Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Kılıçdaroğlu’ndan fantastik bir hikâye

Kılıçdaroğlu’ndan fantastik bir hikâye

“Ayna ayna, söyle bana benden daha beceriksiz CHP’li var mı?”

CHP Genel Başkanı partisinin genel merkezine geldiğinde kendisini bir sürprizin beklediğinden habersizdi. Sekreteri bir hediye paketi uzatarak:
“Efendim Hindistan’dan gelmiş, az önce getirdiler” deyivermişti.

Kılıçdaroğlu “Acaba içinde ne var?” diye düşündü. Kutuyu merakla açtı. Bir bohça içinde kendisini bekleyen hediyeye sonunda ulaştı. Sihirli bir ayna idi gelen hediye. Sapında da sedef kakmalar vardı. “Böyle bir aynayı Bin Bir Gece Masalları filminde görmüştüm” diye düşündü. Orada aynayı eline alan güzel kraliçe “Ayna ayna söyle bana, benden daha güzeli var mı?” diye soruyor ve varsa onu bulup öldürmeyi bir görev biliyordu. Çünkü alemde tek güzel o olmalı idi. Aynaya uzun süre bakan Kılıçdaroğlu adeta büyülenmişti. Bir masal dünyasının büyüsüne kendisini kaptırmış olarak o meşhur soruyu aynaya sormaya niyetlendi. Birden şaşırarak o soruyu tersine soruverdi.

- Ayna ayna söyle bana, benden daha beceriksiz bir CHP’li var mıdır?

Aynadan birdenbire tuhaf sesler çıkmaya başladı. Bir tütsü yayıldı ortalığa, sonra da Deniz Baykal’a benzeyen sihirbaz kılıklı acayip bir adam konuşmaya başladı:

- Var tabii, dedi. Dünyada senden daha beceriksiz CHP’liler de var. Kılıçdaroğlu öfkelendi:

- Kim? Kim olabilir bu CHP’li?

Aynadaki adam haince bir bakış fırlattıktan sonra:

- Nurettin Sözen deyiverdi.

Kılıçdaroğlu burnundan soluyarak:

- Nasıl olur? dedi. Koskoca SSK’yı batırdım, şimdi de cumhuriyeti kuran partiyi batırıyorum. Sözen benden daha beceriksiz nasıl olabilir?
Aynadaki adam gürledi:

- Unutma, dedi. bugünkü en büyük rakibin Recep Tayyip Erdoğan Nurettin Sözen’in eseridir.

- Nasıl olur? dedi CHP Genel Başkanı.

- Nasıl olacak, Sözen İstanbul’un içine öyle etti, öyle pisliğe bulaştırdı ki; İstanbullular ancak Erdoğan’ın limanına sığınarak kurtuldular. Sizin ilk 30 yıllık iktidarınızda insanlar ölülerine giydirecek kefen bulamıyorlardı. Sözen zamanında da ölülerini yıkamak için su bulamaz oldular. Dünya kurulduğundan beri ilk defa ölüler deniz suyu ile yıkanmaya başlandı.
Ve Recep Tayyip Erdoğan önce İstanbul’a belediye başkanı, ardından da halkın gözüne girerek Türkiye’ye başbakan oldu. Yani Erdoğan’ı başbakanlığa taşıyan Sözen’in beceriksizliğidir.
Kılıçdaroğlu, aynaya şaşkın şaşkın bakarken aynadaki adam devam etti:

- Sonra da bu beceriksiz adam, milletvekili yapılarak ödüllendirildi.
Kılıçdaroğlu, heyecanla aynaya yeni bir soru sordu:

- Ayna ayna söyle bana, benim başında olduğum CHP ne zaman iktidar olacak?
Aynadaki adam hınzır hınzır gülerek bu soruyu cevapladı:

- Ne zaman AK Parti’nin başına Nurettin Sözen gibi bir adam gelirse senin birazcık şansın olur, değilse “havada bulut, sen iktidarı unut!”

- Başka başka beceriksiz kimler var CHP’de?
Aynadaki adam başını salladı:

- Valla, bugün 30 Ağustos, fazla moralini bozmayayım. Tadımlık bir iki isim vereyim. Şu müftü mü ne o adamdan başla, soldan say, mesela Şafak Pavey, hepsi Erdoğan’a çalışıyor. Baksana bu hatun kişi “Devlet erkek ve kız yurtlarını ayırmasın” diyor. Al Pavey’i, vur Nur Serter’e hepsi de Tayyip’e çalışıyor.
Kılıçdaroğlu, birden rüyadan uyanır gibi irkildi, sekreterini çağırdı:

- Kim getirdi bu hediye paketini?

- Efendim, adı Savcı Sayan’mış.

- Neee Sayan mı? Vay hain vay! Anlamalıydım.

Aynayı kaptığı gibi CHP Genel Merkezi’nin 6. katından aşağıya fırlatıverdi. Aynadaki adam adeta mutluluktan uçuyordu. Bir günlüğüne de olsa Kılıçdaroğlu’nun moralini bozabilmişti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi