Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Tut kelin perçeminden!

Tut kelin perçeminden!

Muslera daha 15'te 'gaf' yaptı, kırmızıyı yedi! Bir maç önce topu elinden kaçır, bir maç sonra atıl olmaz. Böyle giderse Terim de Muslera'yı gaf'tan PAF'a yollar.

Muslera gereksiz ve kontrolsuz bir şekilde kalesini terk etti, acayip bir hamle ile on sekiz dışında Shelton'ı yere yıktı. Bu pozisyonları kurtarırsan ilah olursun kurtaramazsan kendini de takımını da yakarsın. Yaktı işte. Üstelik deplasmandasın. Karabük tekin takım değil. Galatasaray da zaten 11 kişiyle bile zorlanan bir ekip. Hadi şimdi; Tut kelin perçeminden vur yere...

Muslera'nın kalesini terk etmesine gerek yoktu ki. Hem rakibin yanında takımdaşı var, hem o topu Shelton çaprazdan kontrol edecek, hem pozisyon 18 dışında... Hem de rakip topa daha yakın. Muslera iyi kaleci olabilir ama kusurları da bunlar. Biraz artistlik, biraz kendine güven ama çoğunca disiplinden uzak oluş! Muslera topları da elinden kaçırıyor. Tuhaf!

Terim de şaşırdı. Kaleye Ufuk'u aldı, Reira'yı harcadı. Demek sol kanattan vaz geçti. O dakikadan sonra da Galatasaray atakları sağdan geldi. Oysa Sercan çıksa Eboue o kanadı Selçuk'un yardımıyla ayakta tutabilir Kazım sola geçebilirdi.

İkinci yarı Terim bunu telafi etti. Sercan'ın yerine oyuna Sabri girdi, Kazım sol kanada geçti, Elmander ileride tek kaldı böylece forvet dengelendi. Karabükspor ilk yarı daha atak oynadı Cernat takımı sürüklerken atılan şutlar da kaleyi tutmadı. Yakın mesafede ise becerikli olan bir Karabüklü yoktu. Karamboller gol getirmedi. M. Çakır yine hayal kırıklığı yaşattı.

Kalesinden endişeli Galatasaraylı, İlhan'ın şutunu çatalın örümcek ağından alan Ufuk'u alkışlarken nasıl gol atacağını da düşünmeye başladı. Kazım'ın kaleye paralel kestiği topa Elmander ve Gökhan seyirci kalınca öteki cılız atak beklenmeye başlandı. Zevksiz maç iki tarafın da kontrolüne girmedi. Beklenmedik anda Karabüklü sağ bek Erdem'in uzaktan şutu gol oldu. Ufuk'un durduğu yer yanlıştı. Atlayamadı bile. Galatasaray üç maçta 4 puanda kaldı. Bu maç talihsizlik olabilir ama gidiş iyi değil. Takım uyumlu değil, Elmander de forvet arkası oynar, ileri uç değil!

Galatasaray savunması hiç ileri çıkmıyor. Selçuk etkisiz, Melo fırsat kollar halde. Oyun kurgusu hiç yok.

Baroş gibi hareketli bir forvet de asla kenarda oturmaz. Oyuna girdiği an penaltı yaptırdı. Melo beraberliği sağladı. Zevksiz maçta futbol mumla arandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi