Ersoy Dede

Ersoy Dede

Biz Kaç Kişiyiz?

Biz Kaç Kişiyiz?

Hani Keçecizade Fuat Paşa’ya atfedilen bir söz vardır ya; “Osmanlı ne büyük devletmiş, 300 yıldır biz içeriden siz dışarıdan parçalamaya çalışıyoruz daha muvaffak olamadık”.. Söz doğru mu bilmiyorum.. Ama bugün yaşadıklarımıza cuk diye oturuyor.. Pazar günü yapılan Kazlıçeşme Mitingi’ni görmüşsünüzdür. Gazetemizin dünkü sayısında büyükçe bir fotoğrafı vardı. Miting alanı ve etrafındakilerle en az 2 milyon kişiden söz ediyorum. Mitinge katılanların sayısı önemli değil de, bilin diye söyledim.. Yoksa kimsenin mitingini kimseninkiyle karşılaştırmak niyetinde değilim.. Fakat tablo bu.. Peki Gezi İşgali başladığı günden beri provokatif yayınlar yapan yabancı ajanslar bunu nasıl gördü biliyor musunuz? Kurulan tezgahı ifşa eden Başbakan kürsüden; “Bunu da gör CNN, bunu da gör BBC” diye seslenmişti.. CNN Int bu çağrıya kulak verdi ve mitingi haber yaptı. Yaptı da nasıl yaptı peki? “Erdoğan’ı protesto eden milyonlarca kişi” diye... Analiz edilecek bir tarafı yok.. Sadece gülelim diye paylaştım..

250 BİN KİŞİ Mİ?

Peki Gezi İşgali bülteni gibi yayın yapan kanallar, mitinge katılım oranını kaç gösterdiler dersiniz? 250 binmiş meğer Kazlıçeşme Mitingi’ne gelenlerin sayısı.. Başta da dedim, sayı sandıkta önemli, mitingde bir kıymet-i harbiyesi yok.. Numan Kurtulmuş Saadet Partisi’nin başındayken bir mitingler yapardı Çağlayan’da falan, muazzam.. Oy olarak karşılığı ise o kadar olmazdı.. E Cumhuriyet Mitingleri’ni hatırlasanıza.. “biz kaç kişiyiz?” diye kampanyalarla yeri göğü inlettiler de ne oldu? Tuncay Özkan kaç oy aldı? O işin başka tarafı.. Dolayısıyla mitinge katılımı fetişleştiriyor değilim. Ama bir gazeteci olarak objektif gözlemimi söyleyeyim, en az 2 milyon kişi Kazlıçeşme’deydi..

NEDEN TÜRK BAYRAĞI?

Başbakan mitingin sonunda bir çağrı yaptı.. Bu çağrı, muhalefetin ya da cumhuriyet mitingi bileşenlerinin ezberini bozacak türden bir çağrıydı.. Dedi ki; “ellerinizdeki bayraklarınızı götürün evinizin camına, balkonunuza asın”.. Bu son derece önemli bir çağrı.. Bu karmaşada gümbürtüye gitmesin.. Hatırlayın AKM üzerindeki çaputları bez parçalarını toplayan polis oraya, ne astı? Dev Türk Bayrağı.. Kim itiraz edebildi peki? Gezi’deki çevre eylemcileri mi, yoksa CHP mi? Kim itiraz edebilir ki Türk Bayrağı’na, bayrakla ilgili bir derdi yoksa..

BİZ BİRİZ

Türk bayrağı üzerindeki kan, Edirneli ile Diyarbakırlının müşterek kanıdır. Bunu bu vatanın bütün evlatları bilir..  Kürt meselesini ve terörü kendi içinde, başka hiçbir dış güce ihtiyaç duymadan çözen bir Türkiye’den kim rahatsızsa, Gezi İşgali’nin kurmay zekası da odur. Günlerce sokaklarda yatan, gereksiz yere biber gazına maruz kalan gariban çapulcu ne bilsin bu hesapları. O kendince alkol düzenlemesini, 4+4+4’ü falan protesto ettiğini sanıyor.. Oysa geriye çekilip yukarıdan baktığın zaman açığa çıkan hedefin tamamen birliğimiz bütünlüğümüz olduğunu görmüyor musunuz? İşyerinizde çapulcu kavgası yapmıyor musunuz son 15 gündür arkadaşlarınızla?.. Mahallenizde sırf sizi gıcık etmek için tencerelere tavalara vurulduğunu görmüyor musunuz? Türkiye’nin dört bir tarafında (hatta Tunceli’de bile) yüzlerce; Yavuz Sultan Selim okulu, caddesi, sokağı, köprüsü varken, üçüncü köprünün adı etrafında fırtınalar koparılmasını izah edebiliyor musunuz? CNN Int’in yalan yanlış haberlerle saatlerce Türkiye’den canlı yayın yapmasını doğru okumak lazım.. İşin başında yoktuysa bile sonrası için pozisyon almaya çalışan güçler olduğunu çıkarmayın aklınızdan.. Bir olalım, iri olalım, diri olalım..
Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi