Ersoy Dede

Ersoy Dede

Kurbanı çocuklarınızdan kaçırmayın

Kurbanı çocuklarınızdan kaçırmayın

Bugüne kadar dinimizi layıkıyla yaşamayalım diye her şeyi ve herkesi kullandılar. İşlerimizi kullandılar, ailelerimizi kullandılar, ülkemizin jeopolitik kıymetini kullandılar, her şeyi ve herkesi acımadan kullandılar.. Ama en çok da çocuklarımızı kullandılar bizi dini görevlerimizden uzaklaştırmak için.. Üstelik bu bir taşla iki kuş anlamına gelecekti. Hem biz çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel sıhhatlerini düşündüğümüz için uzaklaşacaktık görevlerimizden hem de çocuklarımız zaten uzak büyüyeceklerdi dinlerine..



Bize elektronik oyunlar yoluyla şiddet ihraç eden batı, televizyon endüstrisi yoluyla adam öldürmeyi meşrulaştıran sistem, reality show’larla intiharı ve cinneti normal gösteren medya, çocuklarımızı kurbandan uzak tutmamızı tavsiye ediyor. Niye? Çocukta, zihinsel ve duygusal gelişimi olumsuz yönde etkileyecek hasarlar bırakabilir, travmaya yol açabilir falan falan.. Girişte söylediklerimi yabana atmayın. Bizi vazifelerimizden uzaklaştırmak için her yolu denediler binlerce yıldır beceremediler.. Şimdi de çocuklarımızı kullanarak bunu yapmak istiyorlar. Bizi en hassas yerimizden vuracaklar güya.. Çocuğumuzun ruh sağlığını korumak adına, kurban-murban kesmeyeceğiz.

Bilakis kurbanla çocuklarınızı tanıştırın sevgili okurlar.. Diyor ki çok bilen uzmanlar, kesilmeden bir süre önce eve alınan kurbanlık hayvanla evin küçük bireyleri duygusal ilişki kuruyor. Sonra da onun kesilişine tanıklık ediyor. Bu travmayı artırıyor.. Hay ağzınıza, aklınıza, fikrinize sağlık..

Derdimizi bundan daha iyi anlatamazdık.. Evet.. Eve birkaç gün, hatta birkaç hafta önce gelen kurbanlık hayvanla, koyunla, koçla çocuklarınızın duygusal ilişkiler kurmasına izin verin. Sonra da ondan ayrılmalarının onlara sağlayacağı rasyonel dünyayla tanıştırın onları. Dünyanın döngüsüyle ilgili fikirleri olsun. Akşam food court’ta yediği hamburgerin içinde ne olduğunu görsün. Gösterin kesildiğini hayvanın.. Ölümle tanışsın çocuğunuz. Hayatın sonsuza dek devam etmediğini daha iyi nasıl anlatırsınız?.. Ayrılıkla tanışsın.. 24 saat anne-babasının dizinin dibinde olan bir yavrunun, sonsuza dek sevdikleriyle beraber olamayacağını görmesini sağlayın..

Gösterin o manzarayı, vicdanlı çocuklar olsun çocuklarımız.. İnsaflı, imanlı çocuklar olsun. Yerden kaldırıp taş atarken polise, polisin kafasına geldiğinde ne olacağını görsün. Madem sizi rol model alıyor. Madem siz kılıyorsunuz diye namaz kılıyor, siz içmiyorsunuz diye içkiden-sigaradan uzak duruyor.. O halde siz kesin kurbanınızı da çocuğunuz da bu ibadeti sizden görerek devam ettirsin. O oyunu hep birlikte, inananlar olarak bozalım. Bizi ibadetlerimizden uzaklaştırmak isteyenlerin tezgahlarını böylece yıkalım. Onlar, sadece güzellik malzemelerinin testlerini yapmak için, canlı canlı derilerini soydukları tavşanların ciltleri üzerinde deney yapan vahşi adamlar. Onlar, kürkleri için hayvanları yerden yere vuran adamlar.

Onlar kozmetik sanayinde kullanmak için en akıllı hayvan olan yunuslara işkence yapan adamlar. Onlardan medeniyet öğrenecek değiliz.. Bayramınız kutlu olsun, nice bayramlara beraberce ermeyi nasip etsin Rabbim.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi