Ersoy Dede

Ersoy Dede

Silivri Baskını Son Anda Önlendi

Silivri Baskını Son Anda Önlendi

Bugün Ergenekon Davası’nda karar duruşması yapılıyor.. Muhtemelen cezalar bugün belli olacak.. Kim tahliye olacak, kim ne kadar ceza alacak göreceğiz. Bu kritik oturumu Fırsat bilip, Gezi’deki gibi bir kalkışmaya dönüştürmenin hesaplarını yapanlar da, dünkü operasyonlarla neye uğradıklarını şaşırdılar.. Dün biliyorsunuz, sahibi Ergenekon’un tutuklu sanığı Doğu Perinçek olan Ulusal Kanal ve yine Perinçek’in liderliğini yaptığı siyasi hareketin gençlik kolu yapılanması olan TGB’ye yönelik operasyon yapıldı.. Farkettiyseniz, aynı televizyonun sağ üst köşesinde neredeyse bir aydır 5 Ağustos tarihine dikkat çeken bir logo duruyordu. O tarihte herkesi Silivri’ye davet eden.. Peki bu suç mu? Tek başına değerlendirildiğinde elbette değil.. Ama kanalın Genel Yayın Yönetmeni Levent Kırca’nın, İngiltere’de, elinde megafonla yaptığı bir konuşma vardı. Hatırladınız mı, ne diyordu Levent Kırca? “.....Şu anda az önce yönettiğim Ulusal Kanal’dan edindiğim bilgilere göre İstanbul Türk halkı tarafından ele geçirilmiş durumda. İstanbul’da sadece Atatürkçüler ve cumhuriyetçiler var. Şu anda Taksim meydanı tamamiyle cumhuriyetçilere açılmış. Polis barikatları kaldırmış ve geri çekilmiş durumda. Ancak herşeyi başaran Kurtuluş Savaşı’nı başarıp düşmanı denize döken Mustafa Kemal’in askeri olan Türk halkı bu kadarla elbetteki yetinmeyecek. Şu ana kadar bu hiç konuşulmadı ama bir iki gün içinde Silivri’de, Hasdal’da, Sincan’da yurtseverler hapishaneleri boşaltacaklar, Atatürk’ün askerleri dışarı çıkacak....”.. Bu ifadelerin sahibi, bugünkü Silivri buluşmasını tertipleyen harekete bağlı televizyon kanalının bir numarası.. Ciddi ciddi bunu planlıyorlarsa, bu müebbetlik suçtur.. Yok Levent Kırca’nın düş gücünün ürünüyse bunlar, yani Kırca bir meczup gibi davranıyorsa hangi akla hizmetle koskoca televizyonu ona emanet ettiklerini izah etmek durumundalar.. Silivri’yi boşaltmak ne demek?.. Mahkeme basıp sanık kaçıracaklar anlamına geliyor bu.. Ki benim uydurduğum birşey değil.. İşte ortada.. Sonra, bu sözler, Gezi İşgali sırasında söylenmiş sözler. Dolayısıyla, Gezi Hadisesi’nin, Ergenekon’dan bağımsız düşünülmemesi gerektiği gibi bir tablo var karşımızda. Gezi sırasında bu ülkenin seçilmiş Başbakanı’nın İstanbul çalışma ofisini basmak için yola çıkmış olan bir grubun, Silivri’yi basmayacağına dair güvenceyi kim verecek?.. 

PİKNİK Mİ?

Bakın o kadar gözümüzün önündeki her şey.. Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında bir botta mühimmat ele geçirildi geçenlerde.. Söz konusu botla ilgili Atina’da başlatılan operasyonlarda göz altına alınan DHKP-C terör örgütü üyelerinin, bugün için Türkiye’de eşzamanlı 3 saldırı planladığı tespit edildi. Biri TBMM binasına, biri ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne, diğeri de Silivri’deki Mahkeme Salonu’na, üç bomba.. Hal böyleyken CHP milletvekili Mahmut Tanal, “insanlar Silivri’ye piknik yapmaya gidiyor” diyebiliyor. Sadece eş zamanlı üç bombalı saldırı planı değil ortaya çıkan. Aynı zamanda sürecin üç etkin ismi olan Melih Gökçek, Cemil Çiçek ve Muammer Güler’e suikast için de hesap yapıldığı çıktı ortaya.. CHP’nin, böylesi provokatif bir ortamda, nasıl bu kadar rahat “piknik” vesaire gibi sulandırma operasyonları yapabildiğine inanamıyorum.. 

KARAR VE İKTİDAR

Ergenekon Davası’nın başından beri atılan her adımdan siyasi iktidar sorumlu tutuldu biliyorsunuz. Belli ölçüde haklılık payı da vardır, yok değil.. Eğer yargının arkasında güçlü bir duruş sergilememiş olsaydı, sivil-asker bürokrasinin vesayetini kırmak için can hıraş mücadele etmeseydi, bu dava da geçmişteki başka bazı denemeler gibi (Susurluk vb.) yarım kalacaktı.. Ama o kadar.. Sadece o kadar.. Bugün ya da bu hafta verilecek olan kararlar tamamen yargıcın kendi doğrularıyla vereceği kararlar olacak.. Ayrıca üst hukuk yolları da açık olacak kuşkusuz.. Ama Gezi teşkilatı, çıkacak karardan yine Hükümeti ve başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu gösterme gayreti içine girecek.. Şimdiden söylüyorum. Silivri bu akşam tamamen boşalsa da, sanıkların tümü müebbet alsa da, bunun hükümet ile ya da Erdoğan ile bir alakası yok.. Karar (yargıç dışında) herkese sürpriz olacak. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi