Ali Ferşadoğlu

Ali Ferşadoğlu

Modacının kulu, kölesi olmayın

Modacının kulu, kölesi olmayın

Medenî dünya diye bazılarının heveslendiği Batıda, kadın modaya bir köledir, sömürü âletidir, reklâm ve para kazanma vasıtasıdır, sağlam bir yuvası yoktur, boşanmakta ve yalnızlığa terk edilmektedir vesâire...
Çünkü, Batı’daki “kadın imajı” değişmemiştir. Sadece, zamanın şartlarına ve tekniğe göre, biraz daha süslenmiştir. Yer yer, bazı konularda medenîleşmesi ve haklar verilmesine rağmen yaklaşım aynıdır.
Bırakınız geçmiş çağları; ne yazık ki, bugün bile, nâzik ve nâzenin olan kadın, teknolojinin insafsız çarkları arasına atılmış, bir sömürü âleti ve reklâm metaı, para kazanma vasıtası, tüketim aracı, modanın ve modacıların kulu, köleleri haline getirilmiş. Kazandıkları da yine moda, kozmetik mamuller vesâire ile ellerinden alınmaktadır.
Aile hayatı, böylesi maddî ve geçici güzellikler üzerine binâ edilirse, büyük problemlerle karşı karşıya kalır. Çünkü, her an çıkan yeni bir güzellik anlayışı, bir moda rüzgârı o güzelliği silip süpürür. Nazarlar dışarıya döner. Tek taraflı veya karşılıklı kıskançlıklar, aldatmalar başlar.

EŞİNİZE GÜVENİN, SEVİN VE YARDIMCI OLUN

Güven, sevgi ve saygı. Mutluluk ve huzurun sırrı bu kelimelerde saklı.
Eşinize güvenin. Her gittiği yerin adres, telefon vs. bilgilerini istemeyin. Bu hareketiniz eşinize karşı güvensiz olduğunuz ve her an ondan bir hata davranışı beklediğinizi gösterir. Eşiniz ise bu durumu bir müddet sonra kabullenerek hatalı davranışını gerçekleştirir.
Evlilik ile ilgili güvenilir eğitimlere katılın, hatta okuluna gidin. Günümüzde her şeyin bir okulu ve diploması var. Diplomalar için kan ter döktünüz, o halde hayatınızın temelini oluşturan evliliğiniz için de bunun on katını yapmalısınız.
Hayat arkadaşınızı sevin, ona saygı gösterin. Elini tutun, gözlerine bakın. Bu samimî bir ilişki kurmada en basit ve kolay yoldur. Hem de masrafsız, zahmetsiz.
Karınıza/kocanıza tapmayın! Onu sadece sevin. Zira, tapılmak için değil, sevilmek için yaratılmıştır. Eşiniz, çocuklarınız, her şey geçici. Ama ilelebet kalıcı olan yalnız Allah’tır.
Eşinize yardımcı olun. Size kılıbık denmesinden korkmayın. Yaptığınız iyiliklerin hem evliliğinizi sağlamlaştırmada, hem eşinizi memnun etmede, hem de Allah’ın hoşnutluğunu kazanmada önemli bir rol oynadığını asla unutmayın.
Evliliğin sizi haramlardan sakındırdığını bilin. Ancak nefis ve şeytanın sürekli peşinizde olduğunu, bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu sık sık hatırlayın ve evliliğinize, hayatınıza gereken özeni sağlayın.
En meşhur aktör veya artist, rolünü iyi oynayandır. Hayatınızın filmini oynarken, yeteneksiz bir figüran değil, başrol oyuncusu olduğunuzu unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ferşadoğlu Arşivi