Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Kamer Genç'ten Özür Diliyorum

Kamer Genç'ten Özür Diliyorum

Ben Kamer Genç’in önünde saygı ile eğiliyorum. Neden bir anda kaşlarınız çatıldı? Adam serapa samimiyet... Genç, Hz. Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!” düsturunca hareket ediyor. Meclis’te bugüne kadar insani zafiyet açısından sayısız vukuatı olan bu adam vaktiyle Doğru Yol Partisi’nin Tunceli milletvekili idi. Sonradan da uzun yıllar CHP milletvekili olarak aynı edepsizlik ve patavatsızlıkları Meclis’te yapmaya ve Tunceli halkını temsil etmeye devam etti. Hatta bir zamanlar Meclis’te elinde lamba ile dolaşır ve “Adam arıyorum” derdi.

O yıllarca “adam gibi adam olma” hasretiyle yanıp tutuştu. Ne yapsın garibim, kumaşında adam gibi olma deseni yoktu. Çalıştı, çabaladı, ama bir türlü bu adam olma işini beceremedi. Bunda içkiye olan müptelalığının da büyük payı vardı şüphesiz. Zıkkım şişede durduğu gibi durmuyordu ki. En son Japonların Milli Günü dolayısıyla davet edildiği Japon Büyükelçiliği’nde gözleri kızarmış ve dışına fırlamış bir alkol bağımlısı olarak görecek ve haline acıyacaktık. Zira yine kafayı bulunca orada mütekabiliyet esası mucibince söz alan ve konuşan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’a neden, hangi sıfatla konuştuğunu soruyordu. Hemen orada bulunan koruma polisleri olaya müdahale edecekler ve partisinin genel başkanı da “Sayın Kamer Genç yakışıksız davranmış, ama ona karşı polislerin yaptığı da aynı şekilde kabul edilemez!” diyecektir. Burada Kamer Genç’e AK Partili bakan ve milletvekillerinin gösterdikleri haklı tepkiyi anlıyoruz, ama yetmez diyor ve üç şiddetli tepki daha bekliyoruz.

1- Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten ortak bir açıklama ile tepki.

2- Meclis’teki tüm vekillerden ortak bir açıklama ile tepki.

3- Tunceli halkını temsil eden tüm STK’lardan ortak bir açıklama ile tepki.

Çürük bir ipliğe hülya dizdiğimi düşünüyorsunuz, galiba siz haklısınız. Baksanıza adam (sözün gelişi adam diyorum) kendisine yapılan özür dileme çağrıları karşısında “Ben neden özür dileyeyim ki, benden özür dilensin” buyurmuş ve partisi de onun edepsizlik, müptezellik yaptığına inanmamış olacak ki, kendisini ABD’ye gidecek heyete dahil edivermişler. Orada bay ve bayan Obama ile tanıştırıp, hazretle iftihar edecekler:

“Sayın Obama, işte haysiyet celladı Kamer Genç, kendisi yakında Kameri Tarikatı’nı kuracak ve orada içki içmeyi de serbest bırakacakmış. Üniversitelerinizde onun hayatını inceleyecek kürsüler kurabilirsiniz. Dünyada ondan daha renkli bir adam bulamazsınız.”

Kamer Genç, yaptığı tüm densizliklerin bu defa da sineye çekileceğini düşünüp, “Asıl benden özür dilensin!” talebinde bulunmuş. Ben de onun bu haklı(!) talebine birkaç özürle karşılık vermek istiyorum, tabii kamuoyu adına.

1- Sizi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aklı başında bir üyesi görerek sitem yaptığımız için özür dileriz.

2- Sadece Başbakan’ın eşi değil, bir hanıma asla hakaret etmeyecek insan olarak sizi gördüğümüz için özür dileriz.

3- Sizi milletvekili olarak temsil yeteneğinizin olduğunu düşünerek vekil seçtiğimiz için özür dileriz.

4- Sizin rakik bir kalbiniz olduğunu düşünerek hakkınızda yazı yazdığımız için binlerce defa özür dileriz.

Dünyadaki ve Türkiye’deki meşhur adamların balmumu heykellerinin yapıldığı müzeye onun da bir heykeli yapılarak altına da büyük harflerle şu cümle yazılmalıdır:

“Burada Kameri Tarikatı’nın lideri, ayık gezdiği zamanları sayılı olan Kamer Genç duruyor.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi