Yener Dönmez

Yener Dönmez

Öz’e dönüş!

Öz’e dönüş!

Türk toplumu için ailenin ve devletin önemini bilmeyen yoktur.

Hiç şüphesiz aile zayıflarsa devlet de zayıflar, aile yok olursa devlet de yok olur.
Devleti ve toplumu ayakta tutan en temel unsurlardan birisidir aile...
Ancak hayata başkalarının mantık örgüsüyle bakmaya başladığımız günden beri, sorunlarımızı çözemiyor, toparlanamıyoruz.
Diğerlerinde olduğu gibi aile kurumunda da ciddi bozulmalar var.
Bu toprakların insanları artık “Batı mantığıyla” yaklaşıyor sorunlarına.
Bayramda tatile gitmenin, anne babasını ziyaret etmekten “mantıklı” gelmesinden tutun da ülke ve dünya çapında meselelere bakış açımızdaki hataların sebebi hep “başkası”nın mantığıyla bakmamızdan kaynaklanıyor.
Önce bizim “öz mantığımızı” elimizden aldılar.
Şimdi büyük bir öze dönüş gerekiyor.
Dönüşüm hatalı, “Öze Dönüş” ise doğru yaklaşım.
Zararın neresinden dönersen kârdır.
Vakit kaybetmeden biran önce “özümüze” dönmeliyiz.
İşte önceki gün Ankara Haber Müdürümüz Fatih Akkaya ile birlikte devletin, hükümetin aile politikalarını belirleyen en tepe yöneticilerini Ankara büromuzda ağırladık.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, beraberindeki Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Müsteşar Yardımcısı Doğan Demirtaş, Siyasi Danışmanı Ayşe Keşir, Basın Danışmanları Sevim Taşdelen ve Nuraydın Arıkan ile birlikte Ankara Temsilciliğimizi ziyaret ettiler.
Bakan Şahin ve bürokratlarından sorularımıza içten, samimi, sunum niteliğinde tatmin edici, ayrıntılı cevaplar aldık.
Bakan Şahin, sözlerine aile konusundaki duyarlılığı ve bu konudaki yapıcı haberlerinden ötürü AKİT’i tebrik ederek başladı. Gazetemizin Aile Sayfası’ndan övgüyle bahsetti, diğer gazetelerden de aynı hassasiyeti beklediğini söyledi.
Tabi haklı olarak toplumu yakından ilgilendiren çok önemli büyük projelerin iç sayfalarda en diplere itilmesi, şiddet içerikli magazin haberlerinin ise sürmanşetten köpürtülerek sunulmasına sitem etti…
Şiddet içeren haberlerin yeni şiddetlere davetiye çıkardığını anlattıktan sonra “Öze Dönüş”e dair müjde niteliğindeki yeni projelerini ilk kez bizimle paylaştı.
Sözünü ettiği bu projelerin 15 Mayıs Aile Haftası’nda bütün detaylarıyla kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.
Bu kapsamda aileyi yeniden yükselen değer haline getireceklerini ifade ederek şu bilgileri verdi: “Bugün Batı ülkeleri aile konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar, pişmanlık içindeler, bunları bizimle de paylaşıyorlar. Türkiye olarak biz böyle olmayacağız. Biz o sıkıntılı yola girmeyeceğiz inşallah. Bu noktada çok ciddi bir proje hazırladık. Bu proje ile Türkiye olarak aile konusunda bir model ortaya koyuyoruz. Özel sektör, sivil toplum ve içerisinde TOKİ’nin de olduğu kamu kurumları işbirliğiyle aileyi yeniden yükselen değer yapacak modeller geliştirdik. Bu modellerden birisi de; ‘Geniş Aile Modeli’. Geniş aileyi hayatımızın bir parçası haline getireceğiz.”
Sohbetimizin ilerleyen bölümünde, yapılan anketlerde “dağa çıkma” etkenleri içerisinde terör örgütü propagandasının hemen ardından ailevi sorunların geldiğini hatırlatmamız üzerine ise Bakan Şahin şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu konu çok hassas ve önemli. Nitekim aile kurumunu ayakta tutmak ve güçlendirmek için gerekli adımları attık. Annelere verdiğimiz eğitim yardımı okula devam oranını artırdı. Şu anda 250 bin kadına düzenli yardım yapılıyor. Yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşılmış durumda. Bunun yüzde 70’inden fazlası Güneydoğu’da. 1.Şanlıurfa, 2.Diyarbakır, 3.Van, 4.Şırnak, 5.Ağrı, 6.Mardin, 7.Gaziantep, 8.Adana, 9.Batman, 10.İstanbul. Bu şekilde yardımların çok büyük bir bölümü Güneydoğu’ya…”
Ailelere yapılan desteklerin dağa çıkma oranını etkilediğini vurgulayan Fatma Şahin bu konuda da şu yorumu yaptı: “Terör yoksulluktan, acıdan, çaresizlikten nemalanıyor. Şimdi eğer çocuk yeterince hizmet alamazsa, kendini önemsiz hissediyorsa aidat duygusu zayıflıyor. Ama şimdi hem sosyal desteklerle hem mali desteklerle ‘sen bizim için önemlisin’ unsurunu onlara hissettirdiğimiz zaman devletine bağlılık duygusu ve sevgisi artıyor.”
Toplumsal değerlere önem verdiklerini dile getiren Bakan Şahin, Çocuk Evleri Projesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’yla bir protokol yaptıklarını hatırlatarak, “Protokolün içindeki en temel şey çocuklarımızın inanç değerlerini güçlendirecek çalışmalar yapmaktır. Muhafazakar demokrat bir parti olarak bunu önemli görüyoruz” ifadesini kullandı.
Sohbetin bu bölümünde Fatih Akkaya’nın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni kast ederek, “Hala bazı belediyelerde, nikah için başörtülü fotoğraf sorunu yaşanıyor. Bir kadın bakan olarak bu durum sizi nasıl etkiliyor, bu sorunlar kesin olarak ne zaman bitecek?” demesi üzerine Şahin kendi siyasi hayatını da etkileyen ilginç anekdotlar paylaştıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın bu konudaki açıklamalarına katıldığını söyledi.
Artık toplumsal uzlaşmanın sağlandığını belirterek meselenin yakın zamanda çözüleceğine dair temennilerde bulundu.
Bakalım…
Mevla neyler; neylerse güzel eyler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yener Dönmez Arşivi