BABACAN’IN SÖZLERİ VE DAYAK YİYİP OHH ÇEKMEK

BABACAN’IN SÖZLERİ VE DAYAK YİYİP OHH ÇEKMEK

Dış işleri bakanı Babacan,Brüksel’de,”Müslümanlara da baskı var “dedi diye neredeyse çarmıha gerilecek…Herkes kendi zaviyesinden Babacan’ın sözlerinin vahametini tartışıyor.
Kimine göre bu tam bir skandal.Bir dışişleri bakanı kendi ülkesini şekva, karşı tarafın iddialarını teyit anlamına gelen sözler sarf edemez.
Kimine göre de, Müslümanlara baskı var diyenin gözü kör,kulağı sağır olur.
Hani neredeyse gözünüze dizinize dursun,size verdiğimiz nimetler az mı diye bizi itap edecekler.
Her iki mantığın da sakat ve arızalı olduğunu düşünüyorum.
Bazıları milliyetçiliği kan içip,kızılcık şerbeti içtim demek olduğunu sanıyor. Ezilecek, çiğnenecek, horlanacak ama –milli onurumuzun-icabı, her şey yolunda,halimizden müşteki değiliz diyeceksiniz.
Kim için?
üç beş tane solcu, mezhepçi bürokrat bu ülkeyi biraz daha rahat soysun,biraz daha saltanat arabalarını ciğerlerimizin üzerinden geçirsin diye. Bunun başka izahı, başka faydası var mı?
Sonra dayak yiyip,ohhh çekmenin onurlu olmak olduğunu kim söylüyor?
Türk milleti yıllardır susuyor. Dinine, diyanetine, namusuna, onuruna, haysiyetine uzanan saldırılara bile sesini çıkarmıyor.
Faydası ne?
Hiçbir şey!
Susmanın, eğilmenin şu faydasını gördük diyen varsa beri gelsin. üstelik bu haysiyetlilik değildir.Kendini döven eli öpenin onuru olmaz.Bunu onur diye yutturmaya çalışanın ya onuru yoktur, ya da şerefin, haysiyetin ne olduğundan haberi yoktur.
Camiler açık, ibadet serbestmiş.
Peki bu darbeler niçin yapıldı,spor olsun diye mi ?
Son yargı kisvesine bürülü darbenin sebebi başörtüsü değil mi? üniversitelerde birkaç kızın örtüsü darbe sebebi sayılmadı mı? 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerinin bir numaralı gerekçesi –irtica-yani dini duyarlılıklarla mücadele değil miydi?
Gazeteler, televizyonlar her gün gizli çekimler, yalan haberlerle kimin hayatını cehenneme çeviriyor?Herkes çocuklarını dilediği eğitimi verebilirken, kimler çocuklarına ilkokulu bitirmeden dini eğitim veremiyor?Göbeğini kaşıyanlar, kıllılar, çubuk pijamalılar diye aşağılananlar kim?Bunları ne çabuk unuttunuz?
Babacan –hepimizin bizar olduğu-Türk demokrasisinin fotoğrafını çekmiştir. Doğru da yapmıştır.Yıllardır kendimize yalan söylemek yetmiyormuş gibi başkalarına da yalan söyledik.Hem onları, hem kendimizi aldattık.Neticede dünya değişti ama bizim hayatımız hiç değişmedi.Kimse de hayatımız değişsin diye bize yardım etmedi. Yardım etmedi çünkü verdiğimiz fotoğraf –yardımı gerektirecek-bir fotoğraf değildi.
Şimdi (Onlara göre) keriz uyandı,milliyetçilik, onur, haysiyet diye tekrar uyutmaya çalışıyorlar.
Ama artık çok geç……

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi