Mehmet Talu

Mehmet Talu

Kutlu Doğum Haftası 2

Kutlu Doğum Haftası 2

Kutlu Doğum Haftası, Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak vererek, sahih dinî bilginin ışığında manevî hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir.

Ancak Kutlu Doğum haftası programlarının Resûlullah (S.A.V.) Efendimizi anmanın şanına ve sünnetine uygun bir şekilde olması lazım. Kutlu Doğum Haftasının dejenere edilmemesi gerekir. Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimizi övmek ibadet olduğuna göre, kutlu doğum programlarının ibadet sınırları içinde olması gerekir.

Bu sebeple önceki yıllarda vaki, bazı kutlu doğum programlarında Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından konserler verilmesi; Mevlevî semazenlerle birlikte sahneye hanımlardan müteşekkil bir Semah ekibi çıkarılması, her iki grubun birlikte döndürülmesi, kız öğrencilerin, hanımların başları açık, etekleri kısa, tuvalete benzeyen beyaz elbiseler içinde, İslâm dininin kesinlikle kabul etmediği bir kıyafetle sahneye çıkartılması, tiyatro gösterilerinin sergilenmesi, Nasreddin Hocadan fıkralar anlatılması, davullu-zurnalı yağlı güreşler, mehter ve folklor gösterileri gibi "ibadet" kapsamında değerlendirebilmesi müşkül olan etkinliklerin bulunması kesinlikle doğru değildir.

Yine önceki yıllarda bir ilimizde vaize ve kadın Kur'an öğretmenlerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Kadınlar Korosu, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle özel bir konser vermiş! Bir düşünelim... Hiç Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz bundan razı olur mu? Bu yapılan Kur'an-ı Kerim'e, Sünnete, icma-i ümmete, Şeriata, fıkha, ahlâk-ı islâmiyeye aykırıdır. Başları örtülü de olsa vaizelerin ve kadın Kur'an öğretmenlerinin çalgılar eşliğinde namahrem erkeklere konser vermesi dinimiz tarafından yasaklanmış ve haram kılınmıştır. 15 asırlık İslâm tarihinde böyle bir bid'at görülmemiştir, büyük bir günah işlenmiştir.

Unutmayalım ki, Dinimiz kadınların ezan okumasına, imamlık yapmalarına, hac veya umrede yüksek sesle telbiye, tekbir veya salat ü selam okumalarına müsaade etmemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi