LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Genç subaylar rahat!

Genç subaylar rahat!

- Lütfü Bey; darbe yapacakları iddiasıyla tutuklanan Ergenekoncular’ın taraftarları, bu tutuklamaların ardından tepki gösterileri düzenlediler. Ancak bu gösterilere katılım çok düşük oldu. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
- Demek ki bunların bırakın darbe yapacak gücü, daha gösteri yapacak gücü bile yok! Bunların daha taraftarı olduklarının tutuklanmalarına güçlü tepki koyacak gücü bile yok. Bunu not edip geçelim ve bunların asıl tepkiyi kimden beklediklerine gelelim. Malumunuz, bunlar “Genç subaylar rahatsız” deyip dururlardı. Genç subayların AK Parti Hükümeti’nden rahatsız olduklarını, laikliğin elden gitmesinden kaygı duyduklarını söyleyip yazarlardı. Genç subayların bu gidişata daha fazla seyirci kalamayacakları imasında bulunurlardı. Onlara göre bardağın taşması için bir yudum su bile yeter de artardı. Oysa içlerinde orgenerallerin de bulunduğu Ergenekon tutuklamaları da gösterdi ki, genç subaylar rahatsız değil! Aksine genç subaylar rahat! Sadece “Genç subaylar rahatsız” diye konuşup yazanlar rahatsız! Sadece genç subayları rahat bırakmak istemeyenler rahatsız! Bunlar istiyorlar ki genç subaylar harekete geçip Hükümeti devirsin. Bunlar istiyorlar ki genç subaylar generallerin tutuklanmasına sert tepki versin. Kısacası, bunlar istiyorlar ki genç subaylar rahatsızlıklarını göstersin. Ama görülüyor ki genç subaylar rahat! Darbe yapmayı değil tatil yapmayı düşünecek kadar rahat! Kaldı ki demokrasilerde genç subayların rahatsız olması değil, genç sivillerin rahatsız olması daha önemli değil mi? Artık ülkemizin “Genç subaylar rahatsız” diye yazılıp çizilmesi dönemini geride bırakması gerekli değil mi? Ve artık ülkemizin genç subaylar rahatsız mı diye nabız yoklanarak değil, genç siviller rahatsız mı diye nabız yoklanarak yönetilmesi gerekli değil mi? Genç subaylar asıl işleri olan askerliği yapsın, siyaset yapmayı da genç sivillere bıraksın! Hem baksanıza Ergenekon Operasyonu kapsamında orgenerallerin tutuklanmasından bırakın genç subayları, yaşlı subaylar bile rahatsız değil!
DEVLET SU İŞLERİ BIRAKIN BU İŞLERİ!
- Başta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Aydın Doğan medyası olmak üzere malum çevreler, Ergenekon İddianamesi'ni ciddiye almayıp sulandırmak için ne mümkünse yapmaya başladılar. Ne diyorsunuz onların bu tavrına?
- Devlet Su İşleri, bıraksınlar bu işleri diyorum! Ama ille de ortalığı sulandırmak, Devlet Su İşleri görevi yapmak istiyorlarsa, bakın ülkemizin tarlaları susuzluktan kırılıyor, önce onları sulandırsınlar! İşin esprisi bir yana, gelin Ergenekon Davası’nı sulandıranları, ciddiye almayanları ele alalım. örneğin Deniz Baykal’ı ele alalım. Deniz Baykal Ergenekon Davası’nı ciddiye almadı da, Şemdinli Davası’nı ciddiye aldı mı? Onu da ciddiye almadı. O Şemdinli Davası ki, Genelkurmay Başkanımız Yaşar Büyükanıt’ın “iyi çocuklar” dediği sanıklar, bir kitabevini bombalarlarken suçüstü yakalandı. Yaşar Büyükanıt’ın “iyi çocuklar” dediği bu sanık astsubaylar sivil mahkemece 39 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sivil mahkemenin bu kararı hiçe sayıldı, dava askeri mahkemeye aktarıldı ve Şemdinli'de suçüstü yakalanan bu astsubaylar dışarı salındı. Ardından da daha iyi yerlere atandı. Peki Deniz Baykal, bu hukuksuzluğun, bu haksızlığın hesabını sorabildi mi? Bu davanın mağdurlarının avukatı olabildi mi? Deniz Baykal, Ergenekon İddianamesi hakkında Meclis’te yaptığı konuşmada “Evet, ben Ergenekon’un avukatıyım; ben mağdurların, mazlumların avukatıyım” diyor. Oysa Deniz Baykal kim, mağdurların, mazlumların avukatı olmak kim? Bu ülkede darbeci generallerin giriştikleri darbeler sonucunda yüzbinlerce insan mağdur oldu. İnsanlar haksız hukuksuz olarak gözaltına alındı, tutuklandı, hapislere atıldı, işkenceden geçirildi, sakat bırakıldı, asıldı. Peki Deniz Baykal bu mağdurların, bu mazlumların ne zaman avukatı oldu? Ne zaman bu zulümleri yapan Genelkurmay başkanlarından, komutanlardan, darbeci paşalardan hesap sordu? Benim bildiğim Deniz Baykal da, onun gibiler de her zaman Genelkurmay başkanlarının, darbeci komutanların avukatı oldu!
DARBECİ AMA ACELECİ DEĞİL!
- Genelkurmay eski Başkanı Hilmi özkök’ün darbeden değil demokrasiden yana olan komutanların başında geldiği şeklinde değerlendirmeler var. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
- Genelkurmay eski Başkanı Hilmi özkök’ün demokrasi yanlısı olduğunu söyleyenler, sanırım geçmişte olup bitenleri unuttular. öyleyse onlara Hilmi özkök’ün Genelkurmay Başkanlığı döneminde yaptıklarını, söylediklerini hatırlatmakta yarar var. Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde 28 Şubat darbesi hakkında bir değerlendirmede bulunan Hilmi özkök, “Yangını yangınla söndürmek gerekir” diyerek sivil iktidarların yol açtığı yangınları, askeri kesimin balans ayarı yangınlarla söndürmesi gerektiğini ifade ediyor. Yani 28 Şubat darbesini resmen savunuyor. Yine Hilmi özkök, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, 15 orgeneral ve oramiralin katıldığı ve darbe yapılmasının konuşulduğu toplantıya başkanlık ediyor. Orada Hükümet’in işbaşından uzaklaştırılması gerektiğini açıkça söylüyor. Acilen darbe yapılmasını isteyen Ergenekoncu komutanlarla arasındaki tek fark ise, Hilmi özkök’ün darbenin şartlarının henüz oluşmadığını, zamanının henüz gelmediğini söylemesi. Ya askeri birliklere ve kaymakamlıklara gönderilen bir yönergeyle kişi ve kuruluşların Atatürk yanlısı ya da karşıtı, ulusalcılık yanlısı ya da karşıtı diye fişlenmesinin istenmesinin yine Hilmi özkök’ün Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde olmasına ne demeli? Sırf darbenin şartlarının henüz oluşmadığı, darbenin zamanının henüz gelmediği gerekçesiyle darbeye karşı çıktı diye Hilmi özkök’e demokrasi yanlısı denebilir mi? Hilmi özkök demokrasi kahramanı olarak gösterilebilir mi? Neymiş, acilen darbe isteyen generaller Hilmi özkök’ü öldürmek istemiş. Ancak onun öldürülmesini ABD’nin CIA’sı önlemiş. Peki bu, Hilmi özkök’ün demokrasiyi koruyup kolladığını mı gösterir; yoksa ABD tarafından korunup kollandığını mı gösterir? Mesela ABD şimdilik Türkiye’de darbe istemiyor diye bu, ABD’nin darbelere karşı olduğunu mu gösterir? Aynı şekilde bir Genelkurmay başkanının henüz darbenin şartlarının oluşmadığı, zamanının gelmediği gerekçesiyle darbeye karşı çıkması onun darbe karşıtı, demokrasi yanlısı olduğunu mu gösterir?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi