Serdar Arseven

Serdar Arseven

Sadık Yakut’a Sahip Çıkmak!..

Sadık Yakut’a Sahip Çıkmak!..

Meclis Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ne dedi?..
Hatırlayalım:
“Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlış; batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. Fakat Türkiye’de batıdan gelip, okul açanlara baktığımızda, örnekler verdiğimizde Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Erkek Lisesi diye kendileri, kız ve erkek öğrenciler için özellikle Türkiye’de okullar açıp, eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilere birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek.”
¥
Baktık; Sayın Sadık Yakut’a Yeni Akit dışında pek de destek veren yok.
Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a da bir Yeni Akit destek vermişti, benzeri ifadelerinden dolayı gündeme geldiğinde.
¥
“Dershane Rumuzlu” tartışma esnasında görüş ve pozisyonlarını savunmak konusunda hayli arzulu görünen Hizmet ve AK Parti genel merkezleri Sadık Yakut’un –hiç olmazsa- fikrini beyan etme hakkına, hakkınca sahip çıkmalıydı. 
¥
İnançlarımız ve bu inançlarımızı sonuna kadar destekleyen tespitlerimiz bugün Sadık Yakut’a sahip çıkmamızı telkin ediyor.
Bu meseleye defalarca dikkat çektiğimizi bilirsiniz.
Malûm; şunları yazmıştık son olarak:
“Özellikle doğu taraflarında kız evladı liseye göndermek dert; ana-baba kız evlada başını açtırmak zorunda, üstelik önünde arkasında yanında erkeklerle beraber eğitim görecek.
Kızlı erkekli beden dersleri, kız-erkek çocuklarının eşofmanlarıyla kasaların üzerinden takla atarak geçmeleri, kimilerinin geçememeleri, askıda kalmaları, yana düşmeleri, ‘arkadaşlık’ teklifleri, flörtler, çocuk oyunu kıvamındaki aşklar, aşık oluşlar, delikanlılar için kafayı çekmeye gidişler, okula içkili gelişler, ‘seviyorum laynnnn’ muhabbetleri, kız çocuğunu elaleme “rezil” edişler…
Bunlar Anadolu için pek katlanılır durumlar değil.
Karma eğitime sonuna kadar hayır yani!..”
¥
Söylenenler sahadaki gerçeklere uyacak.
Kendilerini, bütün duygularını, hislerini keşfetmeye başlama aşamasındaki genç erkek ile genç kızların, günün büyük bölümünde yan yana, önlü arkalı, sırt sırta, omuz omuza yerleştirildiği dar mekanlarda dikkati derslere yöneltmek çok çok zor.
Saçma sapan mevzular; beş dakikalık bir teneffüs var, çocuklar kızlı erkekli hurrraaa kantine, kantin önünde itiş kakış!..
Her türlü!..
¥
Hayır; bu memlekette vandalların temsilcileri saatlerce Başbakanlıkta ağırlanıp dinlenebiliyor!..
Fethullah Gülen Hocaefendimiz, “diyalog zeminine” katkı olsun diye inancına en ters tavırlara müsamaha gösterebiliyor!..
Bütün bunlar ortadayken, Sadık Yakut’u “dışlamak” niye?..
¥
Bir Sadık Yakut, bir vatan evladı, bir Anadolu yiğidi, milyonlarca vatandaşın ortak derdini, eğitimin ortak derdini gündeme getirdiğinde niçin sadece Yeni Akit sahip çıkıyor?..
¥
Efendim; itidal!..
Efendim; fincancı katırlarını ürkütmeme hassasiyeti!..
Toplumsal mutabakat, diyalog, hoşgörü!!!
¥
Neyse;
Sadık Yakut’a kimin ne kadar sahip çıktığını izliyor olacağım…
Bu “Karma Eğitim” meselesi benim için turnusol kağıdı!.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi