Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Sercan ve Elmander

Sercan ve Elmander

Arena'da Samsunspor'a karşı bu kez düşünce doğru; kendi sahanda topu iyi kullanarak galip geleceksin! Onun için de; Eboue'nin oyunun içine kayması, Sabri'nin sağ bekte oynaması doğru. Eboue topu Sabri'den daha iyi kullanıyor.

Selçuk-Eboue-Melo üçlüsü ofans-defans ilişkisini kurarken atağın başlangıcına göre alan değiştirip ileri çıkarak takıma atak zenginliği de yaşatıyorlar. Nitekim akıllı bir frikik atışında ikinci topa sahip olan Melo daha maçın başında uzun menzilli nefis şutla golü attı.

Savunmada da iki değişiklik vardı; Sabri sağ bekte, Ujfalusi bu kez Servet'in yerine göbeğin solunda. Bu da Hakan Balta'ya Servet'ten daha akıllı bir takviye. Yıllardır Servet-Hakan ikilisinin bozuk düzenine pozisyon almada daha deneyimli Ujfalusi bir yama. Bu da doğru.

Gol yollarında ise Kazım, Baroş, Riera...

Bu takım Muslera'dan başlayacak iyi oyunla sonuca gidebilecek en iyi takım derken sonrası

üretim zafiyeti.

Terim'i de sıkıntı bastı!

İkinci yarı başında golü yiyince de işler karıştı.

Galatasaray topu iyi çeviriyor gözüküyor ama gol için son vuruşlar yetersiz. Terim yaptığı değişikliklerle oyunu çevirdi. Sercan ve Elmander beraberliğe düşen takımı üç puana taşıdı. Sercan iki gol attırdı. İki hareketi de şıktı. Elmander'e topuk pası ve Elmander'in bizlerin alışmadığı net vuruşu takımı diriltti. Penaltıda şayet Sercan kendi düşmediyse kesin penaltı. Zor karar. Kuddusi bilir!...

Selçuk'un penaltısı işi bitirdi. Durum 3-1'e gelince Galatasaray rahatladı. Bu rahatlığı Sercan, Elmander ve Terim beraber sağladılar.

Güzel bir maç çıkartan Samsun kalecisi Ahmet Şahin'in Elmander'e yaptığı ayıp da ne yazık üzerinde kırmızı leke bıraktı.

Samsunspor yeni bir takım, rakibini durdurmaya uğraştı. Atakları yok gibi derken ikinci yarı aslan kesildiler... Kalabalık orta saha ile durumu idare ederken golü buldular ama Galatasaray'daki değişiklik sonucu belirledi.

Sercan'ın sürati ve Elmander'in son vuruş becerisi Galatasaray'ı kurtradı.

Ancak; şu da bir gerçek ki Galatasaray ikinci golü bulmazsa galibiyeti bulması da zor.

Mevsim başı diyelim ama bu takımın çivisini iyi çakmak lazım.

Terim artık devamlı 11'i bulmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi