Ersoy Dede

Ersoy Dede

Gül’den size ekmek çıkmaz

Gül’den size ekmek çıkmaz

Faşist Gezi Kalkışması’ndan beri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Başbakan Erdoğan’a karşı bir kampın gizli lideri olarak sunma gayretleri var.. Bazen gizliden gizliye yapıyorlar bunu bazen de göstere göstere.. Daha eskiye gitmeye gerek yok. Önümüzde iki önemli yasa var.. Her ikisi için de paralel medyada yapılan çağrılar ne demek istediğimizi çok açık biçimde anlatıyor.. Özetle Gül’ün, HSYK ve internet düzenlemesi ile ilgili yasaları veto etmesi konusunda çok ciddi baskı yapıldığı ortada. Ve bu baskıyı yaparken de şöyle bir algı oluşsun istiyorlar; “bakın Gül de Erdoğan’a karşı” Yani? “Yani; Gül’den yeni dönemde kurulacak yeni siyasi hareket için lider çıkar”.. Bu öyle ucuz bir hesap ki.. Üstelik de, Erdoğan’a karşı Gül’den söz ediyoruz burada.. Aralarındaki kardeşlik hukukunu bilmelerine imkân var mı?. Kısa yoldan söyleyeyim. O beklediğiniz ayrışmayı Gül üzerinden yapamayacaksınız. Hiç heveslenmeyin.. Şimdi size Macaristan’da yaptığımız toplantıdan çıkan birkaç notu nakledeyim. Ne demek istediğimi belki böyle daha iyi anlarsınız..

İŞTE MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMALAR

1) İdare, birlikte uyum içinde çalışacağı ekibini belirleme hakkına sahiptir. Eğer birlikte çalıştığı kadroyla arasında bir güven problemi yaşanıyorsa -ki yaşandığını görüyoruz- o kadro değişir. 

2) Bireysel olarak, etnik, dinî, siyasi herhangi bir stk’da bulunmak gayet normaldir. Ama eğer görevini yaparken başka bir dürtüyle, başka bir saikle hareket ediyorsanız bunun hesabını verirsiniz. Ki bunlar olmuştur.

3) Jandarma içinde de bunun unsurları varsa bunlar temizlenecektir.

4) Adalet dağıtanların; din, ideoloji, parti ya da ırk gibi konularda gözleri bağlı olmalıdır..

5) HSYK düzenlemesinde taslak metin ile bugün çıkan yasayı karşılaştırın. Farkı göreceksiniz. 

6) İnternet düzenlemesi daha evvel yapılsaydı belki de Deniz Baykal ya da MHP’lilerin kasetleri olmayacaktı. 

Detaylarını ve daha fazla başlığı haberde okuyacaksınız.. Ancak bu birkaç başlığa bakarak açıkça şunu ifade edebiliriz ki, Abdullah Gül’den size ekmek yok. Devlet tam kapasite çalışıyor. Üzgünüm Leyla.. Kalın sağlıcakla..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi