Serdar Arseven

Serdar Arseven

“Peer Gynt Sarıgül”; Hacca Gitti Hacı Olmadan Geldi!..

“Peer Gynt Sarıgül”; Hacca Gitti Hacı Olmadan Geldi!..

ABD Büyükelçisi “kaset olayından sonra’ CHP’nin başına getirilen Kılıçdaroğlu’nu otel odasına alınca, Mustafa Sarıgül mevzuu halloldu.
Gezici takımına deniyor ki;
“Tayyip Erdoğan’dan kurtulmanın yolu Washington’dan geçer!”


Yeni bir siyaset mühendisliği operasyonuyla karşı karşıyayız.
Parlatılmaya müsait gibi görünen bir isim de…
Mesele; Mustafa Sarıgül’ün “Toprak Kokmuyor!” oluşu!..
Muhtelif isimleri var, hepsi de “taklidi.”
Alev Alatlı, onu “Peer Gynt Mustafa” olarak anıyor.
“(Beni nasıl beğeniyorsanız öyleyim!) karakterinin Türkiye uyarlaması. Mustafa’nın Alman Kayınvalidesi  AB vizesi. 2005 ve 2008 seçimlerinde Alman Sosyal Demokrat Partisi SDP’ye destek çıkmış olmakla övünmekte. Türkiye Değişim Hareketi. Başta Hıncal Uluç, basınımızın mümtaz kalemleri orada. Şişli’de iş tutan sermaye sahipleri orada. Biraz Boyner çokça Uzan, Zeynep Tunuslu’dan Ece Gürsel’e muhtelif kıratlarda ‘sosyetikler’ var. Twitter, FriendFeed, Flickr, Facebook üzerinden ülkemizin ‘desparete’ (umutsuz-gezi zekalı) netdaşlarına el birliği ile umut dağıtmaktalar!..”


“Mustafa Sarıgül’ü ‘Tuvana’ giydirirmiş; Demet Akalın, Sinem Kobal, Ebru Akel gibi ‘selebriti’lerle (Canım Cicim’ci) onların basındaki uzantılarının dadandıkları butik. Sarı atkısı, sarı kravatı, sarıya boyattığı garibim güvercinleriyle her daim rüküş…”
Ah sevgili Tuvana, Nişantaşı sokaklarını süslemek için Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediyesi ile işbirliği yapmış!..
Şerrrreffffeeee!...


Mustafa Sarıgül, övülmekten “gaaaaayat” hoşlanan bir politikacı.
Soruyorlar:
“Çok şık giyiniyorsunuz. Üstünüzdekiler nereden?”
 Cevap “gaaayaaat” manidar:
“-Feyçonnable! Bu Galatasaraylılar’ın markasıdır, Fransız malıdır. Daha önce Beymen ve Vakko olayı vardı. Bu da bir terfi etme olayıdır. Giyinmesini seviyorum. Siyasette tipe de bakarlar.” 
 Oooo, mon cher!..


ABD bir siyaset mühendisliği operasyonu daha çekti; lakin dem o dem değil.
Bırakın memleketin iktidar olmaya kafi miktarda “rey”ini Sarıgül’e yönlendirmeyi, CHP’lilerin ekseriyetini Sarıgül’e kaydırmak bile müşkil iş.
Dün, Baykal takımından gelecek atakların haberini vermiştik.
İşte ilk atak geldi, 
Eski CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ergün Aydoğan, Sarıgül’ün CHP’den ihraç dosyasına ret oyu vermesi için kendisine rüşvet teklif edildiğini iddia etti.
“İki arkadaş (!) beni ziyarete geldi. ‘Bu senin deyip bir paket verdiler. Ertesi gün açtım deste deste dolar vardı!..”
“Paket de çikolata paketi gibi bir şeydi!..”
Oooo, mon cher!.. 


Sarıgül rüşvet iddiasını yalanlar haliyle.
Rüşvetin belgesi de olmaz netekim!..”
Mustafa Sarıgül bu iddiayı atlatır amma velakin; Akşam’dan Rezzak Oral kardeşimize konuşan Ergün Aydoğan’ın “Bu şahıs (Yani Sarıgül) geldiğinde yaşanan yolsuzluk-rüşvet iddialarıyla birlikte partimizi olumsuz etkileyecektir. Ciddi bir kimlik krizine sebep olacaktır. Sorumlu önce genel başkan, ardından yöneticiler olur. Çünkü bu ihraç kararının altında CHP üyelerinin ve toplumun ret ettiği bir çürümüş anlayış vardır” şeklindeki sözleri kavganın bitmeyeceğini de göstermektedir.
Kurultaylar partisi seni!..

MUSTAFA SARIGÜL, RİSK ALMAYI SEVMEZ!..

Sarıgül’den bir “vaziyet” ile bitirmiş olalım:
Hacca gidip de hacı olmadan dönüşünün hikayesini taaa 2004’te yazmıştık.
Oradan kopyalamaca:
“Şişli’nin CHP’li Başkanı Mustafa Sarıgül’ün cemaatle sabah namazı kılması, dindar kitlelerle bütünleşmenin önemine dikkat çekmesi... Ençok, ‘kutsal topraklara’ gitmesine vesile olan ‘Hac arkadaşını’ sevindirmiş... Bazıları, ‘mezhep’ farkından dolayı bu işe yanaşmayacağını’ söylemiş ama... Teklif gidince tereddütsüz ‘evet’ demiş, Sarıgül... (…) Sıra Mina’ya harekete geldiğinde ortalıktan kaybolmuş... Hac arkadaşı (A.A.), haliyle merak içinde... Sormuş, soruşturmuş... Sarıgül’ün, ‘Hacı olmadan dönmeyi tercih ettiğini’ öğrenmiş... Demiş ki Sarıgül, yurda döndüğünde: ‘O ana kadar pek düşünmemiştim ama orada hacı olmanın siyasetteki ilerleyişime zarar vermesinden endişe ettim!..’ ” (Sayın Şevket Süreyya Baydemir, bizi kaynak göstererek bir yazı kaleme almış bu konuda, güzel bir yazı, tebrik.)


Böyle, Hacca giden ve Hacı olmadan dönen bir Politikacı’dır Muhterem Mustafa Sarıgül!..
Otel odalarındaki mutabakat nasıl işe yarasın!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi