M. Emin Parlaktürk

M. Emin Parlaktürk

Dünya Göçü Bu kadar Zorsa…

Dünya Göçü Bu kadar Zorsa…

Memurluk yıllarımızda göç etmeye alışmıştık. Eşyalarımız da ona göreydi. Portatif birkaç düzenek, bir- iki beyaz eşya, halı-kilim, zati eşyalar ve biraz da kitap.
 
Taşınması da kolaydı.
***
Yıllar geçtikçe eşya çoğaldı, kullanılacak malzeme arttı, elimizden her şey gelir iddiasıyla tamirat için alet ve edevat sahibi olunca da yüklü bir malzeme arşivimiz oldu. Artık emeklilikten sonra yerleşik düzene girince, ömrümüzün kalan kısmını aynı mekanda geçiririz, dedik. Bizim hesap buydu!
 
Sen misin böyle hesap yapıp plan kuran?!  Bu kesin ve emin tavır, ihtimal ki gayretullaha dokundu ve hiç hesapta olmadığı halde mekan değişikliği yapmak zorunda kalıverdik. Yani, her zaman olduğu gibi, yine Allah’ın dediği olmuştu. 
 
Biz de, inşallah hayırlısı bu olur temennisiyle zuhurata uymak durumunda kaldık.
***
Memuriyette taşınmak kolaydır demiştim ama emeklilikte bu hiç de kolay değilmiş!
 
 Aman Allah’ım, köşelerden bucaklardan, çekmecelerden dolaplardan ne eşyalar, ne malzemeler çıktı!..  İnanır mısınız ağzımız açık kaldı. İyi ki taşınıyoruz, dedim. Hiç olmazsa iihtiyaç sahipleri faydalanmış olacaktı. Nitekim, taşınacak eşyanın yarıya yakını böyle değerlendirildi, şükrettim.
 
Geride kalan malzemeleri sarıp sarmalarken düşüncelerim yoğunlaştı. Çok hüzünlü duygulara büründüm. Beni en çok kitaplarım düşündürdü ve hüzünlendirdi. Onlarla uğraşırken çok yoruldum. İnanır mısınız, onları okurken, bir mesele için müracaat edip mütalaa ederken bu kadar yorulmamıştım!..
 
Yüzlerce cilt kitabı kolilere paketlemek kolay değildi. Kitabın ebadına uygun koli bulmanız da hayli müşküldü. Sonuçta, üç günlük bir uğraştan sonra kitapları paketledim ve dedim ki, ah ne olaydı bu kitapları kolilere değil de hafızama paketleyebilseydim!..   
***
İçime bir hüzün çöktü!
 
Dünya göçü bu kadar zorsa, ahiret göçümüz nasıl olacak diyerek dehşete düştüm! O yolculuk ki, ne eşya, ne kitap, ne dünyalık başka bir şey!
Tek azık iman ve salih amel!.. O da, dini yalnızca Allah’a has kılarak ihlasla olursa!..
 
Ya Rab! Bize taşıyamayacağımız yükü yükleme! Unuttuklarımızdan ve hatalarımızdan dolayı bizi sorguya çekme!
 
Sahih iman, salih amel ve ihlas sahibi olarak huzuruna varmayı, Rasulüllah’a (s.a.s) komşu olmayı nasip eyle! Amin.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
M. Emin Parlaktürk Arşivi