Mehmet Talu

Mehmet Talu

Sevginin açmayacağı kapı yok

Sevginin açmayacağı kapı yok

Bu hafta hanımlarımıza çocuklarıyla, daha çok hangi konularda çatıştıklarını sorduk. Ağırlıklı olarak, çocuklarıyla, eve geç gelme, arkadaş seçimi ve derslerle ilgili konularda çatıştıklarını ifade eden hanımlarımız tek geçerli anahtarın sevgi olduğunu ifade ettiler.
Sevgimizi göstermekten kaçınmamalıyız

Biri on sekiz diğeri on altı yaşında iki oğlum var. İkisiyle de çatışıyoruz. Büyük oğlum yanlış arkadaş seçtiği için derslerinde başarısız oluyor, eve geç geliyor, internet kafeden çıkmıyor eleştirdiğimizde ise kıyameti koparıyor. Küçük oğlum ise, evde internetin başından hiç kalkmıyor, derslerine gereken önemi vermiyor.

Ben kendim zaten eğitimciyim, gençlerde bu gibi sorunların ortaya çıkabileceğini biliyorum ama yine de bazen zorlanıyorum.

Bu konuda biz anneler anlayışlı olmalı ve çocuklarımızı kaybetmemek için sevgimizi göstermekten kaçınmamalıyız. Unutmayalım, sevginin açmayacağı kapı yoktur. Ayşegül S. (eğitimci)
Eve geç geliyorlardı

Dört çocuğum var, ikisinde hiçbir sorun yaşamadım ama son iki küçükten çok sıkıntım oldu. Arkadaş seçiminde hata yapıyorlar ve arkadaşlarına uydukları için derslerden kaçıyorlar, eve geç geliyorlardı.

Bir şey söylediğimizde ise çok asi oluyorlar biz de onları kaybetmemek için sabır gösteriyoruz. Geçen yaz büyük ağabeyleriyle Anadolu gençliğe gittiler burada çok değiştiler. Şu günlerde daha rahat iletişim kurabiliyoruz. Hatta bana Anne biraz daha sabret biz çok değişeceğiz diyorlar. Aslında küçük biraz daha uyumlu ama diğerine uyduğu için asi oluyor. Biz anneler çocuklarımıza sevgimizi göstermeli ve onları Allah'ın rızasına uygun yetiştirmeliyiz. Sevcan Y. (ev hanımı)
Sanırım başaramıyoruz

Ben ortanca kızımdan çok sıkıntı çektim. Bir arkadaş grubuna katılmıştı ve bizi hiç takmıyordu. Burada sigara içmeye başladı, bize hakaret ediyordu. Ama ne olduysa geçen yıl gruptan soğudu, kendimi çok boşlukta hissediyorum demeye başladı. Bir yakınımızın tavsiyesiyle doktora götürdük, şimdi daha iyi ama derslerinde çok başarısız. Okumak istemiyor, ders çalış dediğimizde kendini odasına kapatıyor biz de susuyoruz.

Diğer iki kızımdan bir sorunum yok ama ortanca kızımla hâlâ iletişim kuramıyorum. İki lafının biri beni anlamadınız oluyor, anlamaya çalışıyoruz ama sanırım başaramıyoruz. Şehnaz K. (ev hanımı)
Şimdiki gençleri anlamak zor

Benim tek kızım var, en fazla kıyafet konusunda çatışıyoruz. Tuhaf şeyler giyiyor, garip giysiler alıyor. Bütün harçlığını kıyafete yatıyor. Şöyle derli toplu giyinsen daha iyi olmaz mı diyorum sen beni anlamıyorsun, ben kendimi böyle daha güzel hissediyorum diyor. Ben de susuyorum. Bir de, okulda çok devamsızlığı var, arkadaşlarıyla sık sık gezmeye çıkıyor ve derslerden kaçıyor.

Biraz ders çalış dediğimizde de, "ben teşekkür getiriyorum, dersi dinlemekle de anlıyorum" diyor. Şimdiki gençleri anlamak zor, hiç eleştiri kaldıramıyorlar, hep pohpohlanmak istiyorlar. Şerife G. (Dernek Başkanı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi