Ali Eyvaz

Ali Eyvaz

Allahaısmarladık

Allahaısmarladık

Allahaısmarladık


Naylon hayatlar, naylon siyasetler, naylon ‘devrimler’ ve ‘devrimciler’ çağında medyanın da işbu samimiyetsizlikten en fazla nasibini alan kurum olduğu muhakkak.

Hatta kim ne kadar samimiyetsiz ise o kadar profesyonel sayıldığı bu acımasız sektörde Habervaktim sitesi, hayasız spot ışıkları altında yapay cennetler vaat eden batakhane aktörlerinin ve piyasa fırsatçılarının inadına bildiğinden şaşmayan, bu yüzden akıntının hep tersine, dikine dikine giden bir eski zaman fedaisi oldu.
Farklılığı, kök saldığı tarihi ve manevi referanslarının modern zamanlardaki şık, kompleksiz ve korkusuz ifadesidir.

Ne, “zaman kötü, çekilmek en iyisi” diyerek yılgınlık ve sinmişlik tavrı gösterdi, ne de “zamana uymaktan başka çare yok” diyerek teslimiyetçiliğe savruldu.

Zor olan, boğazına kadar ahlaksızlığa batmış bir semtte ahlakı müdafaa etmekte ısrarcı olmaktır. Bu amaçla “belaya bulaşmaktır”.

O semti terk edip bireysel kurtuluş yolunu seçmek de buğuz etmeye eş bir tavırdır elbette, ama kalıp mücadeleyi sürdürmek Habervaktim gibi güçlü bir irade gerektirir.

İşte bu mukaddes ve gözü pek yolu seçen Habervaktim ailesinden ayrıldığımı duyurmakla, yukarıda bahsini ettiğim ölçülerle ters düşüyor olabilirim. Şahsıma bu yönde eleştiriler gelecek olursa, bunların haklılığına sonuna kadar katıldığım peşinen bilinmelidir.

Bu bilinmelidir ki şu an orada olan ve bu mücadeleyi sürdüren arkadaşların ölçülemez kıymeti de teslim edilebilsin.

Kim bilir belki başka bir zaman yeniden buluşuruz.
Allahaısmarladık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Eyvaz Arşivi