LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Kılıçdaroğlu’nun başarısı, oy kullanmayı başarması!

Kılıçdaroğlu’nun başarısı, oy kullanmayı başarması!

- Lütfü Bey; geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerin galibinin AKP ile BDP, mağlubunun ise CHP olduğu şeklinde genel bir kanaat var. Ama buna rağmen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçları hakkında yaptığı ilk açıklamada, “Oyumuzu 3,5 milyon arttırdık ve milletvekillerini arttıran tek parti de biz olduk” diyerek en büyük başarının kendilerine ait olduğunu söyledi. Sizin bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?

- Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçimlerdeki başarısı, oy kullanmayı başarması! Malumunuz bundan önceki seçimlerde oy kullanmayı da başaramamıştı. Gerçi bu seçimlerde oyunu kullanmayı başardıysa da acaba oyunu doğru kullanmayı başardı mı? Hani yürüyen merdivene yanlış taraftan bindiği gibi, acaba “evet” mührünü de oy pusulasında yanlış yere mi bastı! Diyelim ki “evet” mührünü CHP’ye basacağına, AKP’ye mi bastı! Böylesine komik duruma düşmediyse bile, seçimlerden en başarılı çıkan partinin CHP olduğunu söyleyerek kendisini komik duruma düşürmedi mi Kemal Kılıçdaroğlu? Yahu ne başarısı? Seçimlerden hemen önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “AKP’nin bir puan önündeyiz” diye açıklama yapmadı mı? AKP’nin bir puan önündeyseniz yüzde 51 oy almanız lazım; siz ala ala bunun yarısı kadar oy almışsınız, öyleyse ne başarısı? Yine seçimlerden hemen önce Kemal Kılıçdaroğlu, “Yüzde 30’luk oy hedefimizi aştık; yüzde 40’a dayandık. Eğer bunun altında oy alırsak gereğini yapıp istifa ederim” türünde son derece iddialı konuşmadı mı? Oysa CHP yüzde 30’un bile yaklaşık 5 puan altında oy aldı. Peki Kemal Kılıçdaroğlu gereğini yapıp istifayı bastı mı? Bunu yapacağına “Oyumuzu 3,5 milyon arttırdık ve milletvekillerini arttıran tek parti de biz olduk” diyerek pişkinlik yaptı. CHP’nin oyu Deniz Baykal’ın hesabına göre artmamış, azalmış. Kimi CHP’lilerin hesabına göre 2 milyona yakın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hesabına göre de 3,5 milyon artmış. Ama unutulmasın ki AKP’nin oyu da 5 milyon artmış. CHP’nin milletvekili sayısı yüzde 20 artmış; ama BDP’nin milletvekili sayısı da yüzde 70 artmış. Bu gerçeğe rağmen Kemal Kılıçdaroğlu ile sağ kolu Gürsel Tekin, seçimlerde en başarılı olan partinin CHP olduğunu söyleyerek işi pişkinliğe vurdu. Ama bu kadar pişkinlik de fazla oldu. Bunlar insanın değil ekmeğin pişkininin makbul olduğunu bilmiyor mu?

“FIRTINA” DEDİLER, ESİNTİ ÇIKTI!

- Başta Aydın Doğan medyası olmak üzere holding medyası ile ülkemizin en büyük holdingi Koç Holding’in sahiplerinden İnan Kıraç’ın büyük hissedarı olduğu Cumhuriyet gazetesi gibi Kemalist medyanın, Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarının CHP’yi zirvelere taşıyacağı, hatta CHP’nin seçimden birinci çıkacağı şeklindeki propagandasına rağmen sonuç ortada. Neler söylemek istersiniz bu medya konusunda?

- Holding medyasının vantilatörlerinin oluşturacağı rüzgardan ne olur? Rüzgar deniyor ama vantilatörlerin çıkaracağı olsa olsa esinti olur. Holding medyası sandı ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına getirdikleri gibi ülkenin de başına getirebilirler. Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin tepesine paraşütle indirdikleri gibi ülkenin başına da paraşütle indirebilirler. Hatta İnan Kıraç gibiler, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin seçimlerden birinci çıkacağına dair iddiaya bile girdiler. İşte, bunu gerçekleştirebilmek için medya vantilatörleri Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı, hatta Kemal Kılıçdaroğlu fırtınası oluşturmak istediler. Sözüm ona Kemal Kılıçdaroğlu’nu uçuracaklar, ülkenin tepesine konduracaklardı. Bunun için Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiler havayı, verdiler gazı. Ama holding medyasının havası ile gazı birleşince oldu havagazı! Seçim sandıkları açılınca holding medyası ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun söndü havası. Kemal Kılıçdaroğlu bilmez mi ki, bundan önceki seçimlerde holding medyası kimi desteklemişse, millet onu iktidara getirmemişti. Holding medyası kime destek vermişse, bu ters tepmişti. Bu tarihi gerçekten ders almayanlara, millet bir kez daha ders verdi. Demek ki neymiş? Holding medyasının gücü Kemal Kılıçdaroğlu gibileri CHP’nin başına getirmeye yetse de ülkenin başına getirmeye yetmezmiş! “Uçtu uçtu ne uçtu; Kemal uçtu” oyunuyla ülkenin tepesine doğru uçmak mümkün değilmiş! Holding medyasının vantilatörleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil de uçurtmayı uçurmayı denese daha iyi edermiş!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi