Ahmet Varol

Ahmet Varol

Direnişe Destek Haftası

Direnişe Destek Haftası

Arap dünyasındaki dikta rejimlerine karşı başlatılan halk ayaklanmaları yeni bir dönemin başlangıcı ve önemli bir değişimin habercisi olmuştur. Olayların Suriye’ye yansıması ülkenin güneyindeki Der’a şehrinde henüz çocuk yaştaki bazı öğrencilerin 15 Mart 2011 tarihinde duvarlara ülkelerindeki dikta rejimini istemediklerini ifade eden sloganlar yazmasıyla başladı. Suriye diktatörü bir yandan kendi ülkesinin konumunun ayaklanmalara sahne olan Arap ülkelerinin konumundan çok farklı olduğunu ve bu olayların ülkelerine yansımayacağını iddia ederken bir yandan da ciddi şekilde telaşlıydı. O yüzden Der’a’daki hadisenin ülkeye yayılmasını engellemek amacıyla hızla şiddeti ve zulmü devreye soktu. Ülkedeki rejimin kırk yıllık tecrübesinden hareketle polis şiddetinin ve istihbarat tedbirlerinin olayların yayılmasını engelleyeceğini düşünüyordu. Ama tam tersi bir etki yaptı ve protesto eylemleri hızla tüm ülkeye yayıldı. Bugün Suriye’deki direnişin ikinci yıl dönümü. Bilindiği üzere burada zulüm rejiminin şimdiye kadar ayakta kalabilmesinin sebebi arkasındaki dış destektir.

Ama bütün bu desteklere rağmen direniş de taviz vermemiş kararlılıkla yoluna devam etmiştir. Ayrıca her ne kadar rejimin zulüm ve şiddette sınır tanımaması sebebiyle her gün yüzlerce insan şehit ediliyorsa da kontrol ve etki alanı daralan taraf diktatörün tarafıdır. Direnişçilerin hedefe doğru ilerlemelerinin hızlandırılması ve zulmün hakimiyetine mümkün olduğu kadar kısa sürede son verebilmeleri için de mücadelelerine desteğin artırılması gerekir. Suriye’deki direnişin başlamasının ikinci yıl dönümü münasebetiyle “direnişe destek haftası” çerçevesinde faaliyetler başlatıldı. Faaliyetler sadece Türkiye’ye has olmayacak. Türkiye dışında da her tarafta Suriye direnişinin sahiplenilmesi çabalarının artması ve zalimlere karşı haklıların yanında durulması için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. 9 Mart Cumartesi akşamı Özgürder tarafından “Suriye Direnişine Destek Gecesi” düzenlendi.

Aynı zamanda bir yardım kermesinin yer aldığı gecede heyecanlı etkinlikler vardı ve önemli vurguların yer aldığı konuşmalar yapıldı. Bugün inşallah Cuma namazı sonrasında Türkiye genelinde direnişe destek amaçlı etkinlikler olacak. İstanbul’da da yine namaz sonrasında Fatih Camisi’nden hareketle Saraçhane’ye doğru yürüyüş düzenlenecek. Sadece katil diktatör ve onun arkasında duran çıkarcı devletler değil onlarla birlikte hareket eden çağdaş “komplo teorisyenleri”, oturdukları yerden ahkâm kesen filozoflar tarafından da haksızlığa uğratılan Suriye direnişine destek, direnenlerin moral güçlerinin artırılması ve yalnız olmadıklarının gösterilmesi açısından ikinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliklere katılmanın, destek vermenin büyük önem taşıdığını vurgulamak istiyoruz.

Direnişi sahiplenme ve direnenlere moral destek amacıyla düzenlenen etkinliklerin yanı sıra aynı zamanda mağdur edilenlere yardım amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Suriye’de zulmün mağdur ettiği halk hayatta kalabilmek için birinci derecede yiyecek yardımına ihtiyaç duyduğundan en çok un yardımı yapılıyor. Buradaki katil diktatör halkı dize getirmek için aç bırakma stratejisi uyguladığından saldırılarında fırınları özellikle hedef alıyor. Bazı genç kardeşlerimiz de diktatörün bu taktiğine karşı güzel bir tedbir düşünmüş ve “mobil fırın” projesini geliştirmişler. Bir tır arkasına takılan dorseye monte edilerek çalışacak bu fırın günde ortalama 25 bin ekmek üretecek. Sadakataşı Derneği ile yardımlaşarak fırını Suriye’deki mağdurların ayağına kadar götürmeye çalışan bu kardeşlerimizin projeleri ve yardım yolları hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.mobilfirin.com web sitesine başvurmak veya [email protected] adresinden bilgi talep etmek mümkün.

Aylık Ribat dergisinin Mart sayısı için yazdığımız yazıda da Suriye’deki direnişin iki yılını değişik boyutlarıyla ele almaya çalıştık. Bu yazımızı kişisel web sitemizden (www.vahdet.info.tr) de okuyabilirsiniz. Özel FM’de Cuma günleri 19.30’da yayınlanan haftalık Dünya Döndükçe programımızda da bu akşam inşallah direnişin iki yılının genel bir değerlendirmesini yapmaya çalışacağız. Radyo programımızın ses kayıtları da web sitemizde yayınlanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Ahmet Varol Arşivi