Yener Dönmez

Yener Dönmez

Türkiye’ye karşı Anglosakson-Yahudi ittifakı

Türkiye’ye karşı Anglosakson-Yahudi ittifakı

Önceki gün TBMM Genel Kurulu’ndan SPK Kanunu geçti.


CHP’li üyeler bize söz verdikleri üzere Doğan Grubu’nu kurtaracak “O Önergeyi” Genel Kurul’a getirmediler/getiremediler.

Yani “Vurgun Önerisi” duvara toslamış, hakkaniyet galip gelmiş oldu.

“Doğan’a Kıyak ve Dilsiz Şeytan” başlıklı yazımızda küçük yatırımcının hakkını gasp için kurulan “Büyük Tezgahı” tüm ayrıntıları ile deşifre etmiştik.

Sonrasında önergenin altında imzası bulunan CHP’li Mevlüt Aslanoğlu ve Aydın Ayaydın yaptığımız görüşmede, “Önergeyi çekiyoruz” demişlerdi.

Sözlerinde durdular.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Partili diğer üyeler uyarılarımız ve hassasiyetimiz için teşekkür ettikten sonra söz konusu önergenin Genel Kurul’dan geçmeyeceğini kesin bir dille ifade etmişlerdi.

Doğan’ı kurtarma operasyonu artık sır olmaktan çıktığı gibi şimdilik hedeflediği sonuca da ulaşamadı.

Ancak henüz her şey bitmiş değil.

Yargı süreci devam ediyor.

Yargıtay’ın, “oybirliğiyle” bozduğu dava nasıl olduysa(!) taaa Mart 2013’e ertelendi.

Orda da zamanaşımı tezgahı yürürlüğe konmak isteniyor.

Bundan sonraki süreci biraz da bu gözle izleyip, yakinen takip edeceğiz.

Bu faslı şimdilik burada noktaladıktan sonra gelelim sıcak mevzuumuza…

İlk habervaktim.com’un deşifre ettiği önceki gün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu’ndaki toplantı bölücülüğün kodlarını ortaya çıkarması açısından bir hayli önem arz ediyor.

Toplantı’da kimler yok ki…

KCK’nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ile PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin Başkanı Salih Muslim’in onur konuğu olarak hazır bulunduğu toplantıda Türkiye’den BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkmasıyla gündemde olan Galip Ensarioğlu, Leyla Zana, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Cengiz Çandar, Ali Bayramoğlu, Nuray Mert, Ahmet Şık, Serdar Akinan ve eski DPI üyesi Sevtap Yokuş ile Osman Kavala gibi malum isimler tam kadro orada.

Toplantıda neler konuşulmuş neler.

Çandar vazifesini hakkıyla icra ederek, Türkiye’nin sınırlarını değiştirmiş, bölmüş, parçalamış ve tıynetini ortaya koyan şu ifadeleri kullanmış: “Büyük Ortadoğu projesi laftır. Tarih insanların eylemleri ile yürüyor. Öyle odalarda senaryo yapmayla olmaz. Kürtlerin aynı konumlarının kalmayacaklarını biliyoruz. Ancak bu sınırlar böyle kalmayacak. Coğrafya nasıl değişecek, bilmiyoruz. Çekler ve Slovaklar medeni şekilde boşandı. Sovyetler dağıldı. Türkiye’nin ne olacağını da bilmiyoruz.”

Toplantıda BDP’liler, terörist başı Öcalan ile müzakerelerin yeniden başlatılmasının yanında Demokratik Özerklik talebinde bulunmuşlar, onbinlerce masumun katlinden sorumlu Öcalan’ın mahkumiyetine son verilmesini istemişler.

Gariban çocuğunun eğitim gördüğü okulları, 17 yaşındaki Serap’ı diri diri yakan, 11 yaşındaki Faris’in, 11 aylık Almina bebeğin küçücük bedenini parçalayan, hamile kadınları katleden, sokakları savaş alanına çeviren paralel devlet yapılanması KCK’yı masum bir sivil toplum örgütü gibi sunmuşlar.

Kendi ülkesini şikayet eden katılımcılardan cesaret alan AP üyeleri de toplantıda bol bol Türkiye aleyhine görüşler, tehditler, hakarete varan eleştiriler yöneltmişler.

PKK masum bir örgüt gibi sunulup; Hükümet yerden yere vurulmuş.

Türkiye’nin aleyhine bir toplantı olur da İsrail eksik kalır mı?

Toplantıya İsrail Moche Dayan Araştırma Merkezi görevlisi Ofra Bengo da katılmış.

Bengo, konferansın “Demokratik Özerklik”le ilgili son gün oturumunda İsrail’i temsil etmiş.

Bu bölümde de Türkiye’ye karşı kinler kusulmuş, Anglosakson-Yahudi ittifakı oluşturulmuş, Ortadoğu’ya yeni sınırlar çizilmiş, Kürdistan hayali kurulmuş.

Görüyorsunuz değil mi?

Bu olup bitenler son derece insancıl, masum, sıradan rutin faaliyetler mi?

Amaç ortak, talimat tek merkezden olunca PKK’lısı, Haçlısı, İsraillisi, Ulusalcısı, DPI’cısı nasıl da bir araya geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Yener Dönmez Arşivi