Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

“Cebrail Parti Kursa Oy Vermem”

“Cebrail Parti Kursa Oy Vermem”

Kamyon kasası meselesine devam edelim önce.

Peygamberimizin Türkçe olimpiyatlarına katıldığı yolundaki haberleri duymuşsunuzdur. Bunun üzerinde biraz durmak istiyorum.

Peygamber Efendimizin Çanakkale'ye yardıma gittiği şeklinde yaygın bir rivayet vardır. Bir rüyaya istinaden. Bu hadise belki İslami olarak sorgulanabilir ama burada önemli olan mesaj, Çanakkale'deki mücadelenin büyüklüğüdür.  Bir mücadeleye Peygamberimizin desteği o mücadeleyi kutsallaştırır ve tartışılmaz kılar k Çanakkale zaten böyledir. Bunun yanında Muhammed İkbal'in rüyasında Peygamberimize Çanakkale şehidinin kanını hediye vermesi de aynı temayı güçlendiriyor.

Halkın gönlünde yer eden bir inancı,  Türkçe olimpiyatlarına adapte etmek çok akıllıca bir fikirdi. (Aslında çok uyanıkça) Yani  bu, "Bizim cemaat tartışılmaz olarak doğru yolda" demektir.

Dizide gösterilen sahne, bu senaryonun devamı, ama bu sefer, zihinlere değil gözlere hitab edildi ve sinema sanatının tehlikeli sularına girildi. Rüyadan da öteye gidildi. Bu, hakikaten tehlikeli. Zira bugüne kadar, Çağrı filminde olduğu gibi Peygamberimiz sadece hissettirildi. Bu dizide ise resmedilmesinin önü açıldığı gibi kamyon kasası tam bir tahfif etme rezaletiydi. Orayı yazmayı gönlüm istemiyor.

Sizi bilmem ama, ışık huzmesi olarak gökyüzünden inmesi bende   Hz. İsa çağrışımı yapdı. Zaten diyaloğun amacı, bütün dinlerin de peygamberlerinde eşit olduğunu kabul ettirmek değil mi? Allah korusun, Peygambersiz bir İslam’a doğru gidişe kapı aralayan işler.

Biraz ileri gideceğim ama, komutanın kamyonun önüne yatarak durdurması Adana’daki tırları hatırlatdı. Oradaki savcı da kendini ortaya koyarak tırları durdurmadı mı? İçinde devletin kutsallarını taşıyan tırları. Yani büyük bir vatanseverlik(!) misaliydi bu. Biz aptallar vatana ihanet sandık. Rüyaya göre, kamyonu durduğunda aldığı yaraya Peygamberimiz şifa oldu. Rahat olun vatansever savcılar!Peygamberimiz olimpiyatlar da nasıl cemaati yalnız bırakmadıysa tırları durdururken de yanınızdaydı.

"Cebrail parti kursa oy vermem"

1995 yılında, Fethullah Gülen, Savaş Ay'a verdiği mülakatda şu sözleri sarfediyor. 

"Cebrail (AS)'ı çok severim, âşık gibi. Burnumun kemikleri sızlar, hiç görmediğim tanımadığım bir melek bu. O bir parti kursa ben ona diyeceğim ki; 'sen bir parti kurdun ama müsaadenle ben seni desteklemeyeceğim.' Esas benim için önemli olan Türk toplumunun ittifakıdır. "

Öncelikle,  Hz Cebrail'e insanlara mahsus bir hal atfedilmesi yani teşhis edilmesi, geleneğe pek aykırı değil. Çünkü insan kılığında görünmesi örnekleri var. Peygamberimiz’e  göründü. Hz Meryem'e temessül ederek yani erkek şeklinde göründü.

Bu ifadeler, ilk anda, sanki siyasete mesafe koyan bir söylemmiş gibi görünüyor.  Yani, "Ben siyasete mesafeliyim. Cebrail'e bile oy vermem."  

Meseleyi izah etmek için 1995'e bakmak lazım. Refah Partisi,  94 yerel seçimlerinden zafer kazandı. Cemaat bu seçimlerde Refah Partisi'ne destek olmadı. 95'in Aralık ayında genel seçimler var ve Refah Partisi'nin şansı yüksek.

Yukarıdaki sözlerden belli oluyor ki cemaat başka partiyi destekleyecek. Ancak, mevcut partiler içinde İslami yapısı en güçlü parti Refah Partisi . Yani, akıl mantık  dini bir cemaatin  refaha oy vermesini gerektirir.

Bu ifadede iki mesaj var.

Birincisi, "Hz Cebrail bile benim oyumu değiştiremez."- ki haşa bu  Cenab-ı Hak bile değiştiremez manasına gelir.

İkincisi, "İstediğin kadar İslami parti ol, gökden zembille de insen sana oy yok."

Nitekim Cemaat, Refah'ı desteklemediği gibi bir sonraki genel seçimlerde Ecevit'e destek verdi.

Tabi bunların hiçbirinin senedi yok. Yani somut olarak ispat edilemez. Çünkü F.Gülen, hiçbir zaman "Şu partiye oy verin." diye bir açıklama yapmadı. Yönlendirmede bulundu sadece. Şimdi de aynı. Parti adresi göstermiyor. Eldeki veriler, cemaat mensublarından, ordan burdan  gelen bilgiler.

Biz de diyoruz ki “Cemaat parti kursa oy vermem.” Hadi bakalım.

Fethullah Gülen’in şahsında, imam motifinin değişimini, başka bir yazıda anlatmak istiyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi