Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Garip bir ziyaret oldu

Garip bir ziyaret oldu

Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez beyefendi, 5 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye tarihinde ilk defa Diyanet İşleri Başkanı sıfatıyla, Fener Rum Patrikhanesi'ne giderek Patrik Bartholomeos'u ziyaret etti. Ziyaret esnasında çok dikkat çekici istek ve temennilerde bulunuldu. Bu isteklerin başında sayın başkanın, Avrupa Birliği sürecinin en tartışmalı siyasi konusu olan "Ruhban Okulu"nun yeniden açılmasını istemesi bütün Müslümanlarda şaşkınlık meydana getirdi.

Kanaatimize göre, Sayın Başkan'ın, Başkanlık sıfatıyla Patrikhane'ye gidip Patrik'in boynunu kucaklaması vahim bir hatadır. Çünkü Patrik sicili bozuk biridir. Yaptıklarından birkaç tanesini hatırlatalım:

•Sırp katliamının baş mesulü Miloseviç'in Bosna vahşetini kutsal savaş olduğunu ilan eden Bartholomeos, Sırbistan'a giderek oralarda muhteviyatı açıklanmayan temaslarda bulunmuştur. İstanbul'a döndüğünde Bosna'daki hadisenin katliam değil, savaş olduğunu pervasızca bir defa daha ilan etmiştir. Sırbistan'da Bosna katliamını "Mukaddes savaş" adına ayin yönetmiştir.

•Patrikhane adeta Etnik-i Eteryan'ın bir şubesi gibi çalışmıştır. Bilhassa Eflak ve Mora isyanlarının çıkmasında Patrik Grigorios'un büyük rolü olmuştur. Bunun üzerine İkinci Mahmud, Fener Patriği Grigorios'un patrikhanenin orta kapısında idam edilmesini emretmiştir. Bu orta kapı, bugün hâlâ "İntikam (Kin) Kapısı" olarak kapalı tutulmaktadır. Orada bir Diyanet İşleri Başkanı asılmadan o kapı açılmayacağı patrikler tarafından açıkça ilan edilmektedir.

•Fener Rum Patriği Bartholomeos İstanbul'da ikinci bir Vatikan devleti kurmak istediği bilinen bir gerçektir. Yıllardır hep bunun için çalışmaktadırlar.

•Fener Rum Patrikhanesi, patrikhane etrafındaki gayrimenkulleri almakta bulunduğu alanı genişletmektedir.

•Sayın Başkan "Ruhban Okulu"nun açılmasını istemektedir. Patrikhane ve papaz okullarını inceletmesini tavsiye ederiz. Geçmişe baktığımızda Türkiye'ye patrikhane ve papaz okulunda yetişen kişilerin hep ihanet ettiklerini görüyoruz.

İzmir'e Yunanlılar ilk çıktığında dönemin başpapazı Hristostomos, Yunan askerini galeyana getirmişti. Bu adam Heybeliada'da bulunan papaz okulunda yetişmiştir.

Makaryos yine bu okulda yetişmiştir. Türkiye'nin başına bela olmuştur.

ABD'deki Yakovas, Türkiye aleyhine çalışmaktadır. Bu adam da İstanbul'daki Papaz Okulu'nda yetişmiştir.

Sütunumuzun elverdiği oranda ele aldığımız bu konunun Sayın Diyanet İşleri Başkanı'mızın da dikkate alması gerekirdi. Ziyaretin gerçekleştirilmesinin bir hesap işi olduğu da dikkatlerimiz dahilindedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi