M. Emin Parlaktürk

M. Emin Parlaktürk

Meral Akşener’den Beklediğim

Meral Akşener’den Beklediğim

Bir-iki-üç derken, dört kadın milletvekilinin başını örterek Meclis’e gireceğini öğrendik.  
Bu yazının kaleme alındığı Çarşamba akşamı haber kaynakları ve TV programları, CHP’nin nasıl bir tepki vereceğini araştırmakta ve tartışmaktaydılar.

Yazıyı okuduğunuz şu saatlerde ise, her şey bilinmiş ve yaşanmış olacak!

Bir önceki yazımda düşüncemi belirtmiş olmama rağmen, bu yazımda içimde kalan bir ukdeyi sizinle paylaşmak istedim.
***
MHP’li Meral Akşener’i İçişleri Bakanı olduğu dönemden beri tanıyoruz. İlkeli, cesur ve İslamî hassasiyete sahip milletvekillerinden biridir. Aynı zamanda TBMM Başkanvekili’dir.
Bu sene hacca gidenler arasında bulunan Akşener, bir değişiklik olmazsa milletvekillerinin başörtüsüyle Meclise geleceği günde, oturumu da yönetmiş olacaktır. Yani, TBMM Başkanlık koltuğuna Akşener oturacaktır.

Öğrendiğimiz kadarıyla, başörtüsüyle Meclis’e girme kararı alan kadın Milletvekilleri, Meral Akşener’le hacda görüşerek durum değerlendirmesi yapmışlar… Akşener’in olumlu görüşü, destek verme sözü ve teşvik edici ifadeleri, başörtülü Milletvekillerini rahatlatmış ve bu kararlarında oldukça etkili olmuş..
***
Hepimiz insanız. Toplumu ve siyaset alanını doğrudan etkileyecek önemli kararlarda çevrenin destek ve teşvikine ihtiyaç duymak, insani bir duygudur ve elbette bu aranır, bunda kınanacak bir durum yok!..

Üstelik, bir önceki yazımda belirttiğim gibi, Türkiye’nin çarpık siyasi geleneğini inşa eden CHP zihniyetinin hâlâ var olduğu bir ülkede, bu destek çok anlamlıdır da. Doğrusu Meral Akşener, kendisine yakışanı yapmıştır.

Şimdi Akşener, kendisine yakışan başka bir şey daha yapmalıdır! Eğer bunu yaparsa, benim için sürpriz olmayacaktır.

O da şudur:

Ayağının tozuyla geldiği haccın manevi atmosferi içinde, Başkanvekili sıfatıyla TBMM kürsüsüne başörtülü olarak çıkmak.
***
Halkın sadece %15’i Müslüman olan Singapur’da Meclis Başkanı bir kadın ve başörtüsüyle Başkanlık kürsüsünde görev yapıyor, biliyor musunuz?!...

Singapur, benim 25 yıl önce ziyaret ettiğim bir ülke. Müslüman sayısı o zaman da % 15 idi, şimdi de... Çok kültürlü, çok inançlı, çok dilli, çok özgür, medeni, gelişmiş bir ülke Singapur…  

Şimdi, %15 oranında Müslümanın bulunduğu Singapur’da, başörtülü bir kadın Meclis Başkanlığı yapabiliyor da, benim ülkemde halkın en az %75’nin destek verdiği başörtüsüyle bir kadın, bırakınız milletvekilliği, Meclis Başkanlığı neden yapamasın?!
İnşaallah bu da olacaktır. Belki bugün, belki yarın, ama mutlaka!…
twitter.com/parlakturk

facebook.com/vaktulemin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
M. Emin Parlaktürk Arşivi