklı olduğu da ortaya çıktı Alex ile... Aykut Kocaman, Alex'i ilk yarıda oyundan alırken ve bu hamleleri kamuoyunda tartışılırken zaman hem Alex'i efsanelerin en başına getirdi hem de Aykut Hoca'yı haklı çıkardı. Alex, sezon başında bugün koştuğu kadar koşmuyordu. Koşmayan için "Heykeli dikilsin" diyorduk. Bugünkü Alex için "Heykeli altın kaplayın" diyoruz. Alex şu anda dünyanın en formda oyuncularından biri. Messi, Ronaldo, Rooney kulüplerinde ne kadar formdaysa, Alex de kulübünde o kadar formda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi