Ersoy Dede

Ersoy Dede

Levent Kırca ve Savrulmalar

Levent Kırca ve Savrulmalar

“Belli bir yaştan sonra insanlar bu hale geliyor” desem, o yaş grubuna ciddi haksızlık etmiş olurum. Zira, kafanın çalışabileceği kadar genç bir yaş Levent Kırca’nınki.. “Kafa kıyak demek ki sürekli”, desek, hayatında hiç içki içmediğini söylüyor.. Ki beyan esastır.. Peki bu savrulmaları nasıl izah edeceğiz o zaman?..

Fatih Altaylı’ya konuk oldu geçen gece.. Çoğunuz haberdar olmuşsunuzdur. İletişim tarihine geçecek bir canlı yayın rezaleti çıktı ortaya..  Rezalet çıktı, çünkü programı yapan Altaylı da duygularına yenik düştü.. Yoksa bir “meczup röportajı” ya da beğenmediği sorulara yanıt vermeyi reddeden adamların protestosuna televizyon ekranlarında çok şahit olduk.. Oysa bu defa gerçek anlamda bir tiyatro vardı televizyonda.. Altaylı kesinlikle samimiyetle gıcık olmuştu konuğuna.. Ondan yana şüphem yok.. Ama Levent Kırca’nın tribüne oynadığına inanıyorum..

TV FİGÜRÜ OLARAK SAVRULMALAR
Levent Kırca’nın efsane olduğu günleri hatırlar mısınız? Sayın Kırca o günleri hiç unutamıyor. Ve bazı işlerin vaktinin geçmiş olabileceğine de inanmak istemiyor. Süleyman Demirel’in Başbakan olduğu, “Kürt” demenin suç sayıldığı, bir gazetenin 1 milyon 750 bin TL’ye satıldığı günlerden söz ediyoruz.. Her şey değişti, herkes değişti, Levent Kırca ise “ben neden silindim gittim” diye ver yansın ediyor.. E kendini tazelemezsen, yenilemezsen, güncellemezsen silinirsin tabi.. 20 sene önce Jet-Ski esprisi yapıyordu Levent Kırca. Peki son dönemde Fox Tv’de ne yaptığını biliyor musunuz? “Söktür Git Kireç sökücü”.. Neden yoksun, hâlâ anlamıyor musun? O zaman sen kesin, “Cem Yılmaz neden var?” onu da anlamıyorsundur.. Sarhoş taklidi ve köylüleri aşağılayan skeçlerinin artık lezzet vermediğini göremiyor

SİYASİ FİGÜR OLARAK SAVRULMALAR
Ocak 2006’ya götüreceğim sizleri.. Fatih Altaylı’yı bile “hükümet yalakası” olmakla itham eden Levent Kırca, bir basın mülakatında bakın neler söylüyor; “Hükümet bugünkü iktidar şartları içerisinde en iyisidir. Bu insanlar istemezler mi işçilere memurlara fazla para vermek? Bu hükümet olmazsa, Cumhuriyet Halk Partisi olursa daha mı iyi olacak sanki?.. Ben bu hükümetin genel anlamda çalışkan olduğuna inanıyorum. Tayyip Erdoğan’ın dürüst olduğuna inanıyorum”..  İlginç değil mi? Levent Kırca 2006 Ocak’ında böyle düşünüyormuş AK Parti hakkında.. Peki ne olmuş sonra? AK Parti Siyaset Akademisi için verdiği “Sanatçı Gözüyle Siyaset” dersleri bitmiş.  Allah Allah?.. Ne işi var Levent Kırca’nın AK Parti’de değil mi? Biraz zorlarsanız hafızalarınızı hatırlarsınız.. Sayın Başbakan’ın attan düştüğü o kaza ile ilgili olarak yaptığı ve inceden Erdoğan’ı takdir eden esprileri gazetelerin manşetlerini süslüyordu.. Dönemin Turizm Bakanı Atilla Koç’un da zaman zaman tatlı şekerlemeler yapmasını diline dolamıştı..  Bu anıların hepsi “AK Parti Siyaset Akademisi”nden.. Sonra siyaset akademisi bitti.. Yollar ayrıldı.. Hatta Levent Kırca yıllarca eleştirdiği siyasete soyundu. Ama AK Parti hiç de oralı olmadı.. O dönem bir kırılmaydı Levent Kırca için.. İstediği kadar inkar etsin.. Erdoğan “hadi” deyip parmağını şıklatsaydı, bambaşka bir Levent Kırca ile karşı karşıya olacaktık bugün.. Bu kadar da net söylüyorum size.. Hayat işte, değil mi?.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi