Mehtap Yılmaz

Mehtap Yılmaz

“Andımız” dayatmasından kurtuldu yavrucaklar

“Andımız” dayatmasından kurtuldu yavrucaklar

“Her numarayı denemiştim; tek ayağımı kaldırmayı, parmaklarımı üst üste getirmeyi v.s” diyor M.T! Çünkü farkında ki, dini bütün bir Müslümanın, bu sözlerle uzaktan yakından bir alakası yok! Türk değilse Türküm diye haykırması yalan! “Ey bu günümüzü sağlayan ulu…”, sadece Allah olabilir İslam inancına göre. Bir insanın hem Müslüman olması, hem Atatürk’e ulûhiyet atfetmesi nasıl mümkün olabilir? Varlığını Türk varlığına nasıl armağan edebilir bir Müslüman?

Nihayet andımız kaldırılarak bu dayatma sona erdi. Çocuklar, artık yalan yere yemin etmeyecek! Allah’tan başkasını ululamak zorunda kalmayacak yavrucaklar! Varlığını, yalnız ve yalnız Allah’ın varlığına armağan edebilecek.

İsteyen eline bir tesbih alıp, andını içmeye devam edebilir, sözümüz yok! Ama bu barbar kavimlerdekine benzer dayatmanın savunulacak bir tarafı da yok!

ESKİŞEHİR VALİSİ KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA

Gezi zekâlılar, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı hedefe koymuşlar!
Bu kadar taarruz ettiklerine göre, sıçanların kuyruğuna basmış, canlarını fena yakmış belli ki! Dururlar mı, tabii ki musallat olacaklar! Habercilerini üstüne salıp, akıllarınca Vali G. Azim Tuna’ya racon kesip, intikamlarını alacaklar. Ha bir de “hage tag” açıp, Başbakan’a gözdağı vererek Vali’yi görevden alsın diye hükümet üzerinde baskı kuracaklar.
Bu gruba göre Eskişehir Valisi görevden alınmalı!
Bana göre ise Türkiye’nin en delikanlı adamı!

Yemeğe kalkışanlara benden uyarı… Aklınız varsa denemeyin! Vali değil mübarek, demir leblebi! Onu yemeğe kalkanın dişlerini söküp, midelerine gömecek biri!

Ne diyeyim? Neo beddua stiliyle, “Eskişehir Valisi kadar taş düşsün başınıza” derdim ama demiyorum.

Bu neyin kafası Hürriyet? Niye delilendin Cumhuriyet?
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında, Müftü yedi dakika dua etmiş! Cumhuriyet delilenmiş, Hürriyet kıvranıyor, bunalımda! Öyle uyuz olmuşlar ki, protokolde âmin diyen kim varsa canlarına okurlar artık sayfalarında!

Bir de bunun tam tersi olduğunu düşünün… PMYO açılışındaki o yedi dakikada dua etmeyip de şampanya patlatsalardı, bir iki başörtülüyü de kovsalardı mesela… İktidara kafa tutup, Başbakan’a hakaret yağdırsalardı. Cumhuriyet’teki İslamofobik kafalar, 400 promillik manşetler atar, Hürriyet’in sayfalarından sevinç salyaları akardı. Lakin çok geç… Dadaşlar bunlar gibi namertlere papuç bırakmaz, tırsmaz bir manşet atmalarıyla! Çatlasalar da, patlasalar da çoktan kapandı o sayfa. Şükürler olsun ki hevesleri kursaklarında kalacak bundan sonra!

BAŞÖRTÜ FENA BATTI

Nasılsa kudurdular. Oldu olacak her sınırsız bir özgürlük olsaydı… Kırmızı, yeşil… Başörtülülere dur, geç diye sınırlı serbestiyet tanınacağına bu közdillere inat tamamen hür olsaydı.

Sağlık olsun olamadı. Allah razı olsun ama bu can henüz tendeyken aralandı kamusal alanın kapısı. Buna rağmen kamusal alan olayı, Başörtüfobili közdillere fena battı.
Dersin akrep… Bir ateş çemberinin içinde tutsak kaldı. Ya kendini sokacak, ya tutuşup yanacak…

O olmasa mukadderat… Vadedir dolacak… Zincirlikuyu’da derin bir mezar kazılacak. Artık hangi din üzereyse, öteki tarafı öyle boylayacak…


Tsssss diye tıslasa da umurumuzda değil, tıslamasa da…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Yılmaz Arşivi