Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

Ayıptır Ayıp!

Ayıptır Ayıp!

Aslında bugün yazı günüm değil. Ama, haber taze iken içimdekini dökmek istedim.
Bir kaç gün önce tesettürlü bir hanım, Şevket Eygi okumadan  yapamadığını söyledi. Samimi bir hanım. Benim gibi yarım yamalak tesettürlü değil.  İslami hassasiyetleri fazla. Ancak, malumatfuruş değil.

Mesela, ben bu hanıma,  Şevket Eygi'nin  90'lı yıllarda Ayşegül Nadir gibi bir kadınla, sanat adına fit fit tarihi eser dolaştığını söylesem bana inanmazdı.

Eminim,  Eygi'nin Ayşe Arman'a röportaj verdiğine de inanmaz. Hatta , Arman, Ayşegül Nadir'in  tarihi eser kaçakçılığı meselesini hatirlatınca "Ben hakim değilim, savcı değilim" dediğine de inanmazdı.

Eh buna inanmayan hanım, Eygi'nin çıtayı yükseltip, Neslihan Yargıcı'ya  övgüler dizdiğine hiç inanmazdı.

Ne işi olabilirdi böyle İslamcı bir yazarın o karılarla.

Döneminin ikoncanı, gece hayatının parlak yıldızı, Ayşe isminden başka İslam ile bağı olmayan ve üstelik memleketin tarihi eserlerine hainlik eden bir kadına " Ben hakim değilim savcı değilim." diye anlayış göster ; yolda dondurma yedi, topuklu ayakkabı giydi, eşarbı renkli diye tesettürlü bir kadın hakkında
" Karı tam bir rüküşlük heykeli. Alaca bulaca, rengarenk, ince topuklu ayakkabılar, gökkuşağının bütün renklerini aksettiren bir eşarp. Üstelik elinde bir dondurma külahı, yalaya yalaya caddede yürüyor. Bir elinde cep telefonu, bir elinde dondurma. Böyle tesettür olur mu?" diye yaz.

Eleştireceksen, yolda dondurma yemeği eleştir. Eyvallah....Zira herkese için ayıp bir görüntü.  Sana ne, elalemin karısının kızının rüküşlüğünden topuklu ayakkabısından! 80 yaşındaki bir adama yakışıyor mu bu ifadeler?

Eygi, yolu kolejden geçmiş bir taşralı. Esas sorunu, köyden indim şehire misali, tesettürden köylü kıyafeti diye utanması, içselleştirememesi olabilir mi? Eğer evlenmiş olsaydı  eşi nasıl birisi olurdu ?

Bana göre bu kadar İslamcı bir adam, başı açık biriyle evlenmez. Çevre ne der diye...
 Bu kadar kompleksli bir adam, başı kapalı biriyle evlenemez. Yanına yakışmaz diye...
 Eh böyle seksenine kadar sosyeteye ağzının suyunu akıtıp, başörtülüleri aşağılar.
Vallahi billahi ayıp.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
69 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi